reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

dzien dobry,
dziewczyny trzymajcie kciuki, dzis mam termin w szpitalu na 11, ciekawe co tam wyjdzie i czy rzeczywiscie moja kruszynka nie rosnie...moj maz wzial sobie urlop i pojedzie ze mna:-)

Będzie dobrze... mojej siostrze gin powiedział, że dziecko w 38 tygodniu jest w normie dziecka 33 tyg i do tego ma krótkie nóżki... na szczęście badania w szpitalu wszystko wykluczyły... okazało się, że mały waży o kilo więcej niż u gina, a nóżka jest dłuższa o cm:tak:
Powodzonka:-)

Mam wyznaczony termin cc na 31.03[/COLOR]

Moja córka przyszła w tym dniu na świat przez cc, więc mam nadzieję, że szybko zlecą Ci te 2 tygodnie:tak:

tak jak dziewczyny piszą wymaz warto sobie zrobic, ja płaciłam 30 zł

A u mnie 67 zł:szok:

Dziewczyny, w ostatnim badaniu moczu wyszły mi bakterie, więc gina powiedziała, żebym zrobiła posiew... a na posiew wystarczy tak jak zwykle kubeczek z moczem czy coś jeszcze:confused: pierwszy raz mi się to zdarza...

reklama
Agnieszka i Justa trzymamy kciuki i czekamy na wieści

Justa, trzymam kciuki :tak:

Mam wyznaczony termin cc na 31.03 i powiem Wam, ze z jednej strony fajnie, bo juz wiem co i jak, ale z drugiej strony nastawialam sie juz na przyszly tydzien i nie mam za bardzo ochoty jeszcze przez 2 tygodnie chodzic z tym wielkim brzuchem :-( Chyba niepotrzebnie tak duzo myslalam, ze to bedzie juz niedlugo i teraz czuje sie rozczarowana, ze az tyyyyyle musze czekac... to bedzie polowa 39tc :-( No i sama data tez nie za bardzo mi sie podoba, wolalabym dwudziestyktorys marca niz ostatni dzien miesiaca. Dzis cala noc snily mi sie koszmary - ze jestem juz po cc i mam szwy na brzuchu i nie tylko i ze nitki mi stercza :szok:
OMG Ty to masz sny :)

Dziewczyny, w ostatnim badaniu moczu wyszły mi bakterie, więc gina powiedziała, żebym zrobiła posiew... a na posiew wystarczy tak jak zwykle kubeczek z moczem czy coś jeszcze:confused: pierwszy raz mi się to zdarza...
[/FONT]
tak normalnie w kubeczku tylko musisz sie porządnie podmyć i wyjątkowo uważać bo posiew ma sprawdzić czy są bakterie a bakterie są wszędzie i może wyjść zły wynik jak się gdzieś dotknie palcem kubeczek czy coś

Justa -Powodzenia!!!!!!!! :)

Paulka- to może prześlij nam te wyniki -porównamy z naszymi...? poza tym co do wyników, to obok wartości twoich, obok powinnaś mieć podane orientacyjne normy...a to co nie jest w normie może być tęż wydrukowane w kolorze...

Już się pogubiłam z tymi posiewami i wymazami. Myślałam że wystarczy tylko posiew GBS a reszty już nie trzeba ale widzę że Wy robicie jeszcze jakiś posiew z moczu czy to też trzeba robić??? Wymazu też nie pobierała.......

Już się pogubiłam z tymi posiewami i wymazami. Myślałam że wystarczy tylko posiew GBS a reszty już nie trzeba ale widzę że Wy robicie jeszcze jakiś posiew z moczu czy to też trzeba robić??? Wymazu też nie pobierała.......
ja robilam tylko gbs z pochwy
nie robilam z moczu ani odbytu

dziewczyny w nocy miałam niemiłe zdarzenie - jak zwykle powędrowałam do łazienki na siusiu a tam na papierze coś co przypominało śluz - z odrobiną krwi - oczywiście już nie zasnęłam, więc od trzeciej rano przechodziły mi przez głowę różne myśli.

Dzwoniłam już do mojego gina - powiedział, że to może być wynik badania - kazał się obserwować i gdyby sytuacja się powtórzyła to mam dzwonić.
jakbym mało zestresowana była - to jeszcze to :( normalnie aż płakać mi się chce

dziewczyny w nocy miałam niemiłe zdarzenie - jak zwykle powędrowałam do łazienki na siusiu a tam na papierze coś co przypominało śluz - z odrobiną krwi - oczywiście już nie zasnęłam, więc od trzeciej rano przechodziły mi przez głowę różne myśli.

nata, do lozka i lez!

Ja też już się pogubiłam. U mnie jest napisane "wymaz z pochwy', kierunek badania:zakażenie błony śluzowej pochwy, o żadnym gbs nic nie ma:dry:

reklama

w ostatnim badaniu moczu wyszły mi bakterie, więc gina powiedziała, żebym zrobiła posiew... a na posiew wystarczy tak jak zwykle kubeczek z moczem czy coś jeszcze:confused: pierwszy raz mi się to zdarza...

Ja kupowałam taki specjalny kubeczek na posiew- jest nieco inny niz ten zwykły i zamkniety w folię dodatkowo

Do góry