reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
gratuluje udanych wizyt.
ja dzis mialam wizyte. Dzidzia wazy 1200 g, ja 56,5 kg (przytylam w ciagu miesiaca 4,5 kg :szok:) a cisnienie 45/90 :szok:. Z dzidzia teoretycznie wszystko ok. Ale serduszko cos nie wporzadku :-( Dostalam skierowanie na echo serca do Krakowa na Kopernika. Jutro dzwonie ustalac wizyte. Az sie boje.....:-(. Niby gin powiedzial ze wyglada ok ale nie podoba sie jeden miesien kolo przegrody przedsionkow i dla pewnosci musze zrobic echo serca malenstwu :-(. Co do plci to nadal nie wiem, bedzie "kinder niespodzianka". Z jednej str fajnie a z drugiej nie, bo mam tyle ubran z dorotki ze nie mam gdzie trzymac a jak bedzie chlopiec to juz pozbyla bym sie rzeczy po dorotce i w szafie mialabym wiecej miejca a tak to musze chomikowac do porodu. Cesarke mam ustalona na 9 kwietnia.
pozdrawiam, postaram sie odezwac w weekend.

Bardzo współczuję takiego stresu kasiek, ale to bardzo dobrze, że lekarz od razu chce sprawdzić, jeśli go niepokoi coś. Lepiej na zapas zbadać niż się za późno dowiedzieć tym bardziej, że medycyna jest w tym zakresie bardzo rozwinięta, więc jakby coś (tfu tfu) to na pewno pomogą maleństwu :)

witam.
no to powtórka z rozrywki, szyjkę wcięło, mam byc grzeczna. Nie przeprowadzać się więcej, najlepiej leżeć i pachnieć... :/ a tu tyle roboty.
Nic niegotowe dla malucha. Znajomy jeszcze ciuszków nie przywiózł i kanał...o tym, że na wynajmie została kupa roboty to juz nawet nie chce mi sie wspominać. trudno M sie musi wykazać...a ja zaczynam leżeć tyle ile dam rade...Olek ma ok 1652g( plus minus 200). a ja na liczniku juz 70kg. Dziś miałam trochę nerwów bo zaginęła nam teczka w dokumentami wiec kręcił się i kopał jak dziki na USG wiec dr nawet nie polowała na buziola :-( miłego wieczoru.

Ostatnia edycja:
Feli jak Ci szyjke wcielo? To ile ma teraz? Kurcze lez i najlepiej z pupa wyzej niz glowa no i magnez...jeszcze ze 3 tyg chociaz. Trzymam kciuki za Was&&&&&&&&&&&&&&&

Tak jak ze straszakiem mam, że cz. pochwowej nie ma...jest zwarta, twarda i zamknięta. taki plus i chyba dzieki temu nie dostałam kopa na oddział na już...i tak jak piszesz...tyłek wógre:-) przerabiałam to z Michałem i jeszcze przenosilam o tydzień, mam nadzieję, że taka moje uroda poprostu, i pewnie ten dwa tygodnie kaszlu potężnego nie są bez winy...:/

P.S. tak, tak, magnez 3 razy dziennie i w razie jakich kolwiek boli podbrzusza mam startować do niej albo na izbe...a ja nawet torby nie mam i nie mam jak w tej sekundzie przygotować. najwyzęj M bedzie woził <lol> jak czegos zapomnę :-)

Ostatnia edycja:
kasiek ja już pisałam o serduszku, miałam ostatnio dwa przypadki w rodzinie, że coś tam sie nie podobało na usg, skierowali na konsultację i wtedy okazało sie, że jednak wszystko ok. Dzieci urodziły się zdrowe. Czasami wola sprawdzić i niepotrzebnie straszą, głowa do góry.
felidae trzymam kciuki za szyjkę, nie przemęczaj się i postaraj więcej poleżeć, plus taki z przeprowadzki, że ci mama coś teraz pomoże:tak:

Feli kaszel tez dolozyl swoje...dlatego pytalam czy koniecznie musisz odksztuszac, czy mozna go powstrzymac stad to moje natarczywe posty z ta majerankowa herbatka;-)
No nic lez niech M naszykuje torbe w razie co;-) no i miejmy nadzieje, ze jak torba bedzie gotowa to postoi sobie w kacie do terminu.:-)

reklama
KAsiek na echu sprawdza dokładnie budowe serduszka. na lepszym aparacie niz te w gabinetach. Najwazniejsze, ze to nie jakies przełożenie w naczyniach, Kardiolog, akbo inny specjalista was oglądnie i bedzie dobrze.

Myszka no wlasnie musialam bo za bardzo mi zalegalo :-( za to mlody juz ponad 7 dni na antybiotyku a dopiero teraz jak mu na noc podaję lek to po zaśnięciu na czole ma zinme poty...jutro musze dr zapytać...

Do góry