reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Czesc dziewczyny, nie wiem czy moje pytanie bedzie na temat ale jesli któraś z Was ma/miała załozony pessar to mam takie (moze troche glupie) pytanie, czy czulyscie go np. przy wkladaniu globulki?? Bo ja go czuje bardzo nisko od samego poczatku i nie wiem czy to jest dobrze? Mam go od 3 dni i jeszcze sie nie oswoilam z nim... dodam ze w ciagu dnia wogole go nie czuje przy codziennych czynnosciach... Jesli ktoras miala jakies doswiadczenie z tym "malym pomocnikiem" to prosze o jakies rady ;)) Pozdrawiam Was wszystkie i wszystkiego dobrego dla Waszych maluszków!!! Jestem tu nowa i jeszcze troszke sie gubie... Kamila:tak:

reklama
justa24 migusiem leć do lekarza nie ma co zwlekać lepiej dmuchać na zimne a z tego co piszesz to nieciekawy ten twój ból. Lepiej sprawdzić i być spokojnym że to nic groźnego.

ja mysle ze to ma cos wspolnego z jelitem, ze to ono mnie boli, czytalam na necie teraz o tym duzo i dokladnie tak mam jak tam pisza... bylam juz na kibelku i przeszedl mi bol, tak jeszcze lekko mi cmi...glodna jestem jak nie wiem co i boje sie cos zjesc, bo pewnie sie znowu zacznie...

Ojej!:szok: Wiesz, Lekarz, lekarzem (jak najbardziej jak boli to nie lekcewarzyć i iść koniecznie!!!) ale ja bym polecała na początek Espumisan!!!!!! I to dzużo!!! Odrazu 3-4 tabletki, a jak nie ulży to znacyz że to nie to.:confused2: Ja miesiąc temu miałam potworny wręcz ból brzucha i nie było to nic związane z dzzidzią tylko jelitowe.:szok: Od tego czasu codziennie biore 2x dzienie po 2 tab. i jest dobrze! ale wiem, że jakbym tylko nie wzieła to koniec!:no: Na ulotce Espumisanu pisze, że nie ma przeciwskazań bo substancja w nim zawarta się nie whłania z przewodu pokarmowego, poaza tym pytałam 2 ginekologów i też mi pozwolili, więc od miesiąca biorę i jest ok!!! :-) Polecam spróbować!!! Dodatkowo na lepszą drożność jelit piję odziennie 4łyżki siemienia lnianego zalanego wrzątkiem i nie mam już zadnych problemów! :-)
Powodzenia i daj znać czy mniej boli??? ;-)

cześć dziewczyny, ja ostatnio rzadko tutaj zaglądam, ale mam nadzieję, że to się zmieni. witam w paskudny niedzielny poranek :-)

Justa lepiej skonsultować się z innym lekarzem. Lepiej wyjść na panikarę niż przegapić coś niepokojącego. Daj znać jak się czujesz

hej, dzieki ze sie martwicie, juz mnie nie boli, tak jak mowie to musi byc jelito, bo po sniadaniu dostalam lekkie rozwolnienie i przeszlo mi od razu, juz nic mnie nie boli, a najpierw balam sie cokolwiek zjesc...a co do espumisanu to wlasnie to samo mowila moja mama i juz mi jutro przesle, bo nie mam tego tutaj, jeszcze przed ciaza mialam problemy z tym jelitem i ten sam bol co teraz dostalam, takze to musi byc to, poczekam do czwartku i wszystko powiem innemu lekarzowi i zobaczymy co on na to, bo na moja gin to chyba nie ma co liczyc...tutaj jest troche problemowo zmienic lekarza tak pozno co ciaze prowadzi, szkoda ze nie ma tak prywatnie jak w Polsce, bo juz bym dawno u kogos innego byla, ale sprobuje za jej plecami do innego pojsc...moze sie nie dowie...:-p

Justa, niedobrze z tym Twoim brzuszkiem, ale moze to faktycznie tylko cos z jelitami? Koniecznie pogadaj o tym przy okazji z ginem, moze ten nowy bedzie mial inne podejscie? Oby!
No i lepszego samopoczucia dzis zycze!

dziewczyny spac nie moge... pisalam juz wczesniej ze brzuch mnie boli, a teraz to juz spac z bolu nie moge, i boli mnie tak w lewym boku - tam gdzie normalnie jajnik jest (ale u mnie akurat tam go nie ma bo juz dawno wyciety razem z jajowodem) boli mnie chyba tak jakby jelito, taki dziwny bol piekacy, to trwa juz troche dluzej u mnie...i jak pojde do toalety to mam wrazenie ze troche bol mi przechodzi, nie wiem, albo wydaje mi sie ze jak za duzo zjem to potem mnie mocniej boli, zna to ktoras z was?? myslicie ze ma to jakis negatywny wplyw na dzidzie?
Justa, to raczej sa jelita, pamietaj, ze teraz moga byc troche powiedzmy ugniatane przez macice (tak gdzie wyczytalam na necie) i maja nieco mniej miejsca i to moze byc przyczyna. Moze sproboj tego Espumisanu (czy jak to sie tam pisze), a jka nie bedzie przechodzic to do lekarza, bo jak Cie gin badal i wszystko bylo ok, to najwyrazniej z Dzieciatkiem jest ok:rofl2:

Justa - nie sugeruj się tym oczywiście bo ja nie jestem lekarzem ale kilka razy tak miałam że mnie strasznie bolało . Boleć kończyło jak poszłam na kibelek:no: miłe to nie było

reklama
A mnie od kilku dni strasznie boli kość ogonowa, pewnie maluszek jakiś nerw uciska. Chodzę jak 80-letnia babcia, a jak zasiądę na dywanie to bez pomocy P nie wstanę.

Do góry