dziewczyny powiedzcie mi czy skurcze przepowiadające powinny trwać tyle godzin ? ja od godziny 22 mam skurcze... cały dzień je mam średnio co 15 min... zadzwoniłam do mamy, żeby powiedzieć jej o tym, że nic generalnie się nie rusza do przodu... a ona do mnie, że moja babcia (jej mama) rodziła ją tak 3 dni... miała właśnie skurcze przez tyle czasu!! no kurde, chyba kogoś pogięło jak myśli, że ja wytrzymam tak 3 dni!! a skurcze mam wrażenie, że są mocniejsze... jutro pojadę na IP niech mnie zbadają!! no chyba, że w nocy się coś rozkręci... heh...
reklama
Już na drugim wątku odpisałam, co powiedziała teściowa - MOGĄ!!dziewczyny powiedzcie mi czy skurcze przepowiadające powinny trwać tyle godzin ? ja od godziny 22 mam skurcze... cały dzień je mam średnio co 15 min... zadzwoniłam do mamy, żeby powiedzieć jej o tym, że nic generalnie się nie rusza do przodu... a ona do mnie, że moja babcia (jej mama) rodziła ją tak 3 dni... miała właśnie skurcze przez tyle czasu!! no kurde, chyba kogoś pogięło jak myśli, że ja wytrzymam tak 3 dni!! a skurcze mam wrażenie, że są mocniejsze... jutro pojadę na IP niech mnie zbadają!! no chyba, że w nocy się coś rozkręci... heh...
Do dziewczyn które już są po porodzie
Czy byłyście już u ginekologa na wizycie kontrolnej po porodzie.
U mnie wszystko ładnie się goi, ale martwi mnie jedna rzecz. Zrobiła mi się taka kulka w środku, wielkości przepiórczego jaja. Nie boli mnie to, ale martwię się co to może być.
Jutro będzie u mnie położna, więc spytam jej co to może być. Mam nadzieję, że to nic złego.
Czy byłyście już u ginekologa na wizycie kontrolnej po porodzie.
U mnie wszystko ładnie się goi, ale martwi mnie jedna rzecz. Zrobiła mi się taka kulka w środku, wielkości przepiórczego jaja. Nie boli mnie to, ale martwię się co to może być.
Jutro będzie u mnie położna, więc spytam jej co to może być. Mam nadzieję, że to nic złego.
mm&sm
Fanka BB :)
Ja po wczorajszej wizycie u gina w sumie nic nowego się nie dowiedziałam
Poród może zacząć się w każdej chwili, bo szyjka skrócona i jest rozwarcie na 2cm
Łożysko ma jakieś minimalne zwapnienia... czy coś takiego i pływają już jakieś kosmyki, ale mały jeszcze może spokojnie sobie siedzieć
Z wcześniejszych pomiarów wychodziło, że synek będzie spory, ale chyba pomyślał o mamusi i teraz waga wychodzi 3540g
Ale jestem zła, że nie zrobił żadnego zdjęcia USG, a tak mi zależało :--(
No cóż najważniejsze, że urwis kochany zdrowiutki :-)
Poród może zacząć się w każdej chwili, bo szyjka skrócona i jest rozwarcie na 2cm
Łożysko ma jakieś minimalne zwapnienia... czy coś takiego i pływają już jakieś kosmyki, ale mały jeszcze może spokojnie sobie siedzieć
Z wcześniejszych pomiarów wychodziło, że synek będzie spory, ale chyba pomyślał o mamusi i teraz waga wychodzi 3540g
Ale jestem zła, że nie zrobił żadnego zdjęcia USG, a tak mi zależało :--(
No cóż najważniejsze, że urwis kochany zdrowiutki :-)
e.salamandra
Mama pełną parą
ja od 7 na nogach,a od 8 buszowałam po szpitalu w tym, którym mam zamiar rodzić. Byłam tu pierwszy raz jako pacjentka. A dokładnie miałam zrobić ktg. Od 8 rano odsyłali mnie od drzwi do drzwi i do właściwego gabinetu trafiłam dopiero o 10:00. Ale, że dziś mój pierwszy dzien wolny od pracy i szczególnie sie tym nie przejełam. Super było nic nie robić i mieć czas :-) Oczywiście wśród całego personelu musiała się znaleźć jedna zołza. Potrafią takie uprzykrzyć dzień. Wystarczyło coś normalnie wytłumaczyć, a ta z ryjem. Ale szczegółów nie opisuję.
Relacja z ktg - okazało się, że mam skórcze, których kompletnie nie czuję. Ostatnio na wizycie gin kazal mi sie wstawic w czwartek na kolejna, a dzis po ktg mi oswiadczyl, że grubo wątpi czy dotrzymam, a nawet jesli to na piątek dostanę skierowanie...Więc chyba jednak urodze w tym tyg. .... Po takiej wiadomosci zaczynam panikowac
Relacja z ktg - okazało się, że mam skórcze, których kompletnie nie czuję. Ostatnio na wizycie gin kazal mi sie wstawic w czwartek na kolejna, a dzis po ktg mi oswiadczyl, że grubo wątpi czy dotrzymam, a nawet jesli to na piątek dostanę skierowanie...Więc chyba jednak urodze w tym tyg. .... Po takiej wiadomosci zaczynam panikowac
Mnie dziś rano zaczął odchodzić czop podbarwiony krwią(w efekcie różowa wydzielina). Byłam i tak umówiona na ktg więc szczęśliwa pojechałam na badanie. Ktg miałam niestety robione tylko takie które "słucha" Małej a czy są skurcze już nie sprawdza. W trakcie zapisu zaczęły mi się troszkę mocniejsze skurczę więc postanowili mnie jeszcze zbadać na samolocie i w zasdzie wiem tyle co i przed nim Gin stwierdziła że dalej zamkięte ale się pyta czy chcę do domu czy zostaje na oddziale, więc się ździwiłam i się pytam czy pomimo wszytsko się coś ruszyło skoro mówi o zostaniu to ona na to że tak trochę zaczyna się ruszać... ale co konkretnie, co z szyjką, co z rozwarciem nie wiem nic Wole być w domu więc mówi ok ale jutro albo w środe na ktg mam przyjechać, zaraz patrzy na zapis dzisiejszy i mówi że lepiej żebym jutro przyjechała więc znowu ździwiona pytam czy coś nie tak z Małą a ona że w sumie nie i dowidzenia. Więc nie wiem nadal nic tylko pobudziła moją wyobraźnię brakiem konkretnych odpowiedzi... no nic może jutro trafię na inną i czegoś konkretnie się dowiem
Aha po badaniu oczywiście zaczęły się plamienia ale już takie brunatne
Aha po badaniu oczywiście zaczęły się plamienia ale już takie brunatne
mm&sm
Fanka BB :)
U mnie z ktg identycznie :-)
Od 2 tygodni wykazuje skurcze do 100, ale śmigam z nimi dalej
Mi 16 powiedziała gin, że nie dotrzymam kolejnej wizyty w piątek, bo właśnie te skurcze i szyjka się szykuje Zaczęłam się bać jakbym conajmniej za sekundę miała urodzić, ale po tych kilku dniach jakoś tak na spokojnie do tego podchodzę i czekam sobie na rozwój sytuacji... myślę, że pomyślny oczywiście :-)
Kingunia jak ja nie lubię takich niedomówień, bo potem człowiek siedzi i sam się nakręca
Też miałam taką brunatną wydzielinę przez kilka dni, ale dzisiaj jakoś przeszło
reklama
e.salamandra
Mama pełną parą
a u mnie jak u elvie..biało i biało...