reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Anka głowa do góry..chłopcy to też cudowne słodziaki :-)
choć szczerze mówiąc ja też lekko się rozczarowałam jak mi pani doktor powiedziała że raczej będzie 2 synek. ;-)
A teraz się przyzwyczaiłam i jestem zadowolona bardzo :-)

Anka - no własnie. Dotkass dobrze napisała. Dobrze, że sie dowiadujesz teraz niż na porodówce. Ja znam 3 przypadki takiej 'ciążowej wpadki'. Miał być chłopak, a była dziewczynka i odwrotnie. Dwa przypadki sprzed kilku lat, a jeden wrześniowy. Miała się urodzić dziewczynka, a teraz chłopaka ubierają w te wszystkie róże, które kupili.

Dotkass - Ja porównania nie mam, ale moja mama ma... a rodziła 5 (mam 2 siostry i 2 braci). A to jakieś zapalenie pęcherza przy nauce sikania do nocnika, bo przewiało.. a to kołtuny we włosach, których nie da rady rozplątać.. Guma we włosach jeszcze lepsza :p.. A później okres i stękanie, że boli. Moi bracia takich problemów nie mieli. Co najwyżej był problem typu 'kiedy mi się pojawi zarost' :p...

Dotkass - Ja porównania nie mam, ale moja mama ma... a rodziła 5 (mam 2 siostry i 2 braci). A to jakieś zapalenie pęcherza przy nauce sikania do nocnika, bo przewiało.. a to kołtuny we włosach, których nie da rady rozplątać.. Guma we włosach jeszcze lepsza :p.. A później okres i stękanie, że boli. Moi bracia takich problemów nie mieli. Co najwyżej był problem typu 'kiedy mi się pojawi zarost' :p...
no może i racja, ale to takie cudowne problemy są :tak:

Gratuluję udanych wizyt :-)
Mi 2 lekarzy powiedziało, że raczej córa, a ja się na 2-ego synka nastawiłam. Uwierzę jak mi na połówkowym 27.11 na 100 % potwierdzą :-D No chyba że znowu powiedzą, że raczej to pójdziemy na 3D lub 4D, a tak się nie wybieramy.
Byłam w piątek u endokrynolog, dostałam euthyrox najsłabszą dawkę. Mam zrobić usg tatczycy i morfologię związaną z tarczycą. A ja myślałam, że to 1-razowa wizyta ;-)
Odnośnie jodu, to mam go przyjmować do końca ciąży i w trakcie karmienia. I podaje się go niezależnie czy ktoś chorował na tarczycę czy nie, by uzupełnić braki. Dla mnie to nowość, poprzednio nie dostałam.

jak tak piszecie o swoich rozczarowaniach związanych z płcią malucha, to może faktycznie warto pozostawić sobie niespodziankę.

na razie M mi marudzi, zebym nie sprawdzała, w poprzedniej ciąży nie sprawdzałam i teraz on też chce niespodzianki.

Ale w sumie to ja nie mam sprecyzowane czy wole chłopca czy dziewczynkę, z jednej strony parka jest fajna, a z drugiej dwie dziewczynki byłyby lepiej zgrane, no i kwestie ciuszkowe załatwione.

ja tez tak sobie mysle ze to obojetne-sa plusy i minusy. Mali chlopy sa uroczy i wpatrzeni w swoje mamusie no i duma dla tatusiow ale szybko wybywaja w swiat. Coreczki mozna rozpieszczac jak male ksiezniczki, przytulanki i oczka w glowie tatusiow. Mi przeczucie mowi ze mam corcie ale tych kilkanascie kopniakow dziennie moze swiadczyc o energicznym chlopczku. Moze juro sie dowiemy co to ;-) baaaardzo jestem ciekawa...

Ostatnia edycja:
teva powodzenia na USG, moja Ami też bardzo kopała, ja też, rodzice myśleli, że będę chłopcem, chociaż moja Mama marzyła o dziewczynce i w sercu miała przeczucie, że ja to jednak dziewczynka, jak widać nie pomyliła się :-) no i masz rację z płcią, wydaję mi się, że chłopiec zawsze idzie za żoną, dziewczyną do rodziny partnerki, żadko jest na odwrót :tak:

reklama
teva czekamy na wieści co w brzuszku siedzi :) moja córa całą ciążę szalała, mój brzuch przybierał kosmiczne kształty :-D
Mi też jest obojętne jeśli chodzi o płeć, zawsze chciałam mieć dwie córki ale jedno jest za chłopczykiem - jakby się syn urodził na pewno zdecyduję się na trzecie dziecko jeśli dziewczynka to chyba przystopuje na dwójce, tych moich dwóch wymarzonych córeczkach. Ciuszki mam po małej a siostra ma dwóch synów i więcej nie planuje także wszystko mi oddaje więc i na różową i na niebieską opcję jestem przygotowana ;-)za to mąż chciał żeby teraz trafił się synek dopóki nie zobaczył mojego 4 m-c siostrzeńca goluśkiego do kąpieli - od razu stwierdził że chce drugą córkę a jak będzie chłopak to on go przebierać ani kąpać nie będzie :-D

Do góry