reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

hahahaha... nie powiem :-p
pigułki dostałam bo miałam problemy z okresem... przez miesiąc non stop miałam... dostałam receptę... a matka do mnie z tekstem: "czy młoda panna zdaje sobie sprawę, że to pigułki antykoncepcyjne?" a ja: " taaaaa?? ale fajnie... :-D"

olapolap dziękuję za trafną diagnozę :-D

Ha ha ha ha.... to mama musiała się cieszyć ze cie uświadomiła :-p

reklama
13X13
Girls po CC,jak tam Wasze blizny i odczucia?U mnie juz prawie 5msc,ale zadnych zgrubien,kreseczka po ceciu..to wlasnie kreseczka - jeszcze lekko rozowawa,ale i zanikajace w niktorych miejsach.
Kiedy idziecie na kontrole USG macicy?Slyszalam,ze najlepiej zrobic 6msc "po",ale moze Wy mi cos doradzicie?Zeby potem nie bylo,ze znowu za pozno za cos sie zabralam ;-)
u mnie tez ładna, bez zgrubień (a to juz zalezy od tego czy sie dbało o to by nie przeginac z wysiłkiem tuz po cc przez te pierwsze mies), ja jeszcze nie robiłam usg ale zamierzam zwłaszcza ze ciagle mnie cos kłuje w podbrzuszu i czasem pobolewa jak na @......czy macie takie problemy???/ (nie wiaze to sie z zadną infekcja.... sprawdzałam)

u mnie tez ładna, bez zgrubień (a to juz zalezy od tego czy sie dbało o to by nie przeginac z wysiłkiem tuz po cc przez te pierwsze mies), ja jeszcze nie robiłam usg ale zamierzam zwłaszcza ze ciagle mnie cos kłuje w podbrzuszu i czasem pobolewa jak na @......czy macie takie problemy???/ (nie wiaze to sie z zadną infekcja.... sprawdzałam)

Mnie nie tyle kluje, co pobolewa jak na okres. A blizne mam brzydka, ciagle ciemna i jak przycisne, to mnie brzucho boli. To ze widac blizna, to mam akurat gdzies, ten bol mnie irytuje i zaczyna powoli niepokoic.

Zazdroszcze tym babeczkom, ktore nie musialy sie wysilac po CC, mogly zalec na wyrku i patrzec tylko, jak tatusiowie tudziez babcie dzieckiem sie zajmowaly.

Musze sie wybrac do lekarza, ale oczywiscie pewnie nie przyjdzie mu do glowy, ze trzeba USG zrobic. Pewnie powie, ze to normalne.

ja mam natomiast skłonnosc do bliznowców, wiec moja kreska po cc jest nieco grubsza i czerwona...ale smaruje ja masciami na blizny, moze to cos da...

ja, nauczona doswiadczeniem po poprzednim cc staralam sie nie wysilac przez 6 tygodni, coby sie zrostow nie nabawic...na razie jest ok, ale to chyba jeszcze za wczesnie by wyczuc zrosty...bardzo nieprzyjemna i bolesna sprawa :-(

Mnie też ta blizna pobolewa jak mocniej nacisnę, ma kolor jasnoróżowy i cholernie swędzi na zmianę pogody.
Ja usg dopochwowe miałam robione 7 tygodni po porodzie i wszystko było ok.

reklama
Do góry