reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Witam was:-)
Wczoraj byłam na pierwszym badaniu pranatalnym, wszystko wyszło w jak najlepszym porządku:-):-):-)

Dziecko od razu ułożyło się tak, że lekarz mógł wszystko pomierzyć i zobaczyć. Mój szkrab ma już 7,38 cm i na usg, na zbliżeniu juz wszystko było świetnie widać, nawet przykładał sobie paluszek do buzi:-) cudowne uczucie, mąż był ze mną pierwszy raz także też to bardzo przeżył:-)

reklama
coyote - zycze twojemu synkowi szybkiego powrotu do zdrowia i gratulacje ze dzidzia tak ladnie urosla
wesola24 - no super wiadomosci az ci zazdroszcze! gratuluje. ja mam w poniedzialek to samo badanie i tez wezme mojego meza, zobaczymy jaka jego reakcja bedzie

No i znowu nieci z kici :sorry: NT nie udało się 'zdjąć', bo maluch postanowił nie wyprostować główki. Kolejne podejście w poniedziałek, mamusia wcześniej z uparciuchem będzie musiała poważnie pogadać, bo przez całe miasto muszę dygać :wściekła/y:

Przy okazji spytałam o częstotliwość USG i wg mojego lekarza nie ma zagrożenia, ale jednorazowo nie powinno być ono zbyt długie (dlatego nie mogliśmy czekać w nieskończoność, aż dzidzia łaskawie zmieni pozycję). Faktycznie miarodajne są 3 obowiązkowe, pozostałe (króciutkie 2-3- min.) dają jedynie obraz wzrostu i wagi płodu (np) i jego ułożenia.

, pozostałe (króciutkie 2-3- min.) dają jedynie obraz wzrostu i wagi płodu (np) i jego ułożenia.

No właśnie ja mam takie co miesiąc i oczywiście kilka fot dla mamy :tak::tak:

Ja tez dzis byłam na USG wsio jest ok NT wyszło 1 , maluch ma 6cm prawie ;-) Poprawka pewnie będzie u mojej ginki 12go

ja mam w poniedzialek wizyte w polsce u ginki, juz sie doczekac nie moge, zrobi mi to genetyczne, biore meza i mame...:-p dziewczyny co to jest to NT??

ja mam w poniedzialek wizyte w polsce u ginki, juz sie doczekac nie moge, zrobi mi to genetyczne, biore meza i mame...:-p dziewczyny co to jest to NT??

NT to pomiar przezierności karkowej, optymalnie powinien być poniżej 2,5. Jak jest powyżej to jeszcze o niczym nie świadczy, ale zazwyczaj zlecają dodatkowe badania.

Witam po dłuższej przerwie i od razu z pytaniem: czy któraś z Was miała plamienie ale nie brązowe tylko takie żywoczerwone?
Bo ja dziś rano zauważyłam takie u siebie, byłam w szpitalu, ale lekarka powiedziałą, że szyjka ok, a że nie chciałam się położyc na parę dni to usg mi nie zrobiła. Na razie więcej krwi nie było, ale do jutra oszaleję...

Witam po dłuższej przerwie i od razu z pytaniem: czy któraś z Was miała plamienie ale nie brązowe tylko takie żywoczerwone?
Bo ja dziś rano zauważyłam takie u siebie, byłam w szpitalu, ale lekarka powiedziałą, że szyjka ok, a że nie chciałam się położyc na parę dni to usg mi nie zrobiła. Na razie więcej krwi nie było, ale do jutra oszaleję...
jedz do szpitala!!!!! zywoczerwona krew to bardzo zly znak !!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry