Rachell, pani dr przyjechała do nas z zupełnie innego powodu: Gabcio dostał potwornej wysypki, która rozprzestrzeniała się po całym ciele, a dodatkowo od ponad tygodnia strasznie płakał (wściekał się) i rzucał się tuż po jedzeniu i kupki były mega zielone. Jak go obejrzała to nie spodobało się jej, że jak oddycha to wyraźnie widać jak wciąga międzyżebrza, a do tego pokazała nam, że w linii od noska do bródki na szerokość kącików ust (lepiej nie potrafię opisać) widać lekkie zasinienie :/ po nocnej wizycie na SORze i rtg płuc okazało się, że faktycznie - zapalenie ale w początkowym stadium, więc bierze antybiotyk, ale jest w domku.
reklama
cudne jak dzieciaczki bawią sie na macie i się śmieją w głos))lutóweczki jeszcze ok miesiąca poczekająMoja Zuzia ponad miesiąc młodsza:]
Dlaczego szyłaś wózek na miarę:????
nie do kónca na miarę
po prostu zamówiłam taką przedłużana budke i wózek był specjalnie szyty - już jak przyszedł coś mi nie pasowało- ale myslałam, że to ja źle go złożyłam , a mąż jakos nie mógł znaleźć czasy by go ponownie poskładać ...no i teraz wyszło...szydło z worka..
a Viki rozpoczęła chyba jakis przyspieszony kurs dorastania - jak pisałam zasmiew sie w głos, świadomie dotyka zabawek , przyciąga je , niezdarnie chwyta- normalnie takie to niesamowite - moge patrzec godzinami - to jeszcze zaliczyła 3 pierwsze przewrotki z brzuszka na plecki - tak się podniosła na brzuchu , że właściwie opierała się tylko na biodrach - i nagle - bach na boczek ..no to ja ją z powrotem...i znowu bach - za 3 razem sie rozpłakała - chyba chciała leżec na tym boczku, a ja ja uparcie na brzuszek...)))...do tej pory zdarzyło sie jej kilka razy taka przewrotka, ale to raczej przez krzywizny podłoża - a teraz - przez swoją krzywiznę , heheh ))
ligotka
Fanka BB :)
vikingus zazdroszcze tej zabawy viki na macie! NIe moge sie doczekac az mala zacznie interesowac sie wszystkimi zabawkami na razie oglada tylko lusterko
Odnosnie zabawek macie jakies zabawki do wozka, albo fotelika, mozecie cos polecic??
A moja mala spi po spacerku, nawet boje sie za cos zabrac bo pewnie niedlugo sie obudzi jak tylko zaczne cos robic
Odnosnie zabawek macie jakies zabawki do wozka, albo fotelika, mozecie cos polecic??
A moja mala spi po spacerku, nawet boje sie za cos zabrac bo pewnie niedlugo sie obudzi jak tylko zaczne cos robic
rachell
Benfica, a skąd to zapalenie. Jakieś pozostałości poszpitalne?Rachell, pani dr przyjechała do nas z zupełnie innego powodu: Gabcio dostał potwornej wysypki, która rozprzestrzeniała się po całym ciele, a dodatkowo od ponad tygodnia strasznie płakał (wściekał się) i rzucał się tuż po jedzeniu i kupki były mega zielone. Jak go obejrzała to nie spodobało się jej, że jak oddycha to wyraźnie widać jak wciąga międzyżebrza, a do tego pokazała nam, że w linii od noska do bródki na szerokość kącików ust (lepiej nie potrafię opisać) widać lekkie zasinienie :/ po nocnej wizycie na SORze i rtg płuc okazało się, że faktycznie - zapalenie ale w początkowym stadium, więc bierze antybiotyk, ale jest w domku.
Całe szczęście jest w domu. Jak dobrze, że dostał tej wysypki.
Rachell dr podejrzewa albo właśnie poszpitalne albo zachłystowe (parę razy mi się przy cycu zakrztusił). Ale szczerze mówiąc to ja nie jestem pewna - skąd wie, że np. za lekko go nie ubierałam na spacery? Można gdybać... Grunt, że reakcja była szybka
vikingus
ja mam zawieszki - które były w zestawie z matą
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1980002
- każda ma "inne wnętrze" - piszczałkę , gruchawkę itd. - najlepszy jest własnie lew, bo ma mnóstwo odnóży za które można łapać i ma chude te nózki - na co zwracam uwagę przy zabawkach- bo najczęściej są tak grube w miejscu do chwytania, że nawet dorosły obejmuje je "na styk" - wolę też te pluszowe- bo już mieliśmy wypadek z plastikową zawieszką która spadła - na szczęście obok główki ale i tak był ryk - a teraz sparwadza się taki - nazywam go śmiechotkiem- bo od dotknięcia wydobywa z siebie takie radosne dżwięki - Viki po prostu uwielbia go boksować - kosztował 20 parę złotych i jest firmy playgro - myślę , że w wielu sklepach dla dzieci są takie- jest naprawde fajny, bo ten radosny dźwięk zacheca dziecko do zabawy - zastanaiam się nad kupnem drugiego - bo pamietam, że było ich kilka rodzajów - zawieszam też pluszową pozytywkę i myślę że niedługo sprawdzą się te zawiszki, które się rozciąga , a one wracaja do góry - ale na razie wątpie, by Viki umiała to obsługwać))
Ostatnia edycja:
vikingus zazdroszcze tej zabawy viki na macie! NIe moge sie doczekac az mala zacznie interesowac sie wszystkimi zabawkami na razie oglada tylko lusterko
My mamy taki łuk z tiny love TINY LOVE -PAŁĄK,ŁUK- SŁONECZNY SPACER -TANIO! (1523422648) - Aukcje internetowe Allegro
Krzysiu ładnie się nim bawi. Ostatnio dowieszam mu do tego łuku jeszcze dzwoneczek z maty
A jeżeli chodzi o choroby, to Iś mi od wczoraj jakoś ciężko oddycha, nie podoba mi się to jego rzężenie i jutro rano idziemy do lekarza. Pewnie to tylko wiotkość krtani, ale wolę dmuchać na zimne.
Poza tym od trzech dni mamy skok rozwojowy i jestem umęczona na maksa
Ostatnia edycja:
My mamy taki łuk z tiny love TINY LOVE -PAŁĄK,ŁUK- SŁONECZNY SPACER -TANIO! (1523422648) - Aukcje internetowe Allegro
Krzysiu ładnie się nim bawi. Ostatnio dowieszam mu do tego łuku jeszcze dzwoneczek z maty
fajny ten pałąk
rachell
Matko, ja się właśnie tego zachłystowego boję. Moja często się krztusi.Rachell dr podejrzewa albo właśnie poszpitalne albo zachłystowe (parę razy mi się przy cycu zakrztusił). Ale szczerze mówiąc to ja nie jestem pewna - skąd wie, że np. za lekko go nie ubierałam na spacery? Można gdybać... Grunt, że reakcja była szybka
reklama
my mamy to TINY LOVE -PAŁĄK,ŁUK- SŁONECZNY SPACER -TANIO! (1523422648) - Aukcje internetowe Allegro
edit:
tak to jest jak się za szybko odpisuje)))mamy taki jak Tab
matę mamy taka http://allegro.pl/mata-edukacyjna-muzyczna-3etapy-fisher-price-l1664-i1532196906.html
no i kolejna sprawa.Dostałam kojec,a mam jeszcze Jasia,chetnie odsprzedam,swietna sprawa.Jest jak nowy,w ladnym niebieskim kolorze.Jesli ktos by chciał wyslę zdjęcia na priv.
ale się wyspacerowalismy,piekna pogoda dziś.Deszcze pewnie dojdą jutro
Ostatnia edycja:
Podziel się: