reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

to wszystko, plus zabawa z latarka robie od czasu jak tylko sie dowiedzialam, ze Corcia jest nie w ta strone co trzeba. Z tym ze mam malego uparciucha ktory ani drgnie - i to juz od baaaaardzo dawno ma jedna i ta sama pozycje.

A dzis dowiedzialam sie dlaczego: otoz Pola siedzi z wyprostowanymi nogami - jak na obrazku pozycja 3
Zobacz załącznik 220226
a to jak powiedzial lekarz sprawia, ze praktycznie nie ma szans zeby samodzielnie sie przekrecila....
Cale popoludnie mysle o tym co zobaczylam na tym filmiku. I kurcze chyba jednak odmowie ta wizyte na przekrecanie....
Katik, ja sie malo na tym znam, ale ma moj skromny rozum, to skoro Pola ma nozki prosto, to nawet jesli oni ja przekreca glowka w dol, to nozki nadal beda prosto wiec i tak sie "sama" nie urodzi, no chyba ze stwierdzi, ze znudzilo jej sie tak siedziec i podkuli nozki... moze sie myle, ale tak mnie sie wydaje...

reklama
Katik nie rób tego absolutnie .
Szymek był ułożony posladkowo i jak pytałam ginki powiedziała
- po pierwsze mogą dzidziulkowi coś zrobić
- dwa co napisała justa może się zamotac pepowiną
- trzy mozna wywołać poród
a po czwarte czesto nawet jak się na siłe przekręci to dzieco i tak się odkręci jak mu pasi .
lepiej już mieć to CC które wcale nie jest takie straszne jak jest zaplanowane . Będziesz wypoczęta a nie zmeczona skórczami , porodem .dasz rade i koniec . I nie pakuj się w żadne masaże

• Nie mam dobrych wieści :-:)-:)no:
    Melisska nie rośnie tak jak powinna:-( Wg. USG jest o 2 tygodnie młodsza niż wg. ostatniej miesiączki. Strasznie się martwię, kolejna wizyta za tydzień żeby zobaczyć jak Malutka przybiera na wadze. Ehhh jak nie urok to sraczka.... No i łożysko jest starsze niż powinno, nie powiedziała mi który stopień ale chyba III.:-( Zaleciła mi leżenie na bokach i dietę wysokobiałkową (dawajcie pomysły co ma dużo białka). Martwi mnie to wszystko :-(

współczuję stresu Elma, na pewno wszystko będzie dobrze, dzieciaczki nie zawsze rosną równomiernie przez całą ciążę u Justy przecież też tak było i w końcu niunia zaczęła przybierać
białko chyba głównie w mięsie i nabiale
ta kontrola za tydzień na pewno cię uspokoi
musisz troszkę maleńką podtuczyć :)
jaka waga wyszła na tym USG?
trzymaj się przesyłam pozytywne myśli

Katik

decyzja podjęta
nie puszczamy Cię na ten masaż!!! i już :)

Katik- no nie wiem... nawet w naszym cudownym kraju, gdzie nacinanie jest standardem, mówi się, że położną czy lekarz nie ma prawa pchać rąk do brzucha ciężarnej... Porozmawiaj o tym jeszcze raz z lekarzem- powiedz, co widziałaś i zapytaj się o sensowność tego działania...

Elma- będzie dobrze. Jedz mięso, jaja, ryby, soję. Trzymamy kciuki!

• Nie mam dobrych wieści :-:)-:)no:
    Melisska nie rośnie tak jak powinna:-( Wg. USG jest o 2 tygodnie młodsza niż wg. ostatniej miesiączki. Strasznie się martwię, kolejna wizyta za tydzień żeby zobaczyć jak Malutka przybiera na wadze. Ehhh jak nie urok to sraczka.... No i łożysko jest starsze niż powinno, nie powiedziała mi który stopień ale chyba III.:-( Zaleciła mi leżenie na bokach i dietę wysokobiałkową (dawajcie pomysły co ma dużo białka). Martwi mnie to wszystko :-(

Elma, ja mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze:tak:, wiesz, to tylko maszyna i może sie mylic. Wierzę ,że na nastepnej wizycie będzie wszystko ok , trzymam kciuki.

Elma wszystko z pewnością będzie dobrze :) Usg mierzy przecież tylko długość kostek i na tej podstawie wylicza wagę, często się myli. Może Melisska jest po prostu mniejsza, nie wszytskie dzieci są takie same. Głowa do góry będzie dobrze :)

Mam pytanie do mam, ktore rodzily juz przez CC - jakie badania przed CC musialyscie wykonac?

Wydaje mi się, że najlepiej zadzwonić do swojego szpitala i zapytać o to, bo to od szpitala zależy. U mnie w szpitalu bardziej nastawiali się na wyniki badań, które sami porobili, a na to co przyniosłam ledwo okiem rzucili...

A w ogóle to dzień dobry :-)

olapolap, będę miała cc,doktor zlecił mi anty-hbs,mam zabrać najnowsze papiery od okulisty i neurologa.i tyle.powiedział,że jak bedzie potzreba to sami badania porobią...

właśnie wychodzę no neurologa...

reklama
elma - nie stresuj sie kochana, u mnie tez tak bylo, najadlam sie strachu bo mala mi stanela i prawie 4 tygodnie nic nie urosla a teraz tak wystrzelila ze szok! ale to tez oczywiscie wina tych maszyn usg...kazali mi duzo lezec, nic nie robic i nie stresowac sie, jesc wszystko...i po 5 dniach mala miala juz pol kilo wiecej...i u ciebie bedzie tez dobrze, musisz miec tylko spokoj to wtedy dzidzia dobrze bierze od ciebie pokarm i rosnie:tak:
katik - tak jak dziewczyny mowia! decyzja zapadla i daj spokoj z tym przekrecaniem!

Do góry