Kochane odnośnie tego ciśnienia to jak byłam ostatnio w szpitalu to powiem wam że sporo dziewczyn było z tego powodu w szpitalu więc uważajcie jeśli któraś ma problemy to niech to mierzy bo to nie przelewki. Wystarczy czasem wziąść tylko jedną tabletkę i wszystko wróci do normy ale nie można tego lekceważyć.
reklama
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
Kochane odnośnie tego ciśnienia to jak byłam ostatnio w szpitalu to powiem wam że sporo dziewczyn było z tego powodu w szpitalu więc uważajcie jeśli któraś ma problemy to niech to mierzy bo to nie przelewki. Wystarczy czasem wziąść tylko jedną tabletkę i wszystko wróci do normy ale nie można tego lekceważyć.
racja, moja kuzynka też miała teraz wywoływany poród z powodu ciśnienia, przez kila dni ją męczyli, szyjka ani rusz, aż w końcu cesarka, bo tętno małej zaczęło skakać
Ja dzis po wizycie u ginki. Dzidzia cały czas ułożona główką w dół, łożysko i wody ok. Mała waży 956g więc do dużych nie należy ale jest w normie. Z szyjką też wszystko ok. Jedyne co mnie zdziwiło po dzisiejszej wizycie to to, że jak spytałam kiedy ktg to powiedziała że wykonuje się dopiero po terminie albo jak co ś jest nie tak... mnie sie wydawało, że już przed terminem porodu sie chodzi do szpitala na ktg...
Elma
Małgosia
Ja ktg miałam dopiero w dniu porodu
Forget-me-not
Fanka BB :)
Dziewczyny, kiedy robicie kolejne USG? Mój gin mówi, że dopiero w 34 tc powinnam zrobić bo wtedy już jest 99% pewności, że dzidziuś się nie obróci i będzie wiadomo na jaki poród się przygotować. Ja myślałam, że zaraz po 30 tc się je robi...
aniez
Fanka BB :)
Forget- poprzednio miałam ostatnie USG w 35 tygodniu, a teraz mój lekarz też planuje je na 35-36 tydzień, żeby było bliżej porodu- będzie oceniał jak jest dziecko ułożone, jakie duże itd. Generalnie nie robi się go przed 30 tygodniem, ale spokojnie możesz poczekać do 34
Co do ktg to przed porodem miałam je raz jakoś w 37 tygodniu, potem dopiero w szpitalu.
Co do ktg to przed porodem miałam je raz jakoś w 37 tygodniu, potem dopiero w szpitalu.
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
ja robię USG gdzieś tak w 32
a KTG jak pisałam na ogólnym miałam dwa tygodnie przed terminem tak dla sprawdzenia, a potem dopiero jak poród, dziwie się że Aniołek ma już w 26 tyg
a KTG jak pisałam na ogólnym miałam dwa tygodnie przed terminem tak dla sprawdzenia, a potem dopiero jak poród, dziwie się że Aniołek ma już w 26 tyg
Dzięki Dziewczyny za odpowiedź czyli wszystko ok. Mnie lekarz na usg kazał przyjść w 30 tygodniu ale ponieważ wyjeżdża na urlop będę u niego w 31tyg. Ale zauważyłam, że jest zwolennikiem wcześniejszych terminów(połówkowe miałam między 18 a 20 tyg). Patrzyłam teraz to z tą waga Mojej Malutkiej to faktycznie Malutka jest;-) Nie wiem czy powinnam się martiwć ale wyniki wszystko dobrze więc chyba jest ok. My-rodzice:-) jacyś duzi nie jesteśmy więc i ona pewnie nie będzie...
reklama
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
U mnie serce maluszka badają od 25 tygodnia co wizytę.
Ale to nie jest KTG chyba(bo do KTG trzeba być podłączonym prawda?)choć na początku tak myślałam, położna oprócz tego że waży i mierzy ciśnienie sprawdza tętno dziecka takim urzadzeniem- detektorem tętna. Na ostatniej wizycie miałam okazje posłuchać mojego synka:-)
Ale to nie jest KTG chyba(bo do KTG trzeba być podłączonym prawda?)choć na początku tak myślałam, położna oprócz tego że waży i mierzy ciśnienie sprawdza tętno dziecka takim urzadzeniem- detektorem tętna. Na ostatniej wizycie miałam okazje posłuchać mojego synka:-)