10-14 dni? Poważnie? U mnie po 2 dniach był wynik.
u mnie też
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dla męża też dostałaś? O tym to w ogóle pierwsze słyszę. A już trochę poczytałam na ten temat.
Polecam to Artykuły - Zapobieganie zakażeniom perinatalnym paciorkowcami grupy B Aktualne (2002) wytyczne Centers for Disease Control and Prevention
uaktualnione w 2008 r. Ja dostałam globulki z antybiotykiem, ale na zasadzie spróbowania pozbycia się go przynajmniej na chwilę. Nie ma żadnej pewności, że po ich wybraniu nie wróci, stąd przy porodzie też antybiotyk będzie.
Bakteria faktycznie bardzo groźna....ja też mam tą france w sobie wczoraj dostaliśmy z mężęm po 6 tabletek antybiotyku na to i dziś jak wróci z pracy to przywiezie i zaczynamy 6-cio dniową kurację. Bo mimo, że będę miała cesarkę to i tak ta franca dziecku zagraża bo mała może się urodzić z wrodzonym zapaleniem płuc mam nadzieję, że uda się go ubić na czas okołoporodowy chociaż
Paulka- no i jakie te wyniki?? co z moczem??
No to faktycznie dziwnie tam u Ciebie Ale Ja też tu mam tylko co 2 wizytę morfologie i mocz a tu słysze jak dziewczyny jakieś wymazy i takie tam mają robione .
dziewczyny mam te wyniki juz przy sobie ale nic tu nie widze, nie znam sie kurcze na tym widze tylko ze toxo ujemnie wyszlo , na reszcie się nie znam, ale wstyd...no i niepokoj dalej pozostał.
dzwoniłam do gin i w czwartek jak bede w szpitalu posiew odbierała to zebym do niej z tymi wynikami przyszła,bo akurat ma dyżur....no i bede sie tak stresowac do czwartku
dokładnie, bo jak widać na moim i kilku innych przypadkach różne rzeczy można wyhodować:/
Za wymaz płaciłam 50 zł dodatkowo zrobiłam też posiew z moczu i czekam co tam za cholerstwo siedzi
u mnie ten cały GBS pobrał bez wziernika a wynik po 72 godzWymaz jak wymaz samolocik, wzierniczek i próbka do chodowania (dozania jak przy cytologii czyli bez paniki ). Około 10-14 dni sprawdzają czy i co uda się wyhodować.
ja płaciłam 80 .tez płaciłam 50 zł
u mnie ten cały GBS pobrał bez wziernika a wynik po 72 godz
na szczescie wyszedł mi ujemny...