reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

A mnie od kilku dni strasznie boli kość ogonowa, pewnie maluszek jakiś nerw uciska. Chodzę jak 80-letnia babcia, a jak zasiądę na dywanie to bez pomocy P nie wstanę.

Łącze się w bólu z Tobą:D mnie boli od około 10 tygodnia ciąży- i też często chodzę jak babcia 80-letnia:/
czasami tak boli, że ruszyć się nie mogę:/ im więcej chodzę tym gorzej! A przy synku to raczej nie da się leżeć i odpoczywać:D
lekarz tylko powiedział- „jak Pani już ruszać się nie będzie mogła- to zastrzyki”
znam ten ból, w pierwsze ciąży też mnie bolała- ale od połowy ciąży
pozdrawiam:)

reklama
moja kuzynke tez tak bolala kosc ogonowa, i wogole krzyz...i na koniec dostala ta rwe kulszowa a to niezle cholerstwo jest i musiala lezec plackiem chyba z tydzien... masaze ponoc dobrze pomagaja na te bole plecow, dajcie sie swoim chlopakom co wieczor masowac chociaz z 15 minut (sama przyjemnosc hihi - tylko wiecie jak to nieraz z tymi chlopami jest jak juz zaczna masowac...;-))

ja rowniez przylaczam sie do posiadaczek bolu kosci ogonowej, z tym ze mnie boli troszke tak z lewej strony (po lewej stronie jest Nikodem) i jak mam podniesc lewa noge to klekam z bolu :(....

mojego nie ma prawie wogole w domu a jak jest to predzej on poprosi o masaz niz pomysli by mi go zrobic :zawstydzona/y:...

a wiecie, że w środę mam wizytę u ginekologa!!:-) Pan doktor obiecał dokładnie zobaczyć co to nasze maleństwo ma między nogami:tak:
na wizycie dokładnie wypytam o te moje bóle kości ogonowej! może jest sposób na złagodzenie bólu.. bo przed nami jeszcze tyle tygodni!!
już nie mogę się doczekać wizyty!!

widzę, że Wy już macie ładne brzuszki- a ja jakaś taka płaska:D noo niech już mi wyskoczy brzuchol!:) bo koleżanki się śmieją, że ja to dziecko w kieszeni noszę:D
spokojnej nocki!

a wiecie, że w środę mam wizytę u ginekologa!!:-) Pan doktor obiecał dokładnie zobaczyć co to nasze maleństwo ma między nogami:tak: na wizycie dokładnie wypytam o te moje bóle kości ogonowej! może jest sposób na złagodzenie bólu.. bo przed nami jeszcze tyle tygodni!!
już nie mogę się doczekać wizyty!!
widzę, że Wy już macie ładne brzuszki- a ja jakaś taka płaska:D noo niech już mi wyskoczy brzuchol!:) bo koleżanki się śmieją, że ja to dziecko w kieszeni noszę:D
spokojnej nocki!
Jak ja Ci zazdroszcze tej wizyty i tego, ze pewnie sie dowiesz kto jest w srodku:tak:
Brzuszek jeszcze sie pojawi, jeszcze sie nam wszystkim zdarza znudzic te brzuszki nasza, a poki co cieszmy sie tym co mamy i tyle, nie ma chyba co porownywac z innymi, bo zawsze przeciez chce sie tego, czego sie nie ma. Ja na przyklad zazdroszcze dziewczynom, ktore maja plaski brzuszek:-p
acha, jak sie czegos dowiesz o tym bolach plecow, to nie krepuj sie - napisz dokladnie co Ci powiedziano :-D

A mnie od kilku dni strasznie boli kość ogonowa, pewnie maluszek jakiś nerw uciska. Chodzę jak 80-letnia babcia, a jak zasiądę na dywanie to bez pomocy P nie wstanę.

Witaj w klubie ja za to jak poleżę dłużej czy rano nie mogę wstać z łóżka strasznie bolą mnie stawy biodrowe - czasami muszę na początku przejść kawałek wręcz na kolanach:crazy:

Witaj w klubie ja za to jak poleżę dłużej czy rano nie mogę wstać z łóżka strasznie bolą mnie stawy biodrowe - czasami muszę na początku przejść kawałek wręcz na kolanach:crazy:

Mnie uciska rwa kulszowa:-(. W pierwszej ciąży dokuczala mi wlaściwie dopiero po urodzeniu corci, ale za to męczyłam się prawie 2 m-ce. Nie mogłam chodzic, ani siedziec i nawet podczas snu, przekrecanie się z boku na bok to byl okropny ból, nie mowiąc już o karmieniu małej:-(. Teraz juz mnie ta przypadlośc dorwała i tez mam problem ze wsatniem, więc witam w klubie 80 letnich babc, chociaz moja babcia ma 80-tke i jak się jej wczoraj przygladałam to z pozycji siedzącej ruszyła lepiej niz ja:tak:

dziewczyny, taka byłam zabiegana w ten weekend, że zupełnie zapomniałam zdać relacje z wizyty u mojej gin z piątku.

na początku przypomniałam jej, że nie może mnie badać wziernikiem, użyła go na początku, ale delikatnie, aby sprawdzić czy ta nadżerka nadal ma tendencję do krwawienia no i jak to powiedziała moja gin ona już ma taką urodę :-) zajmiemy się nią konkretnie po porodzie, a teraz nie ma co się nią martwić ;-)
ciąża rozwija się po omacku prawidłowo, rośniemy :-)
Pani doktor pochwaliła mnie, że wyjęłam kolczyk i w nagrodę wzięła urządzenie do słuchania serca płodu i pozwliła mi posłuchać jak stuka :-) cuuuudowny dźwięk
Dalej biorę luteinę tym razem już dopochwowo, tak na wszelki wypadek, bo nie dość, że to łożyska miałam z przodu to jeszcze mam rh -, a mój B ma rh +

:eek: Kurczaki,Dziewczynki,to ja sie chyba nie bede lepiej odzywala...Mnie na razie krzyz nie boli,ani kolana etc...i mam nadzieje,ze nie zacznie!
Jak na razie to czasem mnie jeszcze glowa poboli i zemdli,ale da sie to przezyc,ale noce sa dla mnie juz mniej "interesujace"...otoz bola mnie miesnie brzucha-czy ktoras z Was tez tak ma?
Ja praktycznie w nocy sie przyzwyczailam do spania na boku,lewym lub prawym i tylko czasem na wznak,ale i tak miesnie bola i nie moge sobie znalezc wygodnej pozycji.Co moze byc powodem,ze codziennie budze sie kolo5-6 rano...Tylko nie myslcie,ze narzekam,bo jak Was poczytuje,to widze ze w sumie nie jest ze mna tak zle...jak na razie-bo za przyszlosc sie nie chce wypowiadac.
Biedne Wy moje Kobietki! :-( Oby Wam przeszly te wszystkie "brzydkie" dolegliwosci!!!
ba1983, ja mam podobnie. Też mięśnie brzucha mnie pobolewają w nocy... do tego od leżenia długo w jednej pozycji nogi mi drętwieją :eek:
a co do budzenia to to akurat normalne. ja też się budzę i nie mogę już spać :rofl2:

reklama
Troche zaczynam sie martwic bo moje dziecko rzadziej sie rusza:-(Niewiem czy isc do szpitala,czy takie cos ma prawo sie zdarzyc,dodam ze pierwsze ruchy malenstwa poczulam dwa tygodnie temu,i byly one regularne do czasu az sie nie rozchorowalam:-( Boje sie

Do góry