reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
dostałam no-spe forte , skopolan(a na ulotce pisze ze kobiety w ciazy nie powinny tego brac) ale widocznie w mym przypadku tak ma być.
stwierdziła po tym co jej powiedziałam , ze mam bóle brzucha , ze w nocy mnie budzą skurcze., ze cos mnie czasem uciska na dole i kłuje. nie robiła ktg.
Dla mnie to dziwna ta pani doktor, na podstawie zaeznan pacjentki stwierdzic,że to skurcze i straszyc szpitalem. Moj lekarz zaraz wysłałby mnie na KTG ,zeby sprawdzic czy to faktycznie skurczyki czy tylko macica sie stawia i wtedy wystarczy no-spa.
Dopiero dzisiaj piszę o wczorajszej wizycie bo wczoraj nie miałam nastroju:no::no::no:

Okazało się że pessar trzyma ale własciwie juz na samym końcu:-(
Mam całkowity zakaz chodzenia własciwie mogę iść tylko do toalety.Muszę leżec z poduszką pod pupą no i nogi wysoko, kategoryczny zakaz siedzenia:-(
To dopiero 32 tydzień, musimy wytrzymać jeszcze 3,4 tygodnie, dzieki bogu nie mam skurczy i w tym cała moja nadzieja.Teraz wizyty co tydzień aby kontrolować szyjkę

Helenka rozwija się prawidłowo:tak: przybrała na wadze 600g i ma już prawie 2 kg:tak:ułozona pupą do dołu ale to akurat dobrze bo nie obciąza tak szyjki.
Serduszko slicznie bije i wszystkie pomiary prawidłowe.
Przynajmniej to mnie cieszy:-)

Trzymajcie kciuki za nas bo ja czuje się taka bezsilna. :no:
gosienka...oj bidulko...trzymamy kciuki żeby pessar wytrzymal i Helanka jeszcze te 3,4 tyg. posiedziala w brzuszku

Filonka ja bym nie brala tych leków bez ktg
przeciez bóle brzucha to nie zawsze skurcze
a Ty jestes pierwszy raz w ciazy i mozesz ich nie rozrózniac
powinni to sprawdzic!!!
wiem ze moge nie wiedziec dokładnie. ale jak jest takie nagłe ściskanie które trwa ok 2-3 min to chyba skurcze. no i w nocy az sie przebudzam w wyniku takiego czegoś. bede sie obserwowac ... biore no-spe : to mi raczej nie zaszkodzi i magne b6 . bo co do tego skopolanu to mam obawy ze wzgledu na to co wyczytałam na ulotce.

Tymek w 34 tygodniu ważył 2400 i lekarz powiedzial że jak urodze w terminie to dojdzie do 3600 max, to prawie jak Hania bo ona miala 3450
a Tobie powiedzial ze do 4000??? co lekarz to inna teoria... ze juz nie wspomne ze nie wiadomo ktory komputer dobrze mierzy

wow super Szymus wazy
Hania ma 2 latka i miesiac prawie i cos nei moze przekroczyc 12 kg, caly czas tylko 11,9 kg i smieje sie ze ona jest dziewczynka to musi byc zgrabniejsza od mamusi i w eSkach chodzic dlatego trzyma wage od malego :-) a wzrost to nawet nie wiem, ale ubranka na 98, niektóe 92

babka mnie zna bo to druga prowadzona u niej ciąża . Dwa Szymek mniej wieecej na tym samym etapie tyle miał a doszedł do 4kg . Babka ma mały procent pomyłek przy obliczaniu wagi . Poprzednio wyszło jej 3900 przed samym CC a mały 4100 u dziewczyn co do niej chodza to samo . Ma sokole oko kobita do USG .

No, Szymuś jest konkretny :-D Mój Kuba tez nie ułomek ;-) Teraz waży 15,4 (waga już nie wzrasta w tak zastraszającym tempie) a wzrostu ma 104 cm :szok: ... no, ale my też wysocy, także to pewnie dziedziczne (ciekawe czy dogoni siostrzeńca męża: 16 lat i 195 :szok: wolałabym nie, bo strasznie trzeba kręgosłupa pilnować).

Dziewczyny- jeśli lekarz nie panikuje, że coś jest nie halo, tzn., że wymiary Waszego dziecka są w ok i nie ma co się stresować. Przecież dzieci są różne :-D

Moja mama ma kolezankę której syn ma 2,1 . Chodził w gipsie jakiś czas bo kręgosłup nie wyrabiał:no:

ja bym zrobila wymaz mimo wszystko, cc nie chroni przed paciorkowcem...
:)

pewnie jakby chroniło to by mi nie dali antybiotyku przed cesarką :tak:

Dopiero dzisiaj piszę o wczorajszej wizycie bo wczoraj nie miałam nastroju:no::no::no:

Okazało się że pessar trzyma ale własciwie juz na samym końcu:-(
Mam całkowity zakaz chodzenia własciwie mogę iść tylko do toalety.Muszę leżec z poduszką pod pupą no i nogi wysoko, kategoryczny zakaz siedzenia:-(
To dopiero 32 tydzień, musimy wytrzymać jeszcze 3,4 tygodnie, dzieki bogu nie mam skurczy i w tym cała moja nadzieja.Teraz wizyty co tydzień aby kontrolować szyjkę

Helenka rozwija się prawidłowo:tak: przybrała na wadze 600g i ma już prawie 2 kg:tak:ułozona pupą do dołu ale to akurat dobrze bo nie obciąza tak szyjki.
Serduszko slicznie bije i wszystkie pomiary prawidłowe.
Przynajmniej to mnie cieszy:-)

Trzymajcie kciuki za nas bo ja czuje się taka bezsilna. :no:

leż grzecznie i wytrzymaj jeszcze troszkę

wiem ze moge nie wiedziec dokładnie. ale jak jest takie nagłe ściskanie które trwa ok 2-3 min to chyba skurcze. no i w nocy az sie przebudzam w wyniku takiego czegoś. bede sie obserwowac ... biore no-spe : to mi raczej nie zaszkodzi i magne b6 . bo co do tego skopolanu to mam obawy ze wzgledu na to co wyczytałam na ulotce.

Dziwna twoja lekarka .

:eek:
kurcze zaczynam się trochę martwić... pogoniło mnie do kibelka... a nigdy nic takiego mi nie dokucza... a teraz czuję, że mi nie dobrze... najgorsze jest to, że całą ciążę nie miałam nudności... a nagle teraz mam ?? mam nadzieję, że po prostu coś mi zaszkodziło... a nie, że np wczorajsze ćwiczenia w szkole rodzenia sprawiły, że mój Kubuś uznał że czas na wyjście...

ella1 - dzieki wielkie, bardzo mi pomoglas, bo wiem teraz o co chodzi i duzo sobie poczytalam na internecie o tym i ja wlasnie to mam, moja gin i doktor domowy tez nie wiedzialy co to jest i lecza mnie na jakas inna alergie...ale w poniedzialek mam termin to jej powiem co mam i niech mi cos na to daje, ja mam to juz z 5 tydzien i coraz wieksze sie robi...

gosienkag76 - trzymaj sie i oszczedzaj, wspolczuje szczerze ale to wszystko robisz dla swojej kochanej dzidzi, bedzie dobrze i juz niedlugo bedziesz sliczne baby trzymala w ramionach!:tak:

Gosienka76 będzie dobrze. Ja też mam założony pessar od 29 tc, mała naciska mi już bardzo główką i wyczułam też że on się obniżył. Pytałam ostatnio lekarza o to, to powiedział mi, że to jest normalne że lekko się obniża. A ja już mam 35 tc, także wytrwasz kochana tylko się oszczędzaj. Trzymam kciuki:-)

Gosieńko-cierpliwości ...dasz radę -dużo Ci nie zostalo
Ja już zwarta i gotowa i zaraz jadę do lekarza- boję się jak cholera ale nie mogę się doczekać....:-)buziaki mamuski!

reklama
Kochane - niedobre wiesci. Kciuki i pozytywne myslenie potrzebne:

Margolcie mialy wypadek samochodowy, ktos w nich wjechal i zwial. Jada do szpitala :szok:

Do góry