Coyote
Mama Gracjana i Mateusza!
Wszytskie wyniki w normie. NT 1,75, długość prawie 8 cm
No to niezły wynik!!!! Chyba jakis koszykarz lub koszykarka sie nam tu szykuje :-) Najwazniejsze, zeby było zdrowe!!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wszytskie wyniki w normie. NT 1,75, długość prawie 8 cm
Udało się! Dzidzia przekręciła się w odpowiednim kierunku :-) Wszytskie wyniki w normie. NT 1,75, długość prawie 8 cm Kolejna wizyta za miesiąc... biorąc pod uwagę ostatnie 3 pod rząd dzidzi należy się odpoczynek
super, az milo czytacA więc u kruszynki wszystko dobrze. Mierzy 5,72 cm. NT 1,2, inne parametry6 też w normie. Tak pieknie sie kręciła moja dzidziulka i pomachała nawet do mamy. I na zdjęciu też tak fajnie rączkę widać w górze jakby chciała się z kimś przywitać... pewnie to było dla tatusia bo mógł zobaczyć maleństwo tylko na zdjęciu.
najwazniejsze , ze Maluszek caly i zdrowyja tez juz po usg genetycznym. Dobrze ze mnie puscili z szpitala. Z maluszkiem wszytko oki i zdrowy jak rybka. Mamy wszystko na cd nagrane. Ja niestetydalej brudze na brazowo no ale chyba taka moja uroda
zgadzam sie ... my za fotke placilismy Ł5w funtowych monetach, bo to automat.sandrahaha - jesli chodzi o USG to nie musisz byc na czczo, musisz tylko wypic okolo 0,5l wody lub innych plynow przed badaniem i nie siusiac, pecherz musi byc pelny, macica wtedy jest uniesiona i lepiej dzidzie widac, badanie jest krotkie, technik okresla wielkosc dzidzi, czy serduszko bije, podaje date porodu wg rozmiarow no i pokarze Ci maluszka, jesli chcesz zdjecie trzeba o tym powiedziec i tu zalezy od szpitala, w jednych karza sobie placic, w innym daja za free; jesli chodzi o pierwsze badania u poloznej to nie musisz byc na czczo, a siusiu niekoniecznie z rana, pierwsza wizyta trwa okolo godziny, ale polozna musi wypelnic gore papierkow, a Ty dostaniesz tone ulotek
Spokojnie;-) Jesli chodzi o USG, to przy takim przez pochwe, a takie raczej sie robi na naszym etapie rozwoju, nie musisz by na czczo, nie trzeba tez pic przed badaniem, bo to nie ma znaczenia. Jak zaczna sie badania przez powloki brzuszne, to lepiej miec pelny pecherz, bo wtedy lepiej wszystko widac.hej kochane... sorki ze was drecze moze glupimy pytaniami ale polozna mi nic nie powiedziala i nie mam pojecia... czy na usg lepiej isc na czczo czy nie?? czytalam ze to zalezy od usg... ale co osoba to inna wypowiedz i co jesli chodzi o pobranie krwii?? na czczo czy czy nie?? ja mam wizyte za tydzien i nie wiem totalnie jak sie przygotowac bo niestety nikt mnie nie poinformowal