Cześć dziewczyny.
Wczoraj miałam zakładany ten pessar.
Czuję się dobrze tylko takie dziwne wrażenie że coś tam w środku mam
Jedyne co niepokoi moją ginkę to fakt że mam już 1 cm rozwarcia:-(
Dzięki bogu nie mam skurczy i to jest pocieszające. Trochę mnie to wszystko zdołowało wczoraj ale dzisiaj jest już nowy dzień i musi być dobrze
najważniejsze, że "koreczek" wsadzony, teraz musi być dobrze. trzyamam kciuki
hello,
my po wizycie. wyniki wszystkie w normie, ale ze wzgledu na pojawiajace sie bole jak przy okresie (.. skorcze) dostalam leki na podtrzymanie i 2 tyg w lozku. zakaz lazenia po sklepach, sprzatania, wspolzycia i wszystkiego innego. za 2 tyg do kontroli i zobaczymy co dalej. MArgolka lezy juz sobie glowa w dól i wazy wg pomiarów 2070g, glowka wskazuje na 31 tydzien a brzuchol na 34 pewnie po mamie;-). jest ogolnie cala i zdrowa tylko musi jeszcze troszke w brzucho posiedziec i tluszczyku nabrac.
troche mnie to zdolowalo, no ale nie ma co sie gargulic... to juz duza dziewczynka i w razie czego da sobie rade, no a poki co to leze i odpoczywam i oby tak jeszcze z miesiac...
no to tam leżeć proszę i się lenić:-)
:-)Aga co do tych wizyt u ginekologa... Ja zupelnie nie wiem co o tym wszystkim myslec. Ze wychowalam sie w POlsce, latanie do ginekologa i bycie badanym na samolocie przy kazdej wizycie, jest dla mnie zupelnie normalne.
Natomiast tutaj chodze do gina co miesiac, co miesiac robi mi USG (a ten nowy nawet ostatnio zmierzyl mi brzuch, a wlasciwie dlugosc macicy), mierza cisnienie i sprawdzaja wage. Na tym konczy sie procedura... Wiec wlasciwie zachowuje sie on jak poloznik. Odkad jestem w ciazy nie przebadano mnie organoleptycznie, ani nawet nie wyslano na badania krwi i moczu. Ciaze traktuje sie tutaj jako normalne zjawisko fizjologiczne. Tak sobie mysle, ze to wlasnie temu traktowaniu zawdzieczam tak spokojny przebieg ciazy. To, ze nazre sie slodyczy i przez to cukier mi podskoczy nie wplywa negatywnie na moje samopoczucie, nie stresuje mnie i nie powoduje zjawiska samosprawdzajacej sie przepowiedni. Nikt mi miedzy nogi nie zaglada, lap tam nie wciska - wiec to kolejny powod mniej do stresu... Pewnie gdyby cos niepokojacego sie ze mna lub z Zeberka dzialo, natychmiast by mnie przebadano, a zenie ma ku temu powodow, to po co ingerowac... Nie wiem, tak sobie to wszystko tlumacze. I kurcze, cos w tym musi byc. No bo jakto, ze trzydziestoletnia pierworodka ma tak lekka i przyjemna ciaze. W Polsce juz pewnie potraktowano by mnie jak swinke doswiadczalna...
Ba musi być dobrze.