reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
dziołchy co do skrótów USG mam w jednej z moich mamusiowych gazetech ściągawkę, więc się podzielę:
C -odwód brzucha dziecka
AFI - wskaźnik płynu owodniowego
ASP - akcja serca płodu
BPD - szerokość główki od ciemienia do ciemienia
AUA - średni wiek ciąży
CER - wymiar poprzeczny móżdżku
CRL - długość od czubka głowy do kości ogonowej
EDD - przybliżona data porodu
EFW - przybliżona waga płodu
FHR - bicie serca dziecka
FL - długość kości udowej
GA - wiek cią
GS - średnica pęcherzyka ciążowego
HC obwód główki
HL - długość kości ramiennej
LV - szerokość komory bocznej mózgu
NB - kość nosowa
NF - fałd karkowy
NT - przezierność karkowa
OFD - wymiar potyliczno-czołowy

:-)

DZIEWCZYNY wlasnie wrocilam od gin, jest zle, moja mala wogole nie urosla, jestem w szoku i sie cala trzese, mam sie spakowac i jechac do szpitala i oni tam dokladnie wszystko zbadaja i jesli sie okaze to co moja gin mowi to beda musieli moja mala wyciagac, a ona jest taka malutka jeszcze, nie wiem jak to bedzie, boje sie, ona wazy tylko 1500 wychodzi na 29 tydzien, nie moge sie spakowac bo tylko placze zaraz moj maz bedzie to mnie zawiezie, dziewczyny prosze modlcie sie zeby bylo dobrze...trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze nie rozpakuje sie jako pierwsza bo moja corcia jest naprawde jeszcze za mala, pa

Justa! jesteśmy z Tobą... sama zaczęłam mieć łzy w oczach jak to przeczytałam! 3mam kciuki za was, modlę się aby wszystko okazało się beznadziejną pomyłką i żeby mała jeszcze mogła zostać w brzuszku i urosnąć samodzielnie...!! buziaki kochana! daj znać jak tylko będziesz coś więcej wiedziała

Justa - jesteśmy z Tobą i Twoją kruszynką, trzymaj się!!
Katik - moje dziecko się zapowiada na bardzo duże, z tego co mówi lekarz, w 31 tygodniu ważyła tyle co normalnie dzieci pod koniec 32 lub na początku 33 tygodnia. Mówię ginowi, że może ma własne tempo przybierania na wadze, a on, że wątpi, że jak na tym etapie ma prawie 2 kg to docelowo dobije do 4 kg..

DZIEWCZYNY wlasnie wrocilam od gin, jest zle, moja mala wogole nie urosla, jestem w szoku i sie cala trzese, mam sie spakowac i jechac do szpitala i oni tam dokladnie wszystko zbadaja i jesli sie okaze to co moja gin mowi to beda musieli moja mala wyciagac, a ona jest taka malutka jeszcze, nie wiem jak to bedzie, boje sie, ona wazy tylko 1500 wychodzi na 29 tydzien, nie moge sie spakowac bo tylko placze zaraz moj maz bedzie to mnie zawiezie, dziewczyny prosze modlcie sie zeby bylo dobrze...trzymajcie kciuki, mam nadzieje ze nie rozpakuje sie jako pierwsza bo moja corcia jest naprawde jeszcze za mala, pa

To widze że nasze Dzidzie obydwie uparte. Moja tez 1500 i wychodzi jej 29tyd. I też gin stwierdziła że mała... ale nic poza tym. Justa trzymam baardzo mocno kciuki i napewno będzie dobrze, musi być dobrze ale jak to przeczytałam to i sama zaczęłam się denerwować. Ale nie wolno nam, musimy być dobrej myśli!!!

trzymaj się!! i koniecznie dawaj znac co u Was!! mam nadzieje ze to jakas pomylka i posiedzicie jeszcze pare tygodni w 1 i malenka podrosnie!!

justa kochana jestesmy z Tobą. Na pewno wszystko będzie dobrze. Przebadają Cię wzdłuz i wszerz i puszczą do domku. Nie ma innej opcji. Trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści od Ciebie.

reklama
Justa trzymaj się -bądź dzielna -dla swojego maleństwa... Ona musi czuć ze mama w Nią wierzy i wspiera:tak: ja wiem, wierze i modlę się -będzie dobrze. Obydwie jesteście silne dziewczynki i poradzicie sobie-tylko nie płacz

Do góry