reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Ba- dzieki....

Kwiatuszku- wlasnie byl u mnie lekarz najwyzszy, cos w rodzaju ordynatora w pl.
Jesli nic sie ni zmieni- jutro rano do domku z recepta na sroddki przeciwbolowe, ktore mam brac w przypaku takich skurczy jak dzis...przy wiekszych-musze zjawiac sie w szpitalu bo szyjka musi byc pod kontrola. tak samo oczywiscie w przypadku krwawien, wycieku wod czy slabych ruchow.
mala ma podobno jesszce 2 tyg na to by sie obrocic, potem to juz wlasciwie niereaalne. jak sie odwroci-brak przeciwskazan do sn, jak nie- cc. jesli wyjdzie wczesnieej na "wlasne" zyczenie- nie ma problemu, my jestesmy gotowe i szpital jest gotowy. jesli nie zechce wyjsc,a jedynie bedziemy bawic sie w ciuciubabke- w 39 tygodniu idziemy pod noz.
wychodzi na to ze kwietniowka nie bede. oby lutowka tez jednak nie...

EDIT:
aha, na moje pyt co jesli takie "ataki" beda pojawiac sie regularnie uslyszalam, ze w sumie to powinnam zostac juz do porrodu w szpitalu. ale on wie ze to niezbyt komfortowa sytuacja, wiec puszcza mnie do domu,z przykazaniem ze gdyby cos sie dzialo-zjaawiam sie natychmiast. wg niego moze zdazyc sie tak ze bede co 2 gi dzien meldowac sie tutaj.

Ostatnia edycja:
reklama
Katik- super wieści!!!:-):tak::tak: No ja też kwietniówka raczej nie będę bo cc mi zrobią wcześniej niż 1-2 kwietnia na kiedy termin..:sorry: szkoda...:-(

Ella nie wiem jak tam u ciebie ale w szpitalu i w okaręgu gdzie mieszkam to planowe cc robią w 39t dokładnie czyli po skończeniu tych 39 tygodni no chyba że się coś złego zaczyna dziać to szybciej.

my znow mialysmy ktg- skucze nadal, choc dzis to juz lajcik- raptem 40-50%....
mam nadzieje ze powtorki z wczoraj wieczora nie bedzie....

a teraz cos przyjemniejszego:
jstesmy po usg, corcia ma sie dobrze, jest sliczna, puszczala do mamuni na zmiane oczka...
wymiary ma bardzo dobre, lakomczuszek ma brzuchol wiekszy niz glowke...
i co najwazniejsze: ma 2600 gram!!!!!!!!!!

...aa taka kochana polozna mowila mi ze najwazniejsze by miala powyzej 1700 gram bo szybciej dojdzie do siebie gdyby co... a tu taka pannica!

kamien z serca mi spadl, nawet gdybym miala rodzic i dzis to jest ok....

ale masz juz wielka córe!! super ze dalej jestescie 2w1, w koncu w brzuszku jej najlepiej

Katik ciesze sie ze z mala i z Toba wszystko dobrze

Uwazaj na siebie i lez,i bierz leki jak znowu dostaniesz skurczy.Trzymam mocno kciuki abys jeszcze chociaz z tydzien byla 2w1 :-)

ufff Katik fajnie,że malutka jeszcze w brzuszku, kilka dni, a może i tygodni to zawsze lepiej dla Poluni. Dzielne kobietki z was!

ella, mi też cesarkę zrobią wcześniej.termin miałam na 25.04,ale idka pojawi się na świecie pewnie 7-9 dni wcześniej...mam nadzieję,że do 19.04 się zdecydują ciąć,bo właśnie wtedy kończy się znak barana:tak:
a baranki to dzielni i cudowni ludzie.ci dookoła mnie przynajmniej:-)

reklama
ella, mi też cesarkę zrobią wcześniej.termin miałam na 25.04,ale idka pojawi się na świecie pewnie 7-9 dni wcześniej...mam nadzieję,że do 19.04 się zdecydują ciąć,bo właśnie wtedy kończy się znak barana:tak:
a baranki to dzielni i cudowni ludzie.ci dookoła mnie przynajmniej:-)
c

Dobrze wiedziec bo ja nie znam za bardzo baranów i sobie wyobrażałam jakiegoś strasznego uparciucha czy coś w tym kierunku . :-D
Ja będe miała CC na poczatku miesiaca to się córa załapie

Katik - jak wyjdziesz do tego domu i usłysze że coś robisz , szykujesz to Ci nakopie do tyłka . wychodzisz kochana i lezysz , a wstajesz tylko do kibelka . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niech mała posiedzi jeszcze troszkę u Ciebie a potem niech się dzieje co chce .

Do góry