reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Justa przytulam wirtualnie. Najważniejsze, że Dzieciątko będzie zdrowe, o to już na pewno lekarze zadbają, zobaczysz, więc nosek do góry. 2 kilo to już bardzo ładnie i zobaczysz, że Dzieciątko szybko zacznie przybierać. Ściskam Was mocno.

Z tym popuszczaniem to nawet nie mówcie, mam to samo i z wkładkami już chodzę, bo inaczej się już nie dało :baffled:

reklama
Kwiatuszku - to było zwykłe badanie bez udziału wziernika.

tego co znalazło się na papiepierze nie było dużo - lekarz mnie przez telefon uspokoił, ze mogło to być wynikiem badania, ale oczywiście mam leżeć i obserwować gdyby coś takiego wystąpiło ponownie lub gdyby skurcze czy bóle się pojawiły nasiliły to mam dzwonić i spotkamy się w szpitalu

Kwiatuszku - to było zwykłe badanie bez udziału wziernika.

tego co znalazło się na papiepierze nie było dużo - lekarz mnie przez telefon uspokoił, ze mogło to być wynikiem badania, ale oczywiście mam leżeć i obserwować gdyby coś takiego wystąpiło ponownie lub gdyby skurcze czy bóle się pojawiły nasiliły to mam dzwonić i spotkamy się w szpitalu

to w takim razie uważaj na siebie i odpoczywaj

Mam ten sam problem.
P też od razu poznaje o co kaman, bo jak tylko czuję, że za chwilę kichnę czy zacznę kasłać to zaciskam nogi coby nie popuścić

ja też popuszczam ale tylko przy kichaniu i zawsze mnie to śmieszy :)

Acha i zapomniałam napisać :zawstydzona/y: że wykryto w moczu jakieś strzępki czegoś i trochę białka więc przepisał mi antybiotyk (ospamox), no i powiedział że w tym ostatnim okresie przed porodem mogą się jakieś grzyby rozwinąć w pochwie więc kazał brać natamecynę…
A no i najważniejsze… młody pokazał co ma między nogami :-p 100% Marka :-)

zapomniałam spytac czy według lekarza Marek obniżyl Ci sie w kanale rodnym?

Wesoła- ja mocz mam idealny całe 9 miesięcy, a jednak paciorkowiec jest, a zagrożenie nim baaaaaaaaaaaardzo niebezpieczne dla dziecka przy porodzie zwłaszcza SN więc absolutnie bym na Twoim miejscu zrobiła posiew!!! (Mnie nawet mimo cesarki gin z Ujastka zapisał antybiotyk na 6 dni teraz i biorę do wczoraj)

(Nie chcę Cię absolutnie straszyć- bo to ten link to hardcore na który trafiłam przypadkiem, więc może nie czytaj tego- ale jeśli sie zdecydujesz to, nie wpadnij w panikę przypadkiem bo kobitki na forach często wyolbrzymiają złe rzeczy- poprostu trzeba przed porodem podać tobie dożylnie antybiotyk i diecku nie powinno nic zagrażać! więc spokojnie! ...ale posiew bym zrobiła...
streptococcus agalactiae = ŚMIERĆ!!! - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Ella coś mi się zdaje że Wesołej chodziło o to że posiew moczu nie jest potrzebny
tylko wystarczy posiew z wynazu z pochwy
bo jak ładny wynik moczu to raczej nie ma w nim bakterii

kwiatuszek.[ pisze:
zapomniałam spytac czy według lekarza Marek obniżyl Ci sie w kanale rodnym?

Nie... ale sam stwierdził że brzuch już mam nisko :-p ale szyjka dłuuuuga i zamknięta... Także na mnie się nie doczekacie :-p Poza tym dopiero pobrał mi wymaz z pochwy i wynik za tydzień we czwartek i teraz się modle żeby donosić do wyniku żeby potem nie było przykrych niespodzianek...

reklama
Do góry