reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Hej dziewczyny. Ja właśnie na pierwszym usg które było 3 tygodnie temu w 6tc miałam dwa pęcherzyki. Mam szanse na bliźniaki dwujajowe :-) Jutro mam kolejną wizytę i wszystko się wyjaśni. Lekarz powiedział że często jest tak że ten jeden pęcherzyk się może wchłonąć, tym bardziej że był mniejszy. Siedzę jak na szpilkach bo chciałabym już wiedzieć czy wszystko ok.

Aguś_86 trzymam kciuki i piękne masz maleństwa.

Ostatnia edycja:
IMG_7777.jpg Zrobiłam w końcu zdjęcie z usg z 9 tyg. Mam nadzieję, że dość wyraźne ;)
Ale super, zapowiada się dużo kwietniowych bliźniąt :)

Phelania L4 zależy od lekarza. Nie ukrywam, że poszłam do takiego, który zawsze proponuje zwolnienia.

beti84
trzymam kciuki za oba maleństwa

ypra śliczna fotka

Phelania: a czemu ma Ci nie dać ?? powiedz, ze pobolewa CI brzuch, że masz np. prace stojącą i nie czujesz sie na siłach :) ciaża to nie choroba, ale Ty masz uważać na swoją dzidzie i robić zeby było dobrze :)
ja tez mam wizyte 1 i biore zwolnienie ;p

a za tydzien mam genetyczne i nie moge sie doczeka c:D

ale fajnie z tymi blizniakami. ja sie nie moge napatrzec na moje jedno, a tu az dwa do ogladania :-)

co do zwolnienia to ja bylam w szoku kiedy poszlam pierwszy raz do gina zaraz po zobaczeniu dwoch kresek na tescie zeby mi dal skierowanie na bete... a ten od razu zapytal czy pracuje i czy chce zwolnienie :shocked2:
wtedy sie usmiechnelam i tylko skwitowalam, ze sie swietnie czuje. a skonczylo sie tak, ze gdy wyladowalam w szpitalu rowniez trafilam na niego i tym razem juz nawet nie pytal czy chce tylko dal :-p
ale generalnie z tego co obserwuje to ze zwolnieniami nie ma w zasadzie zadnych problemow.

niestety jeden pęcherzyk się wchłonął:( z jednej strony smutno się zrobiło, ale za to z drugiego już rośnie mały człowieczek. dzisiaj widziałam serduszko, bije jak szalone:) wzruszyłam się jak nigdy.

reklama
ypra, super Maluszek

beti, dobrze, że jest ok z Maleństwem, a zobaczyć bijące serduszko swojego dziecka to cudowne uczucie, ja też jak zobaczyłam z Ami to się popłakałam ze szczęścia, teraz jeszcze czekam na USG (mam nadzieję, że już w czwartek)

Do góry