reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

juz po wizycie u psychopaty...
a oto Zosiantek :biggrin2:
zosiantek.jpg

Jak na psychopate zrobił ładna fotkę:-D

reklama
hehe no to jedno co mu wyszło...
dowiedziałam sie dzis o sobie roznych ciekawostek np , ze jak na 14 tydz ciazy jestem niedouczona i zadaje pytania jak przedszkolak.... :angry: zapytałam o wyniki cytologi i czy bede mogla posluchac tętna dziecka , do tego zartował sobie glupkowato, ze jestem "niegrzeczna" itp , usłyszałam od niego tekst "no pokaz tą cipkę! " :szok: masakra! gdyby nie to ze czekalam zeby zobaczyc na usg Zosianta to bym wyszła stamtąd . naszczescie to była moja ostatnia wizyta u niego.
Naszczęscie Zosiantek jest zdrowiutki i wg usg ma 15 tyg :eek:

dowiedziałam sie dzis o sobie roznych ciekawostek np , ze jak na 14 tydz ciazy jestem niedouczona i zadaje pytania jak przedszkolak.... :angry: zapytałam o wyniki cytologi i czy bede mogla posluchac tętna dziecka , do tego zartował sobie glupkowato, ze jestem "niegrzeczna" itp , usłyszałam od niego tekst "no pokaz tą cipkę! " :szok: masakra! gdyby nie to ze czekalam zeby zobaczyc na usg Zosianta to bym wyszła stamtąd . naszczescie to była moja ostatnia wizyta u niego.

:szok::szok::szok::szok: co za gin... masakra.... cholera jak on moze tak gadac... przeciez to nawet tak nie mozna... jest to twoja pierwsza ciaza i masz prawo pytac o wszystko... ja bym sie krepowala zapytac go o cokolwiek jak on takimi tekstami odp... sama bylas na usg?? w ogolee co za slownictwo on uzywa... on nie jest od ogladania co ma kto pod spodniczka tylko ma sprawdzic czy wszystko jest ok... ja to chyba po takim tekscie wyszlabym i tyle... placic mu?? za co !!!! nie jestem pewna ale czy ty jestes rocznik 90?? moze tak cie zlekcewazyl bo mloda jestes... to jest okropne.... co mu do tego ile masz lat... co on mysli ze bedzie mial tylko kobietki kolo 25 i najlepiej to jakby ladne byly... :eek::eek: debil... jestem w stanie sobie wyobrazic jak reaguje jak jakas babcia przyjdzie... brakuje mi slow... od razu widac ze ginem jest zeby ,,popatrzyc'' sobie... tacy ludzie nie powinni byc ginekologiem.... w zadnym wypadku!!!!

no bylam sama, mój R czekał przed wejsciem bo psychopata mial mi robic cytologie itp, wiec nie chcialam zeby ze mną wchodził...
tak jestem rocznik 90....
nie płaciłam za wizyty u niego , poniewaz to państwowy lekarz, zapewne dlatego takie podejscie...
a wiek chyba akurat w jego przypadku nie ma znaczenia, bo slyszalam ze do innych kobiet odnosi sie tak samo ! ( krzyczy tak głosno , ze na korytarzu chcac nie chcac wszystko slychac):no:
Sandra uwierz , ze ja sama bałam się zadac mu jakies pytanie... nie mówiac juz o bardziej "intymnych" pytaniach... :(
ps . wg tego psychopaty dziewczyny powinnysmy tylko czytac i tam szukac odp. na nasze pytania, bo lekarze nie sa do odpowoadania na pytania :wściekła/y:

Ło matko co za typ .. dobrze że już nie będziesz do niego chodziła u nas przychodni tez taki ch.. pracuje . Do mojej przyjaciółki wyskoczył z ryjem że powinna rano przychodzić bo przeciez nie pracuje i może dylać do niego na 8 rano prezez pół miasta . Wydarł się a tej strasznie ciśnienie skoczyło . I tez był dziwny . Skąd się tacy biorą to ja nie wiem . Nie da się gdzieś na niego donosu napisać skoro już do niego nie chodzisz to może by to pomogło innym które nie maja na prywatnego gina:tak:

Ale jak to z Waszymi wizytami jest,bo ja juz nie rozumiem.Za kazdym razem Wam usg robia?Ja mam miec wizyte co 30-40 dni u gina,ale jak mowilam tylko 3 usg na cala ciaze.Jak to z Wami jest?

A ja czekam na 4.11 na moje drugie usg...oficjalne ;o)

Moja robi na kazdej wizycie bo taka jest i ja tez tak chcę :tak: ale takie krótkie 2-3 min

Hej! Dzisiaj zarejestrowalam sie na kolejna wizyte 05/11 :-) Co prawda nic sie nie dzieje (tzn. brzuszek rosnie w normie), ale jak kazali przyjsc kontrolnie to grzecznie ide :-)

Na lekarza psychopate to ja bym skarge zlozyla, co najmiej u dyr. przychodni- bo ja wychodze z zalozenia, ze jak nikt nic nie mowi, to sie nic nie zmieni... Psychopata bedzie sie znecal psychicznie dalej, bo nikt mu nic nie powie.

Podobna zasade stosuje w sklepach- jak mnie obsluga uzasadnienie wkurza, albo ostentacyjnie olewa to omijam sklep dalekim lukiem. Panny tam w koncu nie stoja dla ozdoby. Moja kasa, moja sprawa gdzie ja wydam ;-)

Co do Twojego lekarza Paulka90 - nie chcę się już powtarzać za dziewczynami, ale lepiej żeby taki nie stanął na mojej drodze, bo obawiam się, że całe dobre wychowanie jakie dała mi moja mama poszłoby w odstawkę i nabluzgałabym mu ;-)

A to, że prawdopodobnie traktuje Cię jak głupią dziewuszkę ze względu na to, że jesteś jeszcze bardzo młodą kobietą to szczyt wszystkiego. Dobrze robisz odchodząc od niego, szkoda tylko że jeszcze pewnie sporo kobiet się od niego nasłucha.

aniez mądrze mówisz:)
a lekarze są różni, nie pierwszy i nie ostatni przypadek kolesia który minal sie z powolaniem a teraz wylewa swoja frustracje na pacjentki... Najlepiej wejsc z facetem, wtedy lekarz robi sie troche bardziej kulturalny, a zawsze mozna wczesniej z tatusiem uzgodnic ze w trakcie badania patrzy gdzie indziej, z reszta w wiekszosci gabinetow sa jakies parawany itp ze mozna spokojnie wejsc z kolesiem i nie widzi czego widziec nie powinien, ale za to lekarz sie powstrzyma z chamskimi odzywkami bo wszystko slychac

a propo wchodzenia samemu do gabinetu to jest bez sensu... bo skoro jestem z moim facetem to dlaczego on nie moze wejsc tak od tak... :eek::eek: tylko na usg... nie wiem jak w polsce ale tutaj wiem juz dlaczego bo wyjasnila mi polozna.... w uk do 24tc aborcja jest legalna... wystarczy isc do gp podac powod dla jakiego sie chce to zrobic i pozniej wysylaja do kliniki... wiele kobiet tutaj robi to bez powiadomienia ojca dziecka... w ogole przeraza mnie bo bardzo duzo polek to robi tutaj i to nawet 2 razy albo wiecej :eek::eek::eek: nie rozumiem totalnie bo przeciez antylkoncepcja jest za darmo... :eek: no wiec polozna wola sama mae na wywiad wlasnie z tego powodu bo musi sobie zapisac czy byla aborcja czy nie... no i partner moze nie wie wiec lepiej jak sobie siedzi na korytarzu...

reklama
No coz to nie nasza wina ze nie wsyscy lekarza nie potrafia traktowac swoich pacjentek z szacunkiem:tak:lepiej poszukac innego milego lekarza ktory odpowie przyszlej mamie na nawet intymne pytania:-)Nie warto tracic nerwow u takiego doktorka:tak:

Do góry