reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

dokładnie - jak Viki była mała....

A teraz to jest jaka? duża?;-)

A mój młody to dziś podczas wieczornego karmienia wszystko ulał, ale aż tak, że wszystko poleciało na mnie na bluzkę, a leżał bokiem wiec siebie oszczędził. Potem jak poszłam się przebrać to drugi raz chlusnął na tatę jak ten trzymał go do odbicia i tym razem tata do przebrania i synek.
A potem pocycał chwilę i i usnął.

Ostatnia edycja:
reklama
Wprosiłam się do Was na chwilę bo chciałam zapytać czy któraś z Was rodziła może w Strzelcach Opolskich? :)
Ps. Jak się znajdzie taka osoba to prosiła bym o wiadomość na priv żeby Wam nie czytać tu wszystkich postów i doszukiwać się odpowiedzi na pytanie:)
Z góry dziękuję:)

Ostatnia edycja:
My matę mamy taką: MATA EDUKACYJNA - GIMNASTYKA BOBASA KICK&PLAY (1538599040) - Aukcje internetowe Allegro i jak na razie młodemu się podoba, mi też, jak będzie starszy to będę mogła ocenić czy wszystkie elementy są ok :) A te pomarańczki też oglądałam i pewnie za jakiś czas Isiowi taką kupię :)

U nas z okazji skoku rozwojowego dziś trzeci wieczór z rzędu było wycie po myciu. Mam nadzieję, że niedługo to minie, bo do tej pory zasypiał pięknie, a teraz to masakra. Do tego po zaśnięciu budzi się jeszcze raz i muszę usypiać ponownie. Właśnie czekam na to przebudzenie.

madziacha wspolczoje stresu, najwazniejsze ze synek zdrowy! Najgorszy dla rodzicow jest ten niepokoj! Moja odpukac jest zdrowa ale ciagle boje sie nawet jak jej w nosku zacharczy albo kichnie... taki juz los rodzicow.

A ja mam znów migrenę:-( Coraz częściej mnie dopada. A jeszcze pogoda fatalna wręcz. Igorowi też się mój nastrój udzielił bo marudki miał, ale znośne. Kąpałam go dziś sama (dotychczas mąż to robił) i jestem z siebie dumna:-)
Co do krztuszenia, to też się bardzo boję. Choć powinnam teraz być spokojniejsza, bo córka nam sie krztusiłam praktycznie przy każdym karmieniu i jakoś przeżyliśmy. Igora karmię butelką w leżeniu, na boczku. Podobno wtedy jest najmniejsze ryzyko zakrztuszenia, na razie jest ok.

a nam się dziecko "popsuło". Płacze, słabo je, słabo sypia, jest marudna, niespokojna, ulewa... teraz nie wiem, czy to skok, czy pogoda, a może następstwo szczepienia (było w pt - dziś 4. doba). A może wszystko razem. Gorączki nie ma, ale jest taka... dziwna. Jak nie przejdzie jej do czw, to pójdę do lekarza dla świętego spokoju.

vikingus zazdroszcze tej zabawy viki na macie! NIe moge sie doczekac az mala zacznie interesowac sie wszystkimi zabawkami :) na razie oglada tylko lusterko :D
Odnosnie zabawek macie jakies zabawki do wozka, albo fotelika, mozecie cos polecic??

A moja mala spi po spacerku, nawet boje sie za cos zabrac bo pewnie niedlugo sie obudzi jak tylko zaczne cos robic ;)

Mogę polecić te zabawki: FISHER PRICE MUZYCZNE ZWIERZAKI Z FARMY M4042 (1506940380) - Aukcje internetowe Allegro i Playgro Zawieszka Przyjaciel Osiołek (1525735438) - Aukcje internetowe Allegro

My mamy taki łuk z tiny love TINY LOVE -PAŁĄK,ŁUK- SŁONECZNY SPACER -TANIO! (1523422648) - Aukcje internetowe Allegro
Krzysiu ładnie się nim bawi. Ostatnio dowieszam mu do tego łuku jeszcze dzwoneczek z maty :)

A jeżeli chodzi o choroby, to Iś mi od wczoraj jakoś ciężko oddycha, nie podoba mi się to jego rzężenie i jutro rano idziemy do lekarza. Pewnie to tylko wiotkość krtani, ale wolę dmuchać na zimne.

Poza tym od trzech dni mamy skok rozwojowy i jestem umęczona na maksa :)

Ten łuk bardzo się sprawdził u mojego Olka-mozna go montować w wózku, w foteliku i w łóżeczku :-)

cos czuje ze juz wiem co moja mala dostanie na zajaczka :D tylko musze wybrac owoc... madziacha skoro mowisz ze pomarancz to zaufam Ci :)

My też mamy pomarańczę i polecam :-)

A ja wygrałam wojnę z wirusem żołądkowym, choć trup siał się gęsto, teraz niestety mała walczy i wypuszcza trupy smierdzącymi gazami. Kurcze, żeby jej to tylko przeszło.
Madziacha, no to miałaś przejścia z synkiem! Na szczęście torbiele z czasem się wchłaniają.
Brr, zakrztuszenie do utraty nieprzytomności, brzmi przerażajaca.
Julia spoko, naprawi się.
Bardzo ładny ten pałąk słoneczko, gdybym nie miała to bym się na niego skusiła.
Co do maty ja mam po synku matę firmy Bawi taką bez pałąków, ale dużą i na dłużej posłuży, do tego pałąk do wózka, huśtawki. No i jeszcze ogródek muzyczny 5w1 w połączeniu z matą i na później świetna sprawa.
A co do krótkiego "siedzenia" na kolanach, jeśli trzymamy dziecko pod paszki i opieramy o siebie dziecko, tak, że to my je praktycznie trzymamy, to czemu nie :-)
Własnie skonczylam ogladac Apokalypto, brr Mel Gibson przesadził z krwią. A teraz Córcia się obudziła i spija mi wszystkie cyce.

reklama
Ewusia i tak masz dobrze ze maz zostal z mala. Moj Lenke nosi poki jest spokojna, jak zacznie plakac to zaraz mi ja oddaje z panika w oczach-on sie poprostu boi jej placzu.

Witam w klubie nielubiacych placzu tatusiow.Moj jak tylko mala zaczyna plakac a jest u tatusia na rekach to on jedym sprytnym ruchem wrecza mi to rozdarte cos i mowi ze juz sie nacieszyl i teraz moja kolej

Ligotka a myslalam ze matki zawsze chca o dzieciaczkach rozmawiac;-) Z moja siostra przez pierwsze pol roku nie dalo sie o niczym innym porozmawiac tylko o jej corce, zreszta do tej pory tak ma ale to chyba jakis przekrecony przypadek. Ojjj ja bym chetnie poszla z dziewczynkami na ciacho i pogadala o czyms calkiem innym niz pieluchy i kupy. Juz niedlugo moze sie uda.

polis ja o moim dziecku moge gadac godzinami, w koncu caly dzien nic innego nie robie tylko mysle o niej ;) ale przychodzi taki moment kiedy bym sie oderwala od rzeczywistosci :)
nasiu wlasnie problem w tym ze z domu sie wyrwalam ale od rzeczywistosci niestety nie :( a taka mialam ochote pogodac o glupotach....

Oj dziewczyny jak ja was rozumiem.Ja jako kura domowa mieszkajaca w lesie za wiele mozliwosci wypadow nie mam.Wiec jestem skazana na psie towarzystwo jako rozrywka.Nagroda dla zalozyciela bb bo to moja odskocznia chociaz na kilka minut dziennie

A tu coś na wesoło, głównie dla naszej bliźniakowej mamy, która moze kiedyś pokaże nam podobny filmik :-)
Smog.pl - Rozmowa bli

Do góry