reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

krótkie pytanko- bo mi znowu enter nie dziala :) - czy karmicie rowno dwoma cycami? bo mi z jednego to juz prawie wcale nie leci - a Viki jak go widzi to sie wygina i marudzi ze nie chce z niego pic - a z drugiego wtedy cyca normalnie - wczoraj sciagalam lakatorem i przez pol godz zeszlo mi chyba 10ml!!! czy mam przestac nim karmic calkowicie - dodam ze z kuba tez tak mialam - tylko to bylo jak mial prawie rok ...przez to mi sie taka niesamowita roznica w wielkosci zrobila - bo drugi non stop nabrzmiewal - teraz tez tak jest - ten z ktorego cycca nabiera normalnie, a ten drugi prawie wcale...ktos tez tak ma? moze isc do poradni laktacyjnyjnej - tylko nie wiem co to da - bo przeciez jak bede robic cos na zwiekszenie mleka - to w tym dobrym tez mi bedzie sie zwiekszac - a wtedy to chyba peknie :)

niestety to są skutki dokarminia,wiedziałam że w koncu tak napiszesz:(To co wypija sztucznego piłaby z 2 piersi.
musisz jak najwiecej przystawiać do tej malej piersi,dokarmiać druga,jesli oczywiście chcesz karmić.Albo karmić tą co wolisz,a z drugiej zawsze tyle samo odciagać,aż dojdzie do sprawnośći.Mi np latwiej jest karmić na prawa strone,w nocy też,ale przekładam bo mialam taka biedę z Krzysiem.Wyrównalo się.

Anusiak- jestem za tą drugą zabawką.

włosy i cera teraz bledną,za to w ciazy byłysmy piekne.Bedzie ok.

POLIS-te mrowienie nie zbiega Ci się w czasie w porach karmienia?

łaziłyśmy 3 godzinki,wracając znów karmilam na ławce:)zawsze pół km od domku dzierun się drze:).

Nasia- moja Zuzia też często je,to normalne przy cycaniu:)ciesz się że nocą długo śpi.Czasem w nocy karmię co 1,5-2 h,czesem śpimy nawet 4:)zawsze razem,więc wyspane.

Ostatnia edycja:
reklama
Anusiak, ja zamówiłam takie coś LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5w1 NEW ! (1539233893) - Aukcje internetowe Allegro
Jeszcze nie mam w domu, więc się nie wypowiem, ale wydaje się fajne i będzie na dłużej.
Nad matą ciągle się waham. Skończy się na tym, że już nie będzie sensu zamawiać, bo Martynka będzie za duża ;-)

Wiem, że ocean ma Margoz i pisała, że fajne. No ale jak chcesz podpytać, to za dwa tygodnie, bo jej teraz 2 tygodnie na bb nie ma.

Jednak pogoda mi sie nie podoba. Za bardzo wieje. Kisimy się w domu.

dzięki, ta zabawka też mi się podoba,aż dziwne, ze mi umknęła przy oglądaniu allegro :) kiedy ją zamawiałaś? ?Jak dojdzie to podziel się wrażeniami :) to już mi się pozmieniało, teraz myślę nad tą matą farmą a tym muzycznym ogródkiem :) zmienia mi się częściej, niż jak byłam w ciąży :-D ale chyba się skuszę na ten ogródek - na dłużej będzie i fajne funkcje ma :)
dzięki dziewczynki :)

Wróciliśmy ze spaceru, mały na szczęście moje śpi, wiec mam czas coby obiadek na spokojnie ugotować.

Rachell u nas też wieje i to pewnie nawet bardziej, ale to ciepły wiatr, bardziej w sumie mi przeszkadzał niż małemu. Przynajmniej się dotlenił. Jutro to ma dopiero wiać, przynajmniej na Wybrzeżu. Jak wezmę przepis to Ci napiszę.
Też zastanawiam się nad matą, tylko, że ja nie wydam prawie 200 plnów na coś z czego Kuba będzie korzystał nie tak długo, bo pewnie jak zacznie się ruszać to na macie nie wyleży.

U mnie mały może nawet godzinę ssać z jednej piersi i nie jest w stanie jej opróżnić, ale jak mam ściągnąć to już ja mam problem, ale lepiej niech nie ściągam, bo w ogóle mi cycki pękną z nadmiaru. Dziś ponieważ mały zrobił sobie jedno spanie dłuższe o ponad godzinę to jedna pierś aż mi przeciekła, byłam zalana cała rano.

Ja mam LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5w1 NEW ! (1539233893) - Aukcje internetowe Allegro
fajne ale na nieco później. Igor najpierw płakał jak tylko słyszał muzyczkę. Musieliśmy zakleić głośnik bo jest za głośna. No i nie da jej się ustawić pod takim kontem aby leżący niemowlak mógł ją dobrze obserwować. Ale jak będzie siedział to pewnie będzie się dobrze bawił. Za to moja 5 latka na początku była zachwycona:-)
to to jest to samo co dziewczyny wyżej pisały, czyli mówisz, że jeszcze nie na teraz?

reklama
Witam porannie, chyba pierwszy raz piszę z rana:-)

Dziewczyny jak często karmicie Wasze maluszki?? I jak długo jedzą?

Mój Igor je co godzinę, ssie jakieś 5, 7 minut. Dwa razy dziennie dostaje butelkę, tak koło południa i po kąpieli i wypija ok 60, 70 ml. W noc różnie. Po kąpieli śpi 3, 4 godz, a później już co 2 ,1 godzinę się budzi. Pocyca chwilę i tyle. Już sama nie wiem, może coś źle robię bo przecież przerwy w niejedzeniu powinny się wydłużać a u nas nic.

Ja karmię w dzień co 2-3 godziny i Maks ciągnie ok 10. Ale mój straszy synek jadał właśnie co godzinę i ciągnął 3-5 minut a potem zasypiał. I tak było przez cały okres karmienia...

Dziś poprawił mi humor opis kolegi na gg.
Jak byłam w ciąży to oglądałam dzień dobry tvn (chyba) i tam pojawiała się co jakiś czas Reni Jusis jako eko-mama. Mnie drażniła dokumentnie swoimi (przepraszam, jeśli kogoś urażę) dosyć nawiedzonymi metodami i podejściem. No i kolega ma opis: Boje się że Reni Jusis kiedyś mnie znajdzie... :-D

A za oknem pochmurno, ale chyba nie jest aż tak tragicznie.

Wczoraj wieczorem skapitulowaliśmy i wzięliśmy Małą do siebie. Panna najpierw dała koncert, a potem za nic w świecie nie chciała spać. Oczy jak pięć złotych i zainteresowana wszystkim dookoła. W łóżku z nami zasnęła. Cwaniara. Ale za to ja się wyspałam jak nigdy, bo tylko jedna pobudka i nie musiałam czuwać przy łóżeczku, żeby zasnęła.

A już myślałam, ze tylko mnie ona denerwuje...

My już po szczepieniu. Maks waży 4800 i ma 57 cm. Takk się przejęłam tym szczepieniem, a on prawie nie płakał. Za to teraz smacznie śpi. Ma nadzieję, ze nie będzie miał gorączki, bo nóżki i tak mu pewnie spuchną po ukłuciu-Olkowi puchły za każdym razem...

Do góry