reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Jakie tam krępujące ;-)
Ja ostatnio jestem z mężem w kuchni, stoje przy kuchence... apsik i czuję, że normalnie trochę popuściłam :szok: Nie wiem po czym S poznał, ale od razu zapytał: "co posikałaś się?" :baffled::confused:
Ze śmiechu o mało nie dokończyłam dzieła ;-)

Mam ten sam problem.
P też od razu poznaje o co kaman, bo jak tylko czuję, że za chwilę kichnę czy zacznę kasłać to zaciskam nogi coby nie popuścić

reklama
Agnieszka
to rzeczywiscie ulga z ta ospa
a z szyjka to obstawialam ze cos u Ciebie ruszylo
bo tez
cie klulo i to druga ciaza...
ale najwazniejsze ze wszystko ok z MAreczkiem

Aga ...super,że Mareczek się ospą nie zarazi. A te kłucia i boleści to widze,że o kant doopy otrzaskac, skoro Cię boli a wszystko pozamykane...Ech a ja tu się zaczynam cieszyc każdym bólem w kroczu bo se myślę,że może coś się powoli przygotowuje a tu widze ze doopa:(

A tu nic :-p

Justa ojejku… mam nadzieję że maleńka będzie zdrowa. Dobrze że tą cesarkę tak szybko ci zrobią i nie czekają nie wiedzieć na co…

Acha i zapomniałam napisać :zawstydzona/y: że wykryto w moczu jakieś strzępki czegoś i trochę białka więc przepisał mi antybiotyk (ospamox), no i powiedział że w tym ostatnim okresie przed porodem mogą się jakieś grzyby rozwinąć w pochwie więc kazał brać natamecynę…
A no i najważniejsze… młody pokazał co ma między nogami :-p 100% Marka :-)

Wesoła- ja mocz mam idealny całe 9 miesięcy, a jednak paciorkowiec jest, a zagrożenie nim baaaaaaaaaaaardzo niebezpieczne dla dziecka przy porodzie zwłaszcza SN więc absolutnie bym na Twoim miejscu zrobiła posiew!!! (Mnie nawet mimo cesarki gin z Ujastka zapisał antybiotyk na 6 dni teraz i biorę do wczoraj)

(Nie chcę Cię absolutnie straszyć- bo to ten link to hardcore na który trafiłam przypadkiem, więc może nie czytaj tego- ale jeśli sie zdecydujesz to, nie wpadnij w panikę przypadkiem bo kobitki na forach często wyolbrzymiają złe rzeczy- poprostu trzeba przed porodem podać tobie dożylnie antybiotyk i diecku nie powinno nic zagrażać! więc spokojnie! ...ale posiew bym zrobiła...
streptococcus agalactiae = ŚMIERĆ!!! - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Jakie tam krępujące ;-)
Ja ostatnio jestem z mężem w kuchni, stoje przy kuchence... apsik i czuję, że normalnie trochę popuściłam :szok: Nie wiem po czym S poznał, ale od razu zapytał: "co posikałaś się?" :baffled::confused:
Ze śmiechu o mało nie dokończyłam dzieła ;-):-p

alem się ubawiła...o mało co się nie posikałam :-D:-D:-D

Powoli ogarniam to, co naskrobałyście przez cały dzień.

My też dziś gin. zaliczyliśmy i... okazało się, że Lenka zamiast 34tygodnie i 1 dzień ma 36 tygodni wg główki oraz 35tygodni 6dni wg kości udowej <szok>
Poza tym waży już 2786, więc znów zastanawiam się nad CC, bo takiego wieloryba urodzić raczej łatwo nie będzie.
Mała się jeszcze na świat nie szykuje, ale leży prawidłowo główką w dół, tętno ok, ruchliwa jak cholera i znów cipkę wystawiała:-)
Moja hemoglobina wskoczyła w niższe granice normy - ufff.. wszystko super:-)

Justa - nie martw się to że małe dziecie nie oznacza że nie da sobie rady :) bedzie dobrze

ja dziś byłam u ginki USg za tydzień a mam tylko skierowania na badania krwi i moczu te wszystkie co do szpitala potrzebne . I powiew mam pobrany ale ja już wiem ze tam ta dziadowska bakteria znowu wyskoczy

Powoli ogarniam to, co naskrobałyście przez cały dzień.

My też dziś gin. zaliczyliśmy i... okazało się, że Lenka zamiast 34tygodnie i 1 dzień ma 36 tygodni wg główki oraz 35tygodni 6dni wg kości udowej <szok>
Poza tym waży już 2786, więc znów zastanawiam się nad CC, bo takiego wieloryba urodzić raczej łatwo nie będzie.
Mała się jeszcze na świat nie szykuje, ale leży prawidłowo główką w dół, tętno ok, ruchliwa jak cholera i znów cipkę wystawiała:-)
Moja hemoglobina wskoczyła w niższe granice normy - ufff.. wszystko super:-)

gratuluje udanej wizyty
jak pomiarki takie wyszly to moze szybciej powitacie na swiecie Lenke :)

Justa - nie martw się to że małe dziecie nie oznacza że nie da sobie rady :) bedzie dobrze

ja dziś byłam u ginki USg za tydzień a mam tylko skierowania na badania krwi i moczu te wszystkie co do szpitala potrzebne . I powiew mam pobrany ale ja już wiem ze tam ta dziadowska bakteria znowu wyskoczy
kiedy masz zaplanowane cc?
chyba juz pytalam ale nei pamietam odpowiedzi

reklama
Kwiatuszku, Ty mnie nawet nie strasz:-)
Ja jeszcze psychicznie nie przygotowana i wciąż sobie powtarzam, że jeszcze mamy czas;-)

Do góry