reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Anka Katarina gratuluję udanych wizyt :)
Co do testu obciążenia glukozą to pamiętam że w 1 ciąży miałam pobieraną krew na czczo później wypiłam i musiałam siedzieć i czekać na 2 pobranie ale nie pamiętam ile g było tej glukozy i jaki czas w każdym razie ja miałam wodę ze sobą

reklama
Anka, Katarinna gratuluję! :)

Ja dziś tylko odebrałam wyniki, ale się zmartwiłam... Wyniki krwi jako tako, ale mocz nie jest zaciekawy, bo mam liczne bakterie i nabłonki, dość liczne leukocyty, trochę erytrocytów i jeszcze niewiadomo co :/
Z moczem mam problemy już ponad rok, 3 miesiące temu okazało się, że mam ureaplasme i streptococcusa, więc dostałam antybiotyk, jedyny, który mogłam wziąć w ciąży i na który bakterie są wrażliwe. No i wyniki już były całkiem dobre, a teraz znowu to i boję się, że te bakterie dalej siedzą, a pani doktor powiedziała, że jak dalej będą, to muszę być przygotowana na wcześniejszy poród i ze wskazaniem na CC.... czy któraś z Was coś podobnego miała albo ma? Eh... nie ukrywam, że się martwię, wizytę mam w czwartek, więc zobaczymy co mi powie...

Ja miałam problemy z nerkami w 1 ciazy przez co wsadzili mi jj do prawego moczowodu i później cały czas mi bakterie, leukocyty i krew wychodziła, tylko,że u mnie to było od tego cewnika JJ. Rodziłam SN, aczkolwiek u mnie nie była zdefiniowana bakteria, wiec nie wiem jak to jest w takim przypadku jak Twój...
Lekarz na bank coś Ci przepisze, niemniej jednak ja dodatkowo polecam Żuravit.

Bakterie w moczu a i owszem moga być, że tak powiem "normą" (aczkolwiek wiem, że zapalenie, które czesto te bakterie wywołują może być dla ciąży niebezpieczne) natomiast duża liczba leukocytów, erytrocytów, krwi świeżej czy też białka wymaga konsultacji lekarskiej...

Oczywiście nikogo nie chce straszyć! broń Boże... tylko zwracam uwagę, jak ważne jest badanie moczu i konsultowanie go z lekarzem :-)

Ostatnia edycja:
Ja na ostatnim badaniu moczu miałam 500 leukocytów i bardzo gęsto ich w polu widzenia na dodatek bakterii też bardzo gęsto i lekarka przepisała mi furaginum i teraz też jestem ciekawa czy coś się zmieniło w badaniach bo też się martwię jak to będzie bo stwierdziła że jest zapalenie nerek a to już nie fajnie i bez leczenia się nie obejdzie

Oj dziewczyny.... współczuję wam! Ja w pierwszej ciąży jak i zaraz po porodzie miałam problemy i byłam na antybiotykach. Niestety mój gin mówił że takie dolegliwości w ciąży to normalność :( Ja też polecam wam żurawinę i życzę dużo zdrówka

witajcie barbórkowo, ja po połówkowym usg, juniorek waży 443g i generalnie ma wszystko na miejscu, poza tym, że lekarka ma wątpliwości co do ciągłości w przegrodach mikrokomorowych serduszka, 04 stycznia idziemy na echo serduszka
unhappy.gif

ehhhh, za dobrze by było, gdyby było all ok

reklama
Do góry