reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

kobitki mam pytanie dotyczące chrztu, może któreś z Was są już po .. :)
a mianowicie słyszałam o czopkach dla dzieciaczków żeby ładniutko spały w kościele, co o tym sądzicie ?
u nas ksiądz każe siedzieć całą mszę w 1 ławce z dzieckiem - totalna masakra już widzę jak Wojtek krzyczy na cały głos że mu wszystko przeszkadza ;/

reklama
Witamy sie i my :) Juz prawie spakowane, rodzice przyjada po nas popoludniu i wracamy w sobote ;) Maz bedzie tesknil, ciagle nam to powtarza az zazdrosna jestem bo jak jezdzilam sama to sie tak nie rozczulal hehe!
Spalysmy dzis do 10! I spioch znow spi. Ma takie dni ze spi calymi dniami i nocami, a czasem nic...
mysiu piekne miejsce! Zazdroszcze slubu, moj juz dawno temu byl
Ewusia u mnie dzis mielone, ale tez juz mi sie pomysly koncza :)
Ewitka wspolczoje chorobska! Najwazniejsze ze juz po! A jak sie czuje malutka??
asiulka szczerze mowiac w zyciu nie podalabym dziecku czegos takiego z takiego powodu, nie przejmuj sie placzem, przeciez dziecku nie przegadasz! A nie mozecie wziac wozka przy lawce i bujac... Mysmy caly dzien moja meczyli zeby nie spala, i co w kosciele tez nie spala! Ale nie plakala tylko patrzyla sie na nas ze smokiem w buzi.
agunia zazdroszcze! Choc troszke zapachu morza nam wyslij :p, u nas dzis pochmurno
Julia wspolczoje, ale rzeczywiscie wiele dzieci ma tak po szczepeniu, az sieboje... a czym szczepilas??
A my szczepimy za tydzien, juz sie boje :(

My dziś po rodzinnej wizycie u lekarza. Mąż dostał antybiotyk na ten swój kaszel i zwolnienie, ja z tego względu, że karmię nic nie dostałam - mam tylko gorączkę zbijać gdyby była (w nocy znowu miałam 38), a mam to samo co mąż, tylko mniej zaawansowane, więc jeśli nie przeziębię powinno być ok. Isiu zdrowy, płuca czyste, kataru nie ma, tylko w nosku coś mu trochę zalega, stąd to charczenie i mam mu kilka razy dziennie wpuszczać sól morską.

Przy okazji wrzuciłam smoka na wagę, waży 5580g, wczoraj go zmierzyłam w domu i mi 60cm już wyszło, więc urósł :) No, ale to po ciuchach widać, część na 68 musiałam już powyciągać, szczególnie bodziaki - prawie wszystkie na 62 są za małe.

my też 56/62

po porannych opadach nie ma śladu:))))spacerujemy bo pięknie słonecznie i ciepło:)))
Zarezerwowałam łebę od 25 czerwca:)))chłopaki już piszczą:)))))

Viburcol to dobry czopeczek,ale na receptę,przy ząbkowaniu pomaga tyż:)

reklama
Witam

U nas ciężka noc była, nie wiem już co z tym brzuszkiem jest, nie jem nic innego. Dostaje Debridat i jakoś nie widze rezultatu, esputicon pomaga czasem. Rano dopiero po 8 obudził sie bez płaczu i spokojnie kupkę zrobił a tak od 4 nonstop płacz i tylko przy cycku się uspokajał, chwilę pospał i znowu płacz i tak w kółko. Chwilę na rękach się uspokajał, ale nie spał. W końcu snęliliśmy jak masowałąm mu brzuszek i musiałam standardowo trzymać przez sen rękę na brzuszku Kuby. Jak wzięłam rękę to się obudził i płacz.

My nosimy ciuszki różnie od 56 do 68. Body to raczej już 68 niektóre, ale mam też 56 co się w nie mieści, a te na 62 są małe. Ale większość na zakładam na 62, bo śpiochy na 56 to już na styk są.

Ja kupowałam viburcol bez recepty na 100%. A na ulotce jest, że jest od 6 roku życia a poniżej z wg zaleceń lekarza, lae skład jest ten sam co poprzednio jakby co.

Tab to dużo zdrówka dla całej rodzinki i oby Krzyś nie załapał nic. Ja psikam nosek Kubie kilka razy dziennie, często charczy ale nie ma większej wydzieliny.

Agunia a na spacery jeździcie do Brzeźna? Bo tam chyba macie najbliżej i jest gdzie spacerować. U mnie to niestety dłuższa wyprawa, ale też będę musiała sie wybrać.

Do góry