reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Kasiek, współczuję stresu, wierzę jednak, że wszystko się pozytywnie wyjaśni, a najważniejsze jest to, że ewentualne wady nie są lekceważone przez Twojego lekarza, bo to w razie czego pozwoli na rozpoczęcie natychmiastowego leczenia. Jednak musisz wierzyć, że wyjdzie dobrze, tak jak Nef pisała i ja tego Ci życzę.
Felidae, Ty się chyba przestraszyłaś porządków u mnie :-D ja żartowałam :-D Teraz to leż i pachnij, a mąż niech zobaczy co znaczy prać, sprzątać i gotować i jeszcze pracować, a co :-D

reklama
Feli to lezymy obie, z mojej zyrafiej 5cm szyjki w ciagu 6 dni zrobilo sie 2,6 no i szpital od wczoraj wieczora. Dostalam sterydy na plucka dla malego dzis jeszcze powtorka...beda sprawdzac ktg bo tez cos poszalalo...i zobaczymy co dalej.

Ypra kochana nie wrzucilam tego jeszcze:-(

Bishopka twoje dzieciątko to przy moim kruszynka-29 tc 1640! Lekarz mówił, że wygląda na 2 tyg większe. Zastanawiam się, czy to oznacza, że się wcześniej urodzi. Pewnie nie, bo mnie moja mama jeszcze przenosiła i miała wywoływany poród, a ważyłam 4200 ech :no:
Feli leżakuj sobie, korzystaj z tych nielicznych w życiu okazji, tym bardziej, że mimo że ostatnio już tak miałaś to wszystko się dobrze skończyło. Widocznie tak już ma szyjka, że lubi znikać

Myszka, trzymaj się dzielnie, będzie dobrze. Musi :tak:
Kasiek, kciuki za badanie serduszka. Też będzie dobrze. Dobrze że masz takiego lekarza, który na cień podejrzeń wysyła Cię gdzieś dalej :tak: Mój taki nie jest.
Tiramisu, to, że Twoja mama Cię przenosiła, nie oznacza że Ty też to zrobisz. Przypomina mi się historia moich znajomych: koleżanka zaszła w ciążę i już od 3 mca leżała plackiem (nie musiała), bo twierdziła że skoro ona i jej mąż są wcześniakami, to ona też urodzi wcześniaka. No i tak sobie leżała i przeniosła ciążę o jakiś tydzień.

heheh, nie popadam aż w taką paranoję (choć podziwiam kreatywność koleżanki), żeby wierzyć w powtarzalność losu, tylko mówię, że to niekoniecznie musi oznaczać, że jeśli dziecko wygląda na 2 tyg większe to się urodzi o 2 tyg wcześniej.

heheh, nie popadam aż w taką paranoję (choć podziwiam kreatywność koleżanki), żeby wierzyć w powtarzalność losu, tylko mówię, że to niekoniecznie musi oznaczać, że jeśli dziecko wygląda na 2 tyg większe to się urodzi o 2 tyg wcześniej.
Nie no wiem :tak: W ogóle dziecko to dziecko wybiera sobie moment przyjścia na świat :tak: Poza tym usg jest jakie jest i ciężko wbić się w prawdziwą wagę dziecka. A kreatywność koleżanki poszła jeszcze dalej, ale o tym jest osobny temat :-D
Wy tak piszecie o wadze maluchów, a mój ani razu mi nie powiedział ile mój waży :no:

reklama
Do góry