reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Nie... ale sam stwierdził że brzuch już mam nisko :-p ale szyjka dłuuuuga i zamknięta... Także na mnie się nie doczekacie :-p Poza tym dopiero pobrał mi wymaz z pochwy i wynik za tydzień we czwartek i teraz się modle żeby donosić do wyniku żeby potem nie było przykrych niespodzianek...
to Twój gin jeszcze odważniejszy niż mój
ja sie dziwilam ze mój w 37 tyg to pobiera a twój jeszcze bardziej wyluzowany...
no nic teraz to już naprawde musisz poczekac
ja czekam na tą książeczke
wczoraj byl kurier ucieszylam sie a to nie bylo to...
no i jutro zmiana imagu
mam pomysl na nowa fryzurke ale nie wiem czy juz mi wlosy odpowiednio odrosly po poprzedniej
zobaczymy...

reklama
to ja się zgłaszam na ochotnika -chcę już urodzić !!!!!!!!!

Justa wszystko będzie dobrze malutka szybko nadgoni i będziesz jeszcze narzekać że musisz nosić na rękach takiego kloca:-D

Dzięki za cenne rady... niestety nie dałam rady dzisiaj się z tym wyrobić, ale jutro już muszę, bo we wtorek mam wizytę u gina:tak:

My po wizycie. Młody przystopował i jest idealnie w 37 tygodniu z wymiarami. Szyjka długa, zamknięta. Posiew pobrany mam dzwonić za tydzień we czwartek po wynik.
Jak nie urodzę do tego czasu to 30 marca kolejna kontrola.

A co do Ospy to lekarz powiedział że takie maluchy dostaja przez łożysko moje uodprnenie i do 6 m-cy są chronione :-) takze uffff

Świetnie, że wszystko w porządku... szczególnie z tą ospą.. ja nie bardzo w temacie, ale domyślam się, że u Janka

Justa, nie powinnaś się teraz tak stresować:tak: a co z małą, to wszystko się okaże jak będzie już z drugiej strony... tylko trzeba być dobrej myśli:-)

A co do posiewu to chyba nie jest konieczne w każdym przypadku bo jak mi dawał skierowanie gin ostatnio na mocz to powiedział, że jeśli będzie coś nie tak z moczem to wtedy da skierowanie na posiew. A że badania wyszły wporządku to nie dał. I teraz byłam w czwartek u gina i też mi nie dał i nic nie wpomniał nawet o tym. A w szpitalu w którym rodzę nie wymagają tego.

Posiew moczu robi się najczęściej jeśli w ogólnym badaniu wykryto bakterie, a jeśli jest wsio OK, to nie trzeba:tak:

Elvie, rzeczywiście spora panienka i może chcieć wcześniej przyjść na ten świat
:tak: dobrze, że wyniki w normie...

hej laski, to ktora dzisiaj rodzi??

Ja się wyłamuję i czekam cierpliwie do kwietnia:-D

Beti jeszcze nie u Janka ale była u nas w niedzielę koleżanka z córkami i wczoraj mi dzwoniła że starsza się obsypała ospa. Janek może się obsypać w terminie od 14-21 dni i bałam się co bedzie jak już Mareczek będzie na świecie i w domu czy się nie zarazi i w ogóle. Ale że ja już chora byłam to lekarz powiedział że Marek będzie miał moje przeciwciała chroniące go nawet do 6 m-ca życia

podpisuje czwartkową listę obecności. Widzę że nikt nie urodził?hmm...może Katikowa, bo jeszacze znaka nie dała:-D
na mnie nie liczcie jakby co ....ja mam jeszcze czas.:-)
Głód niesamowity mnie dziś obudził....ide zaraz szamać
w nocy stekałam jak jakaś kwoka bo mnie pachwiny bolą już 3 dzień i to tak strasznie ze ledwo łażę...nawet siedzi się kiepsko:no:
wogóle to wpadam powoli w depreche- OMG ja wyglądam jak nie ja.Włosy jakieś takie nie wiadomo co, pryszcze jakieś powyskakiwały ostatnio ,brwi henny już chyba pół roku nie widziały,blada taka jakaś ...fuj! Ja chcę do fryzjera :szok::szok::szok:25 mam umówiony termin...jak się uda może wróce RUDA

podpisuje czwartkową listę obecności. Widzę że nikt nie urodził?hmm...może Katikowa, bo jeszacze znaka nie dała:-D
na mnie nie liczcie jakby co ....ja mam jeszcze czas.:-)
Głód niesamowity mnie dziś obudził....ide zaraz szamać
w nocy stekałam jak jakaś kwoka bo mnie pachwiny bolą już 3 dzień i to tak strasznie ze ledwo łażę...nawet siedzi się kiepsko:no:
wogóle to wpadam powoli w depreche- OMG ja wyglądam jak nie ja.Włosy jakieś takie nie wiadomo co, pryszcze jakieś powyskakiwały ostatnio ,brwi henny już chyba pół roku nie widziały,blada taka jakaś ...fuj! Ja chcę do fryzjera :szok::szok::szok:25 mam umówiony termin...jak się uda może wróce RUDA
ja mam w planie jutro byc ruda
ciekawe czy mi nie wybije tego fryzjerka z głowy :)

A mój mąż zawiedziony moim kolorem włosów bo chciał rudości właśnie :-p Ale powiedział że taki też fajny... tylko jednak następnym razem chce rudy :-D

reklama
Do góry