reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

viki ja też jedną pierś miałam mniej pełną... ale robiłam tak, że jak Gabik przysypiał podczas jedzenia, to przestawiałam go do drugiej piersi, bo wtedy jeszcze trochę dojadł, a przy tym obie były stymulowane. I w ten sposób w obu piersiach było mleczko, chociaż w tej jednej zawsze mniej. Wczoraj na siłę wyciskałam z niej pokarm i dziś w nocy ładnie nabrała :-) aż byłam w szoku :szok: bo mały w nocy się z niej najadł. I to bez płaczu :-) więc teraz też się zastanawiam, czy przypadkiem ostatnio nie miałam za mało pokarmu i dlatego tak się wił, prężył i darł podczas jedzenia... ale mam opory przed próbą dokarmienia go, a właściwie to mąż ma opory :-(

anusiak ocean jest chyba ciekawszy :) a z mat my mamy z Canpolu coś tam z farmą i zwierzątkami i jest w porządku.

Ostatnia edycja:
reklama
Sonia dokarmiam bo po konsultacji z pediatrą doszłam do wniosku że mały się nie najada. Wcześniej miałam tak, ze wisiał na cycu i bardzo się denerwował. Kupiłam laktator, okazało się że odciągam z dwóch piersi góra 30 ml. Pobudzałam laktację laktatorem wg systemu 775533 (chodzi o minuty) i nic to nie dało.Do tego Igor krótko spał, w dzień po 10, 15 min. Niby z głodu. I tak zaczęłam dokarmiać. Choć się zastanawiam czy to ma sens jak on z butli je po 60 ml, a jedna porcja powinna mieć 150ml.

Vickigus może spróbuj tą jedną pierś lakatorem pobudzać, powinna wtedy produkować więcej mleczka, Mój Igor lubi sobie wybierać cyca do jedzenia. Przystawiam go do jednego - on się wkurza i wypluwa a jak dostawię do drugiego jest ok.

Benfica mój też tak oszukuje. Wierci się w nocy i kręci a jak go wezmę do piersi zasypia z nosem przy brodawce.:-)

hehe zmieniałam właśnie Filipowi pieluchę, zostawiłam go na przewijaku bez tej pieluchy by sobie jajeczka powietrzył, odwróciłam się po krem i napić się herbaty aż tu nagle siiiikkkk - i na mnie <a właśnie się ubrałam he he> i na podłogę - kałuża taaaka duża :) mój mały sikacz :)

Benfica - dzięki :) ja też patrzyłam na tą farmę i się też nad nią zastanawiałam, ale tam chyba mało zabawek jest, czy mi się wydaje? Twoje dziecko już z niej korzysta?

Jeszcze w temacie cycania czy bola was piersi jak jestescie na zewnatrz?? Ja jak tylko wyjde a jest troche chlodniej to mnie od razu zaczynaja piersi bolec i czuje mrowienie. Nawet jak mam wkladki to czuje bol.

Anusiak glowa do gory, ja na siebie ostatnio tez nie patrze bo mi z powodu hormonow wysypalo cala twarz a z e ja od dawna zmagam sie z tradzikiem to przez to skora jest w kiepskiej formie i slabo sie goi. Jak mi cos wyskoczy to nawet miesiac potrafi slad zostac. Wlosy tez zaczynaja wypadac garsciami a o rozstepach na brzuchu i cycach to juz w ogole szkoda mowic.

Nasia ja na wieczor tez dokarmian i mala czasami tylko 30 wypija ale zasypia po tym spokojnie wiec widocznie jej sluzy.Po samej piersi to bylo wycie i wybudzanie sie co 20 minut.

Polis to może ta moja wysypka to też przez hormony..o włosach też nie wspomnę,zastanawiam się już nad jakąś kuracją tabletkami na te włosy (nie karmię cycem) aj daj spokój z rozstępami, ja już zaczynam szukać kostiumu 1dno częściowego przez moj brzuch :( cały w pręgach czerwonych :(
Benfica też patrzyłam na to muzyczne centrum ale jakoś ten ocean ciekawszy mi się wydaje. A drugi raz też zdecydowałabyś się na zakup tej samej maty? Zastanawiam się co będzie dla dziecka ciekawsze - czy mata czy taka zabawka w stylu tego oceanu i za chiny zdecydować nie mogę :)

anusiak myślę, że bym ją kupiła :) nie kosztowała majątku, a nawet nie wiem, czy Gabikowi się spodoba :) jak się sprawdzi to zawsze można dokupić parę zabawek do maty :) mata ma tą zaletę, że jest miękka i część zabawek też, a centrum to sam plastik. A z kolei centrum można postawić w łóżeczku...

Anusiak, ja zamówiłam takie coś LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5w1 NEW ! (1539233893) - Aukcje internetowe Allegro
Jeszcze nie mam w domu, więc się nie wypowiem, ale wydaje się fajne i będzie na dłużej.
Nad matą ciągle się waham. Skończy się na tym, że już nie będzie sensu zamawiać, bo Martynka będzie za duża ;-)

Wiem, że ocean ma Margoz i pisała, że fajne. No ale jak chcesz podpytać, to za dwa tygodnie, bo jej teraz 2 tygodnie na bb nie ma.

Jednak pogoda mi sie nie podoba. Za bardzo wieje. Kisimy się w domu.

reklama
No to już wiem, dlatego nie jem surowych jabłek, za to moja mama zrobiła mi ostatnio super jabłecznika z samych żółtek i małemu nic po tym nie było. Muszę wziąć przepis.

Angelka ja podawałam biogaję przez miesiąc.U nas zawsze lekarz sprawdza wszystko dokładnie, jak podnosi główkę, napięcie mięśniowe i to w przychodni.
Gosia, jak już będziesz miała ten przepis, to podziel się tym sekretem :-)

Do góry