reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Gratuluję wszystkim dobrych wieści z wizyt!
eevciaa gratuluje synka! teraz to z Ciebie mamuśka pełną gębą :-D dwie córy i chłopak Twój mąż to na rękach Cię powinien nosić ;)
teva ja mam mieć dokładniejsze i szczegółowe USG na najbliższej wizycie tj 11.02. ale wszystko w ramach wizyty nfz :tak:

reklama
Pianka- Mojemu mężowi nie dogodzisz ;-). Ciągle słyszałam że chciałby syna i jak sie dowiedzialam ze chłopczyk to taka dumna sie poczulam i spełniona :-D a mąż? Powiedział że sie cieszy ale fajnie jakby była trzecia dziewczynka bo sie juz przyzwyczail, one takie słodkie i sie kleja do niego, szczególnie młodsza za nim przepada. Myślałam że go wczoraj patelnią zdzielę :-D

eevciaa -gratuluję chłopaka :-)jak znam życie to mąż się pewnie martwi, że dla chłopaka topewnie trzeba trochę nowych rzeczy pokupować, rozkręci się zobaczysz;-)
teva - mi doktorod usg dopiero w 35 tygodniu kazała przyjść, nie wiem jak to zniosę, ale już się umówiam na 8 marca:sorry2:

ech eevciaa to by się z moim dogadali - mój też że teraz to chłopak musi być a jak się okazało że synek to stwierdził że fajnie ale jednak co dziewczynka to dziewczynka :dry: i weź tu z takim gadaj :-D ale już się trochę przyzwyczaił chociaż dalej twierdzi że myć jajek i przebierać go nie będzie :-D

witam ja po wczorajszej wizycie mam troche juz stresa :)

lekarz powiedzial ze wyniki moczu i krzywa cukrowa ok...ze mam uważac bo to 29 tydzien i juz po mału sie przygotowywac :p po malu to dla mnie "juz masz byc gotowa" hahaha
córke urodziłam w 37 tygodniu i se uswiadomiłam ze niedawno mowilam ze sie ciagnie a teraz ze mało czasu zostało hahah

usg nie zrobil mam na 12 lutego chodzi o ta komore poszerzoną w głowie małego boje sie nie rozumiem dokładnie o co chodzi z tym porszerzeniem..lekarka powiedziała ze to sie nie zmniejszy tylko trzeba kontrolowac czy sie nie powieksza ale ze co ze mały bedzie zniekształcony czy co? powiedzcie mi cos :
"poszerzenie rogu tylnego komory bocznej lewej o 7mm"

Ostatnia edycja:
Gratuluję wizyt :-)
Ewciu, ten Twój mąż to niezdecydowana, jak bab w ciąży :-) Najważniejsze aby dzidzia była zdrowa. Jakbyś chciała, to mam na wymianę lub sprzedaż trochę chłopięcych ciuszków :zawstydzona/y:
aisak, nie znam się na tym, a Tobie proponuję jak najmniej czytać w necie, bo piszą tam cuda. Czekaj cierpliwie na diagnozę, a jak masz mozliwość, to sprawdź u innego gina te komory, oczywiście nic mu nie sugerując, że wiesz iż ów problem jest.

A ja też po wizycie. Hania wielka, bo 1,700 :szok: jak tak dalej pójdzie, to przy porodzie będzie ważyła 10 kg :-D:-D Ogólnie wszystko dobrze, pozamykane. Jeszcze dwie wizyty i mogę się rozpakowywać, zostało mi tylko 65 dni do porodu :szok:

asiak - ja też bym nie wnikała z czym to powiększenie się wiąże. jak mi lekarz mówi, że nie denerwować się i kontrolować to ja go słucham:-D Ja mam taki układ, że mam dwóch lekarzy, jeden prowadzacy, drugi od USG, więc o tyle dobrze, że jak jeden coś stwierdzi/zaobserwuje, to z drugim mogę to zweryfikować.

hej,
ja też już po wizycie, generalnie wszystko w porządku, poza tym, że mam we wtorek kolejne usg, żeby sprawdzić główkę małego, bo mi na ostatnim usg wyszła o 3 tyg większa niż powinna i będziemy sprawdzać, czy wszystko ok. Ehhh, też się troszkę zmartwiłam :/

ale dziewczyny, wszystko będzie ok? co nie ;-)

Bishopka
konkretna dziewczynka rośnie ;-) mój mały w 29 tyg miał 1450g i myslalam ze to strasznie duzo wtedy

reklama
Bishopka toż to klocuś słodki będzie:-D

Eevcia gratuluje synka

Aisak może warto skonsultować to z innym lekarzem &&&&

dla pozostałych dziewczyn gratki z udanych wizyt

Do góry