reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Pisałyście o tym USG genetycznym wiele razy itd, ale mam jeszcze jedno pytanie czy jak sie idzie do lekarza to on sam z siebie je robi czy trzeba mu mówić że się chce to genetyczne?

Kochana sama sobie za nie płacisz -samo usg 200-300 zł a test PAPP-A 600-700. No chyba że masz ponad 35 lat albo jest coś nie tak na badaniu to lekarz kieruje do poradni prenatalnej a tam kierują dalej na badania.

reklama
Kochana sama sobie za nie płacisz -samo usg 200-300 zł a test PAPP-A 600-700. No chyba że masz ponad 35 lat albo jest coś nie tak na badaniu to lekarz kieruje do poradni prenatalnej a tam kierują dalej na badania.

Ło matko z córką! Ceny mnie powaliły na kolana :no:! We Wrocławiu USG położnicze to koszt150-200 zeta (wraz z nagraniem na płytkę DVD), PAPP-A 130- 150 zeta.

Ło matko z córką! Ceny mnie powaliły na kolana :no:! We Wrocławiu USG położnicze to koszt150-200 zeta (wraz z nagraniem na płytkę DVD), PAPP-A 130- 150 zeta.

Faktycznie sprawdzałam -We Wrocławiu można zrobić już za 100zł. Tylko teraz należałoby sprawdzić ile w tym chwytu marketingowego. Bo w tych 100 zł. jest przezierność karkowa i kość nosowa, ale trzeba dodatkowo zapłacić za wizytę i opis badania. Ja płacę 300zł za usg ale mam jeszcze czynność serca w tym przepływ krwi przez zastawkę trójdzielną oraz ocenę wszystkich narządów... prawda jest taka ze trzeba się wszystkiemu przyjrzeć. Jest też pytanie -test PAPPA bez usg nt nie ma sensu więc trzeba zrobić i jedno i drugie zapewne osobno za to płacąc. Dodać wszystkie te promocje i wyjdzie całkiem ładna kwota... ja taniej i tak nie znajdę a nawet jeśli się znajdzie to zawsze coś jest małym druczkiem

Faktycznie sprawdzałam -We Wrocławiu można zrobić już za 100zł. Tylko teraz należałoby sprawdzić ile w tym chwytu marketingowego. Bo w tych 100 zł. jest przezierność karkowa i kość nosowa, ale trzeba dodatkowo zapłacić za wizytę i opis badania. Ja płacę 300zł za usg ale mam jeszcze czynność serca w tym przepływ krwi przez zastawkę trójdzielną oraz ocenę wszystkich narządów... prawda jest taka ze trzeba się wszystkiemu przyjrzeć. Jest też pytanie -test PAPPA bez usg nt nie ma sensu więc trzeba zrobić i jedno i drugie zapewne osobno za to płacąc. Dodać wszystkie te promocje i wyjdzie całkiem ładna kwota... ja taniej i tak nie znajdę a nawet jeśli się znajdzie to zawsze coś jest małym druczkiem

Sprawdziłam przy okazji pierwszej ciąży (wtedy było jakieś 10% taniej, bo to już 2 lata minęły). W przypadku mojego lekarza za USG położnicze z pomiarami+ pełnym opisem (a jest to doświadczony położnik)+ przepływ krwi z kolorowym Dopp.+ ocena narządów płacę 150 zeta (nie płacę dodatkowo za wizytę). Podczas każdej wizyty mam 'małe' USG- na 'mniejszym' sprzęcie- i za taką 'zwykłą' wizytę płacę 120 zeta.
PAPPA robiłam w dzień USG NT (wyniki zostały dostarczone bezpośrednio do laboratorium przez mojego lekarza, ale dziewczynby, które robiły PAPPA gdzie indziej niż USG otrzymywały specjalny wydruk dla kliniki, gdzie oddawały krew) i kosztuje to 130 zeta. Ale wiem też, że np. ceny w Łodzi za dokładnie to samo są zdecydowanie wyższe. To chyba zależy od tego, jak na danym rynku kształtują się ceny... Smutne, bo ciąża to i tak droga 'impreza'.

Pisałyście o tym USG genetycznym wiele razy itd, ale mam jeszcze jedno pytanie czy jak sie idzie do lekarza to on sam z siebie je robi czy trzeba mu mówić że się chce to genetyczne?
Ja chodze do mojej gin prywatnie i ona sama z siebie zapisała mnie na to USG genetyczne no i zapłaciłam za nie tylko 140zł i było zbadane wszystko to co powinno się zbadać w 12 tyg. Czyli morał z tego taki że w Białymstoku ceny nie są wygórowane :-)

Moja gin. (Jelenia Góra) również mi sama wyznaczyła termin na USG genetyczne i poinformowała, że koszt takiego badania to 100zł. Muszę przy rejestracji zgłosić, że potrzebuję więcej czasu o pół godziny, bo to badanie długo trwa.

kurczę ja juz zgłupialam i nie wiem co robić. Jak byłam ostatnio to mi ginka powiedziala żebym na następną wizytę zapisala się jako na usg, ale nie mówiła, że to jakies genetyczne. Nic pójdę za tydzień to się okażę co i jak, najwyżej umówię się na kolejny dzień na genetyczne, tyle że dwa razy bede musiała płacić... heh mam nadzieję, żę od razu zrobi mi genetyczne i będę tak myśleć :-)

ahhh wlasnie wrocilam od gina.....

MALY TO MEGA ROJBER I NERWOS ;D....
W TRAKCIE USG SIE OBUDZIL I ZACZAL SZALEC, TO MY Z NIEGO POSKLADANI, BO PRAWIE FIKOLKA BY TAM W PECHERZYKU ZROBIL, GIN TEZ PELEN SMIECHU I POWDZIWU DLA MALCA :)....

MIALAM RACJE - MAM BOSKIEGO GINA :D... ODRAZU MAM SKIEROWANIE NA WSZYSTKIE BADANIA - I POWIEDZIALAM ZE JESTEM NOSICIELEM PACIORKOWCA TO POWIEDZIAL ZE TYM TEZ SIE ZAJMIE - ODRAZU ZAPISAL MI USG GENETYCZNE ZA DWA TYGODNIE ;D....

A ILE SIE NASMIALISMY, BYLAM Z TATUSIEM MALCA TO TEZ POMPE ZE MNIE MIELI, BOM SIE ZAKRYWALA I WOGOLE....
TATUS MEGA DUMNY ZE MA TAKIEGO SLICZNEGO BOBO....

ZAPOMNIALAM ZAPYTAC CO Z TYM UCZULENIEM, ALE NA PONIEDZIALEK JESTESMY UMOWIENI NA BADANIA NA POLNEJ.... WIEC ZAPISZE SE I SIE GO ZAPYTAM :)

A TO MÓJ ŁOBUZIAK - ZRZUT Z GÓRY ;D!

picture10344.jpg

reklama
Do góry