katik - no ja mam podobnie z tym ochranianiem brzucha, tez mam taki odruch reka... zeby mnie tylko ktos niechcaco nie uderzyl... albo jak leze i sie chce podniesc to zawsze na rekach, zeby czasem brzucha nie wysilic...nie wiem jak to jest ale to sie samo u mnie dzieje...:-)
reklama
Aniam może i by mogła, ale z tego co pamiętam ona robi porzadki na swoim wątku "Szymkowym" i ma duż pracy, dlatego też prosiła aby u Nas jakaś zgłosiła się na moderatora aby ją odciążyc. No ale może się zlituje
Szczerze ja bym wolała żeby to kto inny robił , bo ja czasami nie mam czasu dokładnie was przeczytac a co dopiero robić liste . Skoro Coyote się nie udziela to może napiszemy do niej i wybierzemy moderatora innego . ?
Ale to oczywiście pytanie do wszystkich bo fajnie by było żeby ktoś naprawde zadbał o ta listę , na niektórych watkach sa naprawdę fajne z obrazkami , kolorkami itp.. A ja z braku czasu bym to zrobiła na " odpiernicz "
trzeba napisac do coyote czy ma czas to zrobic, a jesli ona odpisze ze nie to niech sie dziewczyny zglaszaja ktore wiedza jak to zrobic, fajnie by bylo zeby jak najszybciej zaktualizowac ta listeSzczerze ja bym wolała żeby to kto inny robił , bo ja czasami nie mam czasu dokładnie was przeczytac a co dopiero robić liste . Skoro Coyote się nie udziela to może napiszemy do niej i wybierzemy moderatora innego . ?
Ale to oczywiście pytanie do wszystkich bo fajnie by było żeby ktoś naprawde zadbał o ta listę , na niektórych watkach sa naprawdę fajne z obrazkami , kolorkami itp.. A ja z braku czasu bym to zrobiła na " odpiernicz "
Ella1
Fanka BB :)
Moze i racja... tak czy siak,kazda z nas powinna dmuchac i chuchac na siebie od poczatku do konca. I nie zgadzam sie (jak to juz kiedys napisalam) ze stwierdzeniem, ze : ciaza to nie choroba, i nie trzeba zbytnio zmieniac przyzwyczajen.
Ja juz 22gi tydzien praktycznie stale mysle, ze nie odpowiadamy juz tylko za swoje zdrowie, ale teraz przede wszystkim za zdrowie i zyczie mojej Kruszynki. I zanim zrobie cos 2x sie zastanowie nad konsekwencjami.
Moze i mam jakas paranoje, ale wole dmuchac na zimne... I powiem Wam szczerze, ze zlapalam sie na tym, ze jak mija mnie ktos blisko na ulicy, to odruchowo przyslaniam przedramieniem brzuch
Zgadzam się w 100%! odkąd jestem w ciąży stwierdzenie "Pępek Świata" nabrało dla mnie szczególnego znaczenia- od lipca całe moje życie kręci się wokół pępka :-) Wszystko co robie, albo czego od tego czasu nie robie jest z myślą o Dzidzi i dla jej zdrowia! Oby tylko poświęcenia wszystkie zaowocowały zdrową Córeńką!
sospettosa
A ja to już chyba całkiem pogrzana, bo za każdym razem jak przechodzę przez ruchliwą ulicę myślę, żeby mnie nikt nie potrącił, bo Kruszynce coś się stanie. Masakra, jak byłam sama, to pal licho...a teraz człowiek jest odpowiedzialny za malusie bezbronne stworzenie
basia0412
poszlam do szpitala zaniepokojona rzadszymi ruchami dziecka i sie dowiedzialam ze bede
bede miec synka:-):-):-)
gratulacje !!!!!!!!!
sonia84 na pewno będzie wszystko w porządku nie załamuj się.
Justa szybko nam zdrowiej
Ostatnia edycja:
aniez
Iza- gratulacje!!!
Sonia- tylko bez obaw. Najważniejsze, że lekarz podjął decyzje i lepiej iść do szpitala, założyć szew niż później miałoby się coś stać!!! Z tego co wiem od koleżanek to będziesz musiała się 'oszczędzać' a może i leżeć plackiem do końca, no ale dla dziecka wszystko się zniesie :-)
Na temat szwu:
"W drugim trymestrze macica zaczyna gwałtownie rosnąć i się podnosić. U niektórych kobiet szyjka macicy - zbudowana z mało elastycznej tkanki łącznej - reaguje na ten stan rozwieraniem. Ten stan zagraża poronieniem, dlatego przy objawach takich jak plamienie, bóle w dole brzucha, silne bóle kręgosłupa trzeba natychmiast jechać do szpitala. Przy niewydolności szyjki macicy zakłada się na nią tzw. szew okrężny. Pozwala on zamknąć szyjkę macicy i w 80 proc. przypadków utrzymać i donosić ciążę. Szew ten zdejmuje się, gdy rozpoczyna się akcja porodowa."
Sonia- tylko bez obaw. Najważniejsze, że lekarz podjął decyzje i lepiej iść do szpitala, założyć szew niż później miałoby się coś stać!!! Z tego co wiem od koleżanek to będziesz musiała się 'oszczędzać' a może i leżeć plackiem do końca, no ale dla dziecka wszystko się zniesie :-)
Na temat szwu:
"W drugim trymestrze macica zaczyna gwałtownie rosnąć i się podnosić. U niektórych kobiet szyjka macicy - zbudowana z mało elastycznej tkanki łącznej - reaguje na ten stan rozwieraniem. Ten stan zagraża poronieniem, dlatego przy objawach takich jak plamienie, bóle w dole brzucha, silne bóle kręgosłupa trzeba natychmiast jechać do szpitala. Przy niewydolności szyjki macicy zakłada się na nią tzw. szew okrężny. Pozwala on zamknąć szyjkę macicy i w 80 proc. przypadków utrzymać i donosić ciążę. Szew ten zdejmuje się, gdy rozpoczyna się akcja porodowa."
reklama
Elma
Małgosia
Co do żelaza to nie pomogę bo mi nie szkodziło. Może zadzwoń do gina i mu powiedz o tych mdłościach. Hortex robi rewelacyjny barszczyk czerwony do picia na zimno, jest z dodatkiem soku jabłkowego, pyszny! Ja się nim opijam z nadzieją ze ominie mnie branie żelaza A u mnie chyba worek z kilogramami pękł!!! Z 4 na plusie skoczyłam na 8 na plusie masakra jakaś no chyba ze moja waga łazienkowa zwariowała, zobaczymy dzisiaj na wizycie u gina. No i usg połówkowe dziś mnie czeka! Ciekawość mnie zżera!!!