reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Dziękuję dziewczynki- jesteście kochane :tak: mam nadzieję tylko, że nic nowego z ej alergii dziwnej nie przybędzie, to może jakoś to opanuję ;-)

reklama
mam do was takie pytanie kontrolne. Tak się zastanawiam jak często odwiedzacie swojego gin?? ja jestem u mojej raz w miesiącu myślicie że wystarczy taka częstotliwość?

ja teraz będe chodziła już co dwa tyg bo mam L4 a Zusy podobno lubią kontrolki robić z kosmosu i woli żebym była co dwa . Ja nie wiem c oni skontrolują jak coś że mam prawcę w której jest się cały czas na nogach i taka robota się nie nadaje dla kobiety w ciązy :no:. Ale tak to bym chodziła co miesiąc .. jak tam nie marudze USG co dwa tygodnie żyć nie umierac :-D

Ella - a kysz dziadostwo !! oby przeszło szybko

mam do was takie pytanie kontrolne. Tak się zastanawiam jak często odwiedzacie swojego gin?? ja jestem u mojej raz w miesiącu myślicie że wystarczy taka częstotliwość?
Mnie gin badal raz - w szpitalu w polsce.
Tutaj mam za soba 3 wizyty u poloznej, podczas 2 mierzyla mi tylko cisnienie, i pobierala krew i mocz, oraz sluchalysmy serdusia, podczas ostatniej dotknela mojego brzucha w okolicach pepka rekami.
Tyle :-D:-D:-D:-D

Ella - o matko, bidulko. Wracaj do zdrowia szybko, a paskudztwo wyrzuc za drzwi!!!!!!!!!!!!

mamusia87- ja chodze co 30 dni -no chyba, ze tak jak ostatnio chorobsko sie napatoczylo- czyli od poczatku do konca L4:-)

Ellizabeth kochana wracaj do zdrówka:-) przesylam gumisiowe buziaki ku zdrowotnosci:-D

Mnie gin badal raz - w szpitalu w polsce.
Tutaj mam za soba 3 wizyty u poloznej, podczas 2 mierzyla mi tylko cisnienie, i pobierala krew i mocz, oraz sluchalysmy serdusia, podczas ostatniej dotknela mojego brzucha w okolicach pepka rekami.

ja podobnie jak Katik z tym ze u mnie co 3 tyg. GP ale ona tylko sprawdza mocz, ciśnienie a co 3tyg.powinnam mieć wizytę u położnej ale pierwszą miałam pod koniec listopada a następna mam na 29 grudnia i okazało sie ,że termin jest do bani i muszę ją przełożyć na początek stycznia
Badania ginekologicznego (w dosłownym sensie) się tutaj nie przeprowadza chyba ,że są jakieś problemy ale wtedy to co napisałam nijak się ma do tego bo wizyty są już tylko w szpitalu.
Badania typu krew są pobierane 2-3 razy w ciązy i jeśli w ciągu następnego tygodnia do 10 dni nie przyjdzie list to wszystko gra i o wynikach jesteśmy informowane na następnej wizycie.
USG są 2 na początku i w 32 tyg.
Dla mnie osobiście to wystarczy a mam koleżkę ,która miła tzw.ciąże zagrożoną i opieka była doskonała.

dziękuję dziewczynki za odpowiedź. Mnie ginekologicznie zbadała tylko na pierwszej wizycie w ciąży, a potem to było tylko mierzenie ciśnienia, robienie wyników krew+mocz, no i 3 razy USG. Czyli chyba wszystko w normie.;-)
Muszę się wam przyznać że najadłam się wczoraj przed snem chipsów paprykowych no i skończyło się to dla mnie biegunką :confused2: myślałam że skonam :-( M był na noc w pracy i co tu robić on wraca dopiero o 6 rano a przez głowę przechodziło mi tylko jedno "śmierć na sedesie" hehe ale już sobie obiecałam żadnych chipsów do końca ciąży i karmienia piersią.

Ja też chodzę do mojej raz w miesiącu

Dziewczyny czy wam też wycieka z piersi siara u mnie wczoraj wieczorem zaczęła wyciekać, ale jak :no:zalałam pół łóżka nie zdając sobie z tego sprawy jak się przesunęłam to poczułam że mam mokre prześcieradło to wstałam zobaczyć co się dzieje. Zmoczyłam pół prześcieradła i kołdry do rana.:szok:

Ostatnia edycja:
waniliowa - dziewczyny maja racje: wlacz olewator, nie ma sensu sie wszystkim przejmowac, bo stres to nam teraz bardzo szkodzi
ella - no trzymam kciuki zebys szybko doszla do zdrowia!
mamusia87 - u nas jest tak ze co 4 tygodnie musze sie zglaszac na badanie

Ja też chodzę do mojej raz w miesiącu

Dziewczyny czy wam też wycieka z piersi siara u mnie wczoraj wieczorem zaczęła wyciekać, ale jak :no:zalałam pół łóżka nie zdając sobie z tego sprawy jak się przesunęłam to poczułam że mam mokre prześcieradło to wstałam zobaczyć co się dzieje. Zmoczyłam pół prześcieradła i kołdry do rana.:szok:

Ja chodzę co 3 tygodnie.

Mi siara nie wycieka i mam nadzieję ze nie będzie nic ciekło aż do dnia porodu bo potem się jeszcze nawycieka tego. Kup sobie wkładki laktacyjne:tak:

reklama
Haj dziewuszki...
jeśli chodzi o wizyty u lekarza ja chodzę co jakieś 3 . 4 tygodnie zależy jak mi przypasuje z terminem zwolnienia:-).Na każdej takiej wizycie gin bada mnie ginekologicznie , standardowo ciśnienie i masa ciała i prawie za każdym razem skierowanie na krew i mocz a teraz gratisowo dostałam skierowanie na glukoze

Mamusia87- co do wycieków z piersi to możemy sobie ręce podać. Noo może nie ma tego tyle ile u Ciebie, ale każdorazowo po nocy koszulka do zmiany :-D

Do góry