reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Dziecko znowu mi się darło wieczornie i znowu pomógł sposób mojej koleżanki: dziecko rozebrane do naga jest cicho i się cieszy. Piszę, bo może u którejś z Was też zadziała ;)

reklama
Moje ma już drugi marudny dzień z rzędu.
Zbawienny dźwięk suszarki.
Z tym "goło i wesoło" też muszę spróbować.

Nasia - wielkie dzięki, fotki Twojego Synka mnie przekonały :) czekam na wypłatę i zamawiam :) a da się tą zieloną deseczkę odkręcić zupełnie?

Tab - ja też zauważyłam że jak Filip jest nago to też się uspokaja, ale tak go przecież spać nie mogę położyć ;-/ a szkoda :)

Madziacha - mój ma w nocy w miarę stałe godz pobudek na butlę ale w dzień to naprawdę różnie. Czasem zje 90 ml czasem 60 a czasem chce i więcej. Ale na pewno przekraczamy zalecaną ilość posiłków.

Rachell - mój F też ma marudę,ale już 3 dzień. Urodzili się tego samego dnia :) może mają ten skok jakiś? o której godz urodziłaś? U nas też suszarka pomaga :)

Ostatnia edycja:
mam nadzieję że i u nas tak będzie,my w piątek.Jak szczepiłaś i czym?

Szczepiliśmy 5w1 Pentaxim, żółtaczka Hepavax Gene i rotawirusy Rotateq :-) Powodzenia w piątek.

Życzę powodzenia. Ja na szczepieniu małej płakałam prawie z nią. Nie brałam skojarzonej żeby móc kupić rotawirusy i były 3 kłucia. Pierwsze było najgorsze. Zapłakała tak że aż tchu nie mogła złapać. Potrząsałam ją i dmuchałam w buźkę którą miała otwartą żeby złapała oddech, była wręcz purpurowa. To było straszne ! Kolejne dwa zastrzyki zniosła odrobinkę lepiej, już bez bezdechu.

Teraz w maju jak pójdziemy na kolejne to odłożę kasę i razem z rotawirusami kupię skojarzoną. Koniec z taką traumą.

Jtaudul-nie jestem pewna, ale wydaje mi się, ze jeśli zaczęłaś szczepić tymi zwykłymi szczepionkami, to musisz już do końca tak sczepić. Mogę się mylić, ale coś mi się tak kojarzy, ze pediatra tak mi mówiła przy pierwszym dziecku.

anusiak obcinam minimum raz w tyg, często dwa razy :-) a brudek ma zawsze taki, jakby już do piaskownicy chodził :szok:
A mój na golasa drze się niemiłosiernie, w ogóle nie lubi za bardzo jak się przy nim coś robi, dopiero niedawno zaakceptował zmienianie pieluch i łaskawie poleży na przewijaku parę minut we względnej ciszy :-p

reklama
ja też gdzieś słyszałam że nie można łączyć tych szczepionek tych darmowych i tych płatnych.
Vive mam pytanie czy mówił Ci coś pediatra o tym że niemożna podać pierwszej dawki na rota później niż w 12 tyg życia ??

Do góry