reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Wronka, Daga - buuuu..... Kobitki trzymajcie sie, myslcie pozytywnie. Wiem naprawde co to znaczy czekac jak na zbawienie..... Trzymam kciuki za Was...

13x13 - nic tylko sie cieszyc z donoszonej ciazy ;)

Aga - no ciesze sie bardzo.

reklama
Dagsilka kochanie nie przejmuj się, będzie dobrze. Lekarz nie może ci powiedzieć w 100% jak będzie z twoim porodem i szyjką. Bo z opowiadań kobiet wiadomo już że skracająca się szyjka i rozwarcie nie oznaczają rychłego porodu. Także głowa do góry, będzie dobrze:-)

Dagsila - co za kolo !!!!!!!!!

A ja już wszystko zaplanowane jak lubie he he .
Dziś byłam na wizycie szpitalnej CC planiowe 09.04 . 08 mam się stawić rano do szpitala .
Do tego musiałam dziś gnać do gina jakiegokolwiek z mojej przychodni zrobić jeszcze raz posiew bo moja lekarka sie pogubiła i wypisała mi nie kompletne i tylko na rzesistka zrobili którego nie posiadam a na to co posiadam czyli paciorkowca już nie . Także miałam po raz drugi . Jutro tez robie badanie na krzepliwośc krwi żeby już mieć jakby mnie czasem coś wczesniej dopadło . Bo od tego zalezy znieczulenie .
Miałam tez dziś zapisa KTG i kilka skurczów ale takich tylko na 30% których nie czułam . Ogólnie chyba profilaktycznie pojade na nospie żeby z tych 30% nie zrobiło się wiecej bo ja się nigdzie do 08.04 nie wybieram . Tak postanowiłam

Oj przykro mi dziewczyny, że takie wieści niefajne dzisiaj... 3 majcie się ciepło i nie poddawajcie- musi być wszystko dobrze!!! :) 3mam kciuki za was wszystkie!!:)

Laski, nie słuchajcie lekarzy. Dzieciaczki wyjdą kiedy chcą.
Proszę wyluzować i dobrze będzie:tak: Takie parcie na poród może blokować!!

witam sie wieczorowa pora... wrocilam dopieto z kontroli (no jakies 25 min temu), czekamal prawie 2 godz, bo mieli "lekkie opoznienie":wściekła/y: Zla jestem, bo wizyta trwala moze 5 min, a moze i nie. Lek. stwierdzila tylko, ze Sebek jeszcze wysoko, glowka do dolu (no normalnie ameryke odkryla:angry:) ale jeszcze baaardzo wysoko jak na 39tydz i nie mam szans na urodzenie przed terminem. Z wielka laska pow mi, jak tutaj wyglada wywolywanie porodu, bo tez mi to przepowiada (tak jak polozna wczorej). Generalnie jest lipa, bo wg niej (i tej poloznej wczoraj tez) maly juz teraz ma ok 3,5 kg wiec jak pochodze jeszcze 3 tyg, bo dobije do 4 conajmniej i bede miala problem z jego urodzeniem:-(
aha, cisnienie znowu wyszlo za wysokie 142/95 (i to po tych prawie 2 godz siedzenia na 4 literach) ale na szczescie w moczu niczego nie znalezla wiec kazala mi tylko duzo pic, jesc kg jablek dziennie i sie nie przejmowac jesli przybedzie mi jeszcze kilka kg. No to zajebiscie - przez 8mcy przybylo mi 8kg, a teraz jak mi przybedzie kolejne 8 w ciagu miesiaca, to mam sie nie przejmowac. Ciekawe jak mam przejsc na tym do porzatku dziennego??!! :szok::wściekła/y::wściekła/y:
Plakac mi sie chce, bo nie tak mialo byc:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ide spac

Filonka, ale sensacje:-D dobrze, ze jesteście przygotowani na niespodziankę:tak: gorzej by było, gdyby Ci podali po porodzie dziewczynkę, a Ty na to: ale ja mam chłopca:-D:-p
Dagsila&13x13&Wronka, no nie poszła Wam ta wizyta...

Tak się zastanawiam od kiedy lekarze są takimi jasnowidzami:confused: normalnie strach się bać...

Kwiatuszek
, miejmy nadzieję, że natura sama podejmie za Ciebie decyzję...
Aniam, no to masz mocne postanowienie... obyście dotrwali po świętach:tak:

Aga, no to takiej wizyty nie zazdroszczę:no: pociesz się kochana, że ja w ciągu 8 miesięcy mam ponad 20 na plusie, to i tak nie dasz rady podwoić swoich kilogramów przez miesiąc;-):tak:

reklama
Aniam no to trzymam kciuki żebyś dotrwała do 8 kwietnia (mój mąż ma 8-go urodziny :-D)
Aga ehhh ...
Powiedzcie mi czemu tylko ja dzisiaj usłyszałam w miarę dobre wiadomości?? Szkoda że te wasze wizyty takie smutnawe :-( tulam mocno kochane

Tak piszedzie dziweczyny jakie to kolejki u waszych lekarzy i ile czekałyście... a ja wczoraj w szoku bylam.Przychodze i pusto na korytarzu. No to wchodze do gabinetu pielęgniarki a tam tylko ona i lekarz sobie pogadują i się NUDZĄ!! Gin sie śmiał że wszystkie sprzątaja w domu przed świętami. Za to na po świętach już maja takie parcia na wizytę że nie ma gdzie kobitek wpisywać :szok:

Do góry