filonka
Fanka BB :)
Dziekuje za kciukasy.... musi być dobrze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dla mnie to dziwna ta pani doktor, na podstawie zaeznan pacjentki stwierdzic,że to skurcze i straszyc szpitalem. Moj lekarz zaraz wysłałby mnie na KTG ,zeby sprawdzic czy to faktycznie skurczyki czy tylko macica sie stawia i wtedy wystarczy no-spa.dostałam no-spe forte , skopolan(a na ulotce pisze ze kobiety w ciazy nie powinny tego brac) ale widocznie w mym przypadku tak ma być.
stwierdziła po tym co jej powiedziałam , ze mam bóle brzucha , ze w nocy mnie budzą skurcze., ze cos mnie czasem uciska na dole i kłuje. nie robiła ktg.
gosienka...oj bidulko...trzymamy kciuki żeby pessar wytrzymal i Helanka jeszcze te 3,4 tyg. posiedziala w brzuszkuDopiero dzisiaj piszę o wczorajszej wizycie bo wczoraj nie miałam nastroju
Okazało się że pessar trzyma ale własciwie juz na samym końcu:-(
Mam całkowity zakaz chodzenia własciwie mogę iść tylko do toalety.Muszę leżec z poduszką pod pupą no i nogi wysoko, kategoryczny zakaz siedzenia:-(
To dopiero 32 tydzień, musimy wytrzymać jeszcze 3,4 tygodnie, dzieki bogu nie mam skurczy i w tym cała moja nadzieja.Teraz wizyty co tydzień aby kontrolować szyjkę
Helenka rozwija się prawidłowo przybrała na wadze 600g i ma już prawie 2 kgułozona pupą do dołu ale to akurat dobrze bo nie obciąza tak szyjki.
Serduszko slicznie bije i wszystkie pomiary prawidłowe.
Przynajmniej to mnie cieszy:-)
Trzymajcie kciuki za nas bo ja czuje się taka bezsilna.
wiem ze moge nie wiedziec dokładnie. ale jak jest takie nagłe ściskanie które trwa ok 2-3 min to chyba skurcze. no i w nocy az sie przebudzam w wyniku takiego czegoś. bede sie obserwowac ... biore no-spe : to mi raczej nie zaszkodzi i magne b6 . bo co do tego skopolanu to mam obawy ze wzgledu na to co wyczytałam na ulotce.Filonka ja bym nie brala tych leków bez ktg
przeciez bóle brzucha to nie zawsze skurcze
a Ty jestes pierwszy raz w ciazy i mozesz ich nie rozrózniac
powinni to sprawdzic!!!
Tymek w 34 tygodniu ważył 2400 i lekarz powiedzial że jak urodze w terminie to dojdzie do 3600 max, to prawie jak Hania bo ona miala 3450
a Tobie powiedzial ze do 4000??? co lekarz to inna teoria... ze juz nie wspomne ze nie wiadomo ktory komputer dobrze mierzy
wow super Szymus wazy
Hania ma 2 latka i miesiac prawie i cos nei moze przekroczyc 12 kg, caly czas tylko 11,9 kg i smieje sie ze ona jest dziewczynka to musi byc zgrabniejsza od mamusi i w eSkach chodzic dlatego trzyma wage od malego :-) a wzrost to nawet nie wiem, ale ubranka na 98, niektóe 92
No, Szymuś jest konkretny Mój Kuba tez nie ułomek ;-) Teraz waży 15,4 (waga już nie wzrasta w tak zastraszającym tempie) a wzrostu ma 104 cm ... no, ale my też wysocy, także to pewnie dziedziczne (ciekawe czy dogoni siostrzeńca męża: 16 lat i 195 wolałabym nie, bo strasznie trzeba kręgosłupa pilnować).
Dziewczyny- jeśli lekarz nie panikuje, że coś jest nie halo, tzn., że wymiary Waszego dziecka są w ok i nie ma co się stresować. Przecież dzieci są różne
ja bym zrobila wymaz mimo wszystko, cc nie chroni przed paciorkowcem...
Dopiero dzisiaj piszę o wczorajszej wizycie bo wczoraj nie miałam nastroju
Okazało się że pessar trzyma ale własciwie juz na samym końcu:-(
Mam całkowity zakaz chodzenia własciwie mogę iść tylko do toalety.Muszę leżec z poduszką pod pupą no i nogi wysoko, kategoryczny zakaz siedzenia:-(
To dopiero 32 tydzień, musimy wytrzymać jeszcze 3,4 tygodnie, dzieki bogu nie mam skurczy i w tym cała moja nadzieja.Teraz wizyty co tydzień aby kontrolować szyjkę
Helenka rozwija się prawidłowo przybrała na wadze 600g i ma już prawie 2 kgułozona pupą do dołu ale to akurat dobrze bo nie obciąza tak szyjki.
Serduszko slicznie bije i wszystkie pomiary prawidłowe.
Przynajmniej to mnie cieszy:-)
Trzymajcie kciuki za nas bo ja czuje się taka bezsilna.
wiem ze moge nie wiedziec dokładnie. ale jak jest takie nagłe ściskanie które trwa ok 2-3 min to chyba skurcze. no i w nocy az sie przebudzam w wyniku takiego czegoś. bede sie obserwowac ... biore no-spe : to mi raczej nie zaszkodzi i magne b6 . bo co do tego skopolanu to mam obawy ze wzgledu na to co wyczytałam na ulotce.