reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Kurcze, ja sie stresuję, że moje dziecko nie jest jeszcze wystarczająco duże czyli, że nie osiągnęło chociaż 2500 g, a już pcha się do wyjścia :|. USG miałam robione w 32 tc i wtedy synek miał niecałe 1700 g. Niby w normie, ale jak ma się urodzić wcześniej to wolę żeby jednak osiągnął górne widełki normy a nie te dolne

reklama
Kurcze, ja sie stresuję, że moje dziecko nie jest jeszcze wystarczająco duże czyli, że nie osiągnęło chociaż 2500 g, a już pcha się do wyjścia :|. USG miałam robione w 32 tc i wtedy synek miał niecałe 1700 g. Niby w normie, ale jak ma się urodzić wcześniej to wolę żeby jednak osiągnął górne widełki normy a nie te dolne

kochana...sokojnie zobacz co napisałam wyżej...Twój synek przez te 3 tyg mógł tez przybrac sporo...

Dziewczyny gratuluję dużych maluszków.
Ja się trochę martwię, ponieważ w 29tyg, mała ważyła 1700gram. Wczoraj na wizycie- 33 tydzień wg USG 2100,ale lekarz stwierdził,że według niego waży jakieś 2400. Martwię się tym,że cały czas ma główkę schowaną za spojeniem łonowym i lekarzowi ciężko ją zmierzyć. Tylko raz widziałam jej główkę z profilu,ale zawsze tak się układała,że prawie nic nie było widać. Mam nadzieję,że przede wszystkim jest zdrowa, to jest najważniejsze.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny, gratuluje udanych wizyt u lekarzy! super
wronka i katik - no to niezle duze wasze kluseczki hihi
ale dziewczyny, ktora maja mniejsze dzieciaczki - nie ma sie co martwic, wszystko sie jeszcze moze zmienic, a co lekarz to inne mierzenie...

aa i jeszcze jedno....nie orientujecie sie jak to jest z inkubaatorem? czy dziecko jak ma ponizej 2800 musi byc w inkubatorku czy ile? bo kiedys gddzies tak słyszałam
pierwsze slysze takie cos... no chyba ze sa jakies inne przyczyny, ale napewno nie waga:no: kiedys byla taka norma ze czekali az dziecko przybierze do 2500 i wtedy mogli wypuscic takie dziecko ze szpitala, teraz ta granica chyba jest jeszcze troche nizsza, w niemczech chyba cos kolo 2300..

Też mi się wydaje,że takie maluszki nie muszą leżeć w inkubatorze. Słyszałam,że wcześniaczki, które osiągną ponad 2 kilo wypuszczają do domu. Oby nasze maluszki osiągnęły jednak to 2800. Zawsze będzie bezpieczniej :)

Paulka- musiałabyś się zarejestrować na zwykłe USG położnicze- u mnie to koszt ok 130 zł prywatnie . Popytaj w przychodni , albo poproś gina żeby dał ci skierowanie na USG do szpitala

reklama
Dziewczyny, naprawde nie ma co sie stresowac tymi pomiarami i tym, ze macie mniejsze dzieci! Tak jak ktoras napisala - u mnie np termin jest na sam poczatek kwietnia, a co za tym idzie mam starsze Dziecko od niektorych z Was o 3 czy 4 tygodnie!
Kazdy maluch rosnie swoim rytmem, ogolnie przyjmuje sie jakies 40 g na dzien czy 250 na tydzien. Moja np ostatnio miala 2600 gram , czyli w 2 tygodnie i 2 dni przybrala kilogram! A moze sie okazac, ze teraz juz zluzuje, i przybierze niewiele...
Zreszta naprawde nie ma co sie martwic, poki lekarze nie podniosa alarmu (tak jak np Justy lekarka, ktora wyslala ja od razu do szpitala by wszystko skontrolowac) nie ma sie co martwic na zapas!

Trzymam kciuki za wszystkie Maluszki i ich tluszczyk!!!!!!!!!!!!!!

Do góry