reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Nasia czyli polecasz? a powiedz mi, czy całość jest stabilna? Taka plastikowa tandeta czy naprawdę dobre wykonanie? Gdybyś miała wybór to kupiłabyś jeszcze raz?

reklama
My już po szczepieniu. Maks waży 4800 i ma 57 cm. Takk się przejęłam tym szczepieniem, a on prawie nie płakał. Za to teraz smacznie śpi. Ma nadzieję, ze nie będzie miał gorączki, bo nóżki i tak mu pewnie spuchną po ukłuciu-Olkowi puchły za każdym razem...
mam nadzieję że i u nas tak będzie,my w piątek.Jak szczepiłaś i czym?

Witajcie Slonca!
U nas (tzn u rodzicow) dzis pochmurno,i ponuro ale bylysmy na dwoch spacerkach. Wczoraj wieczorkiem mala pieknie zasnela, bez karuzeli, ale po ciemku i pierwsza noc spalysmy ze zgaszonym swiatlem - no poza karmieniami. A pobudka o 1 i 4. Mala jest grzeczna a ja mam czas zeby zjesc bo zawsze jest ktos kto moze wziac ja na rece. No i zaskoczyla nas wczoraj dwoma nowymi umiejetnosciami. Pierwsza to nareszcie podniosla glowke na brzuszku! A druga to odpychanie sie nogami jak lezy na plecach i tak sie przemieszcza w gore. Samej to juz jej nigdy nie zostawie na zadnej kanapie.
Znikam poplotkowac z mama buziaki dla Was :*

Polis co do mrowienia - to ja mam je bardzo często i wiem już jak szybko się go pozbyć - odchylam stanik żeby nie ditykał piersi a wtedy mleko ciurkiem wypływa i już po mrowieniu :-) U mnie to tak działa, a samo mrowienie nie jest niczym przyjemnym i będąc z małą na spacerze często mnie łapie (wtedy nie mam jak odchylić stanika) ale w domu to już inna sprawa. Trzeba pozwolić mleku wypłynąć.

mam nadzieję że i u nas tak będzie,my w piątek.Jak szczepiłaś i czym?

Życzę powodzenia. Ja na szczepieniu małej płakałam prawie z nią. Nie brałam skojarzonej żeby móc kupić rotawirusy i były 3 kłucia. Pierwsze było najgorsze. Zapłakała tak że aż tchu nie mogła złapać. Potrząsałam ją i dmuchałam w buźkę którą miała otwartą żeby złapała oddech, była wręcz purpurowa. To było straszne ! Kolejne dwa zastrzyki zniosła odrobinkę lepiej, już bez bezdechu.

Teraz w maju jak pójdziemy na kolejne to odłożę kasę i razem z rotawirusami kupię skojarzoną. Koniec z taką traumą.

wpadłam tylko na chwilę, bo nie mam neta w domu a jestem u dziadków
na razie nie nadrobię czytania
dzisiaj byłam z małą na szczepieniu i jestem załamana, bo mała je jak ptaszek i nie przybiera na wadze , w przeciągu 12 dni przybrała 50 gram !!!! lekarz zmienił teraz mleko na nutramigen.... już sama nie wiem jak mam w nią wmusić jedzenie :///
krosteczki schodzą, wiec moze to alergia była
pozdrowienia dla was

Wstawiam zdjęcia Igora z muzycznym ogródkiem. W sumie polecam, zabawka dobrze wykonana, plastik porządny, tylko tak jak pisałam myślę, że jak będzie większy to bardziej z niej skorzysta.
P4060002.jpgP4060005.jpgP4060003.jpg
Leży trochę za daleko i nie widzi dobrze tych zabawek ale teraz tak sobie myślę, że można odkręcić tą zieloną deseczkę, to wtedy przesunie się całość bardziej nad głowę.

margoz a ile czasu zajmuje Ci nakarmienie Malutkiej? Bo mojej koleżanki synek też nie przybierał na wadze, a jedno karmienie trwało godzinami i okazało się, że jakoś dziwnie podwijał język i mu nie leciało z butli. I uszy do góry - takie maluszki szybko nadganiają.

reklama
witam Dziś moja mała zaszalała i jak zjadła o 24.00 tak spała do 7.30 ale my jesteśmy na mm - nutramigen
mam pytanie do mam karmiących butlą
- czy wasze maluszki mają już stałe pory karmienia i czy zjadają tyle co na opakowaniu pisze

margoz u mnie też był taki problem że mała nie przybierała na wadze przez pierwsze 2 tygodnie nie przybrała nic - tylko że ona wymiotowała chyba więcej niż zjadła. Mój pediatra właśnie wtedy przepisał nutramigen i dodatkowo sinlac (płaska łyżeczka na 90 ml)
"Polecany jest w przypadku alergii na białko mleka krowiego, przy profilaktyce alergii, diecie bezglutenowej, a także przy nietolerancji laktozy i niedoborach masy ciała."
i po nim moja mała przestała wymiotować i zaczęła ładnie przybierać - może też warto spróbować.

Do góry