reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
Melduje sie po wizycie, Mateuszek rozwija sie rewelacyjnie, wazy 2800. ulozony jest główką w dół i mam nadzieje, ze tak mu to zostanie, bo Pierwszy tez byl ulozony w dół a przy porodzie byl juz w poprzek i musial go lekarz przekrecac. z usg nadal wychodzi, ze maly urodzi sie jeszcze pod koniec marca. Ja za to dostalam antybiotyk na moją bakterie, no i okazalo sie, ze wiecej panikowalam niz to bylo warte, nic az tak zlego sie nie dzieje :-) poza tym przytylam az 0,5 kilo i mam w zwiazku z tym teraz 4,5 kg na plusie :-) nastepna wizyta 25 marca, chyba ze zacznie sie cos dziac, ale jak narazie nie planuje, hehe :-)

Coyote to znaczy,że ty miałaś dzidzię tak przekręcaną jak na filmiku od Katik? Tylko w sumie twoja dzidzia była w poprzek, a Pola leży główką do góry. Twoja dzidzia ma śliczną wagę, ale po porodzie to ty chyba dużo mniej będziesz ważyć niż przed ciążą. :baffled:Zazdroszczę, ja pewnie z 13 na plusie, ale najważniejsze aby niunia była zdrowa, z wagą będę walczyć później.:-)

Karola bidulo oby ci się nic już nie przyplątało, a najlepiej aby obecne dolegliwości zniknęły, najważniejsze,że do kwietnia blisko:-) Głowa do góry:-)

Ba czy dotrwasz do 18.03 to nie jest najważniejsze, Vanesska zdecyduje więc musisz z nią korzystny scenariusz ułożyć. Z pewnością się dogadacie. Duuuuuużo pogody ducha przesyłam w twoją stronę:-)

Bylam godzine temu u gina i zmierzyl tetno plodu (dlugo sluchalismy) i wyszlo 160 uderzen na minute. Dostalam skierowanie do szpitala... Kurcze nie wiem co o tym myslec, czy to naprawde jest podwyzszone tetno? Zwykle mierzyli mi o 14-16 i wtedy bylo ~140, wiec moze to kwestia tego, ze juz jest wieczor i dzidzia sie ozywila? Albo wina kebabu ktory zjadlam w ramach obiadokolacji?? Zapisalam sie na kolejna wizyte u gina (tym razem innego!) jutro rano, poprosze zeby znowu zmierzyl tetno... Dziwi mnie, ze ten dzisiejszy gin zmierzyl tetno plodu, a mojego nie... Co o tym myslicie?

I ja się melduję po wizycie. Niby ok, ale... Przez tego paciorkowca zaczęłam mieć stresa. Gin mnie uspokaja, że będzie dobrze, że wypyta kolegów na porodówce jakie obecnie mają zalecenia co do GBS +, ale ona wolałaby, żeby mi zrobili cesarkę. A ja chciałabym wiedzieć, że ją zrobią i nikt nie będzie ryzykować SN w 2 lata po cesarce zakończonej infekcją noworodka.

olapolap, może właśnie dlatego, ze dotąd było niższe dał Ci skierowanie?

Bylam godzine temu u gina i zmierzyl tetno plodu (dlugo sluchalismy) i wyszlo 160 uderzen na minute. Dostalam skierowanie do szpitala... Kurcze nie wiem co o tym myslec, czy to naprawde jest podwyzszone tetno? Zwykle mierzyli mi o 14-16 i wtedy bylo ~140, wiec moze to kwestia tego, ze juz jest wieczor i dzidzia sie ozywila? Albo wina kebabu ktory zjadlam w ramach obiadokolacji?? Zapisalam sie na kolejna wizyte u gina (tym razem innego!) jutro rano, poprosze zeby znowu zmierzyl tetno... Dziwi mnie, ze ten dzisiejszy gin zmierzyl tetno plodu, a mojego nie... Co o tym myslicie?

Jak leżałam w szpitalu i 3x dziennie miałam ktg, tętno małego często skakało ze 140 na 170-180, przewaznie jak się ruszał, pytałam się lekarzy, stwierdzili, że to ok.
Poczekaj na jutrzejszą konsultacje, na pewno wszystko jest ok.

zdrówka dla wszyskich Kwietniówek

Jak leżałam w szpitalu i 3x dziennie miałam ktg, tętno małego często skakało ze 140 na 170-180, przewaznie jak się ruszał, pytałam się lekarzy, stwierdzili, że to ok.
Poczekaj na jutrzejszą konsultacje, na pewno wszystko jest ok.

ja w szpitalu mialam podobnie, nawet od 120 do 170 jak zaczela podskakiwac... wiec dziwie sie tak spontanmicznej decyzji twojego lekarza. Ja w szpitalu tez wystraszona pytalam czy to normalne, to mi wytlumaczyli ze jak najbardziej, a wrecz ksiazkowo jak serdusio bije w roznych rytmach w roznych momentach.
Idz jutro i zobaczysz co powiedza...

Wszystkim po wizytach gratulacje zdrowych dzidziulkow!!!!!!!!!!!!!!

reklama
ja w szpitalu mialam podobnie, nawet od 120 do 170 jak zaczela podskakiwac... wiec dziwie sie tak spontanmicznej decyzji twojego lekarza. Ja w szpitalu tez wystraszona pytalam czy to normalne, to mi wytlumaczyli ze jak najbardziej, a wrecz ksiazkowo jak serdusio bije w roznych rytmach w roznych momentach.
Idz jutro i zobaczysz co powiedza...

Wszystkim po wizytach gratulacje zdrowych dzidziulkow!!!!!!!!!!!!!!

Jak czytałam w knigach to z tym tętnem to jest tak że jak jest różne to dzidzia się rusza i jest wsio ok . jesli by wyszło na pomiarach ze dzieć się rusza a tętno jest cały czas takie samo może to wskazywać np. na supeł na pępowinie czy czymś podobnym co tamuje przepływy przez pepowine . Nawet w tej ksiązce co czytałam był opisany przypadek ze wyszło równe w jakimś okresie czasu , zrobili lasce CC i własnie się okazało że pępowina miała supeł .
Natomiast z tym przypadkiem nie mam pojęcia czemu tak . ale jak trzeba obserwowac to trzeba

Do góry