reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

fajnie, fajnie... a rece mi sie trzesly jak cholerka gdy wyciagalam list z koperty i zobaczylam, ze to ze szpitala ;-)

reklama
Katik, nie ma co się stresować na zapas, w naszym stanie to wyjątkowo nie wskazane.

Volin, zaglądasz jeszcze do nas? Bądź dzielna!! Mocno przytulam:-*

Mi dzis przyszly wyniki z testu PAPP-A. Zarowno usg jak i badanie krwi nie wykazalo by dziecko bylo obciazone jakimikolwiek nieprawidlowosciami. Nie ma potrzeby wykonywac kolejnych badan w tym kierunku. :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a ten test robilas na wlasna reke czy przez polozna... bo ja 13tc prawie a tu nawet listu nie mam do szpitala na pierwsze usg i nie mialam zadnych vbadan robilnych... nigdy krwii czy moczu nie pobierali... :-:)-:)-(

boje sie...

a ten test robilas na wlasna reke czy przez polozna... bo ja 13tc prawie a tu nawet listu nie mam do szpitala na pierwsze usg i nie mialam zadnych vbadan robilnych... nigdy krwii czy moczu nie pobierali... :-:)-:)-(

boje sie...
Sandra, no wlasnie na drugim watku Ci napisalam, ze chyba jak bylas u poloznej, to ona Ci nie zaznaczyla, albo sie nie dogadalyscie o tym, ze te pierwsze usg ma byc genetyczne. Wtedy musieli by zrobic Ci do 13.6 tygodnia.
A wtedy razem z usg mialabys pomiar NT, oraz pobrana krew, wlasnie na te badania PAPPA bo one tu w "pakiecie" ze scanem sa.
W takim razie skoro biedulko jeszcze nie dostalas skierowania, to chyba po rybach, i bedzie tak jak pisalas, ze kolo 15-16 tygodnia Ci przyjdzie. Czyli bedzie normalne usg. Ale nic straconego, z dzidzia wszystko dobrze bedzie i bez tego badania!!!!!

Aha, Sandra, a kiedy idziesz znow na wizyte do poloznej?
Jak teraz pojdziesz, to wez mocz ranny do badania, i bankowo pobierze Ci probki krwi. Mi pobrala przy pierwszej wizycie, i jak na razie kolejnej wizyty nie mialam:no::no::no: O wyniki dzwonilam dopytac czy sa, i czy sa ok, masakra.
A kumpela 2 dni przede mna w ciazy, juz miala 3 wizyty u poloznej, i podczas drugiej pobierali jej caly zestaw krwii.

Aha, Sandra, a kiedy idziesz znow na wizyte do poloznej?
Jak teraz pojdziesz, to wez mocz ranny do badania, i bankowo pobierze Ci probki krwi. Mi pobrala przy pierwszej wizycie, i jak na razie kolejnej wizyty nie mialam:no::no::no: O wyniki dzwonilam dopytac czy sa, i czy sa ok, masakra.
A kumpela 2 dni przede mna w ciazy, juz miala 3 wizyty u poloznej, i podczas drugiej pobierali jej caly zestaw krwii.

wizyte mam 14 pazdziernika czyli bedze w 14tc i 1dzien... ona mi dala pojemniczki 2 na mocz i chyba 2 musze jej dac :eek: juz nawet nie pamietam i mowila ze krew mi bedzie pobierac i reszte papierkow wypelniac...

Udało się! Dzidzia przekręciła się w odpowiednim kierunku :-) Wszytskie wyniki w normie. NT 1,75, długość prawie 8 cm :szok: Kolejna wizyta za miesiąc... biorąc pod uwagę ostatnie 3 pod rząd dzidzi należy się odpoczynek :cool2:

reklama
Do góry