reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Katik, mnie też się podoba imię Pola, jakoś mi przyszło do głowy jak czytałam "Polkę" Manueli Gretkowskiej, mam pytanie nazwiesz po prostu Pola, czy pełne imię Apolonia?
Jesli pozostaniemy przy tym imieniu, to bedzie Pola. Bedzie uniwersalnie, do wymowienia i napisania zarowno w Polsce , jak i Anglii a na tym mi zalezalo...

byłam u ginki, wszystko oki, zbadala mnie tylko i tyle, 6 kg na plusie mam od początku...
Ja sie zwaze jutro, na czczo. Az sie boje jak tam waga sie ma po tygodniowym objadaniu sie... Choc po ciuchach roznicy nie widze, tylko brzuchol rosnie i rosnie!

czesc dziewczyny, jestem po wizycie u mojej gin. Bylo zle. Nadzerka mi pekla i zaczela sie ze mnie krew lac ciurkiem, to bylo straszne. Wszystko we krwi chce mi sie plakac. Gin powiedziala, zebym pamietala nastepnym razem, aby jej pow zeby bez wziernika mnie badala. A ja mam przodujace lozysko, wiec boje sie krwawienia. Przepisala mi luteine, aby sie szyjka nie rozwierala. Ale mowie wam koszmar. Powiedzialam jej o klotniach z szefem, a ona ze to niedopuszczalne, ze chce pracowac, a on sie czepia o cos i powiedziala, ze tak chce to da mi zwolnienie. Powiedzialam,ze wole na razie nie, a ona ze jak sie jednak zdecyduje to zaprasza za tyd po zwolnienie. Bardzo sie mna przejela. Heh... Strasznie sie czuje...
Kurcze, bardzo niedobrze. Powinnas pojsc na te L4, dla siebie i dzidzi, bo teraz Wy jestescie najwazniejsi!

reklama
katik masz rację, że dzidzia i ja najważniejsze, dlatego jeśli w tym tygodniu nic się nie poprawi, to nawet nie będę się zastanawiać. jakiś tydzień wolnego może by mi się przydał.

ja znow bylam w szpitalu... Znow mialam krwotok.. jeju to moj 3 pobyt juz a gdzie koneic ciazy???Przyczyna moze byc nisko ulozone lozysko, polip na szyjce lub pekajace naczynko.. ehh nie ejstemw stanie was nadrobic.
Najwazniejsze ze z moim szkrabem wszytko oki.
Kiedy usg bede meic nie mam pojecia. 12 listopada sie dowiem.
Na usg w 13t5d ciazy mialam juz pokzanego maluszka w 3d. Cudny widok:)

ja znow bylam w szpitalu... Znow mialam krwotok.. jeju to moj 3 pobyt juz a gdzie koneic ciazy???Przyczyna moze byc nisko ulozone lozysko, polip na szyjce lub pekajace naczynko.. ehh nie ejstemw stanie was nadrobic.
no wlasnie - najwazniejsze ze z malym cudenkiem wszystko oki! a ty trzymaj sie kochana, juz niedlugo to sie wszystko skonczy, glowa do gory! wszystko bedzie dobrze!:tak:

no to widzę, że nie tylko ja mam problem z przodującym łożyskiem. Netula 3maj się! musimy być dzielne, może nam obu łożysko się cofnie i będziemy spokojne... będę w to głeboko wierzyła! :tak:

a tak w ogóle to witam w niedzielny poranek.

Jestem w 15tygodniu. 10dni temu byłam u gin, wyniki miałam wzorowe, z Dzidziusiem też wszystko super (miałam USG) i nie zleciła mi żadnych kolejnych badań.
Dziś na brzuszek.net przeczytałam:
"Rozważ również możliwość wykonania badań przesiewowych krwi. Dzięki otrzymanym wynikom będzie można określić ryzyko wystąpienia zespołu Downa. Ważne jest, by badanie było przeprowadzone właśnie w okresie od 15-17 tygodnia ciąży, gdyż wówczas jego wyniki są najbardziej dokładne."
Robiłyście to badanie? Powinnam zrobić?
Podobno to genetyczne USG już Downa wykluczyło..
Nie rozumiem tego kompletnie:zawstydzona/y:

P.S. Trzymacie kciuki za Kubicę?;-)

Elvie ja bym juz nie robila. Jesli na genetycznym NT wyszlo Ci dobre, i w normie, to wydaje mi sie, ze nie ma juz kolejnej potrzeby robic dodatkowo badan.
Ale wiadomo, jeden woli 1000 razy sprawdzic, inny juz nie bedzie.

A Kubice to mam zawsze na "pulpicie"... Moj TZ to zagorzaly fan F1 od kilkunastu lat...

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry