reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Anka super fotka! to 4d najlepiej wychodzi ponoć właśnie w bardziej zaawansowanej ciąży, tak 24-28tc.
A nie wiecie czy po 30tc też wychodzi, czy już za ciasno?

Izunia o widzisz, bo następne usg jest w okolicach 30 tyg., a ja miałam połówkowe późno, chyba już w 24 tyg. fotki 4d fajne, chociaż maluszek spał i mało się ruszał.
Teraz gin prowadzący mi powiedział, że mogę pójść później (po poprzednie było późno) ale znajomy, co robi mi usg - zapraszał mnie w okolicach 30tc, więc chyba się wybiorę wcześniej, może jeszcze coś uda się zobaczyć.
Ten mój znajomy mówił, że 4d to raczej bajer dla rodziców, a pomiary robią na klasycznym usg... tyle, że ten aparat sam w sobie jest dokłądniejszy też w dwu-wymiarze.
A jak mi pokazywał 4d na mlodszej ciąży - w 12-13 tyg to było kiepsko widać malucha, taki bardzo zniekształcony obraz był.

Dziękuje dziewczynki za odpowiedzi.

Jestem załamana tą cukrzycą, niby wynik 146 nie jest wysoki ale jednak.

Naczytałam sie artykułów w necie i mam mętlik w głowie.

Normy szczególnie, jedni podają że 120 po 2h a inni że 120 po 1h przy mierzeniu glukometrem.

Jadzis obiad zjadłam normalny jak zawsze i po dobrej godzinie mialam 108.

A powiedzcie mi czy kobiety w ciazy maja pierwszenstwo w czekaniu na diabetologa na nfz, bo jak obdzwoniłam u mnie przychodnie to terminy:marzec, maj:szok: Wiec prywatnie sie zapisałam, tylko dawac 100 zł co wizyte to masakra jak dla mnie, a i jak czesto trzeba byc u diabetologa?

widzisz mnie właśnie ginka skierowała do szpitala na patologie ciąży żebym nie musiała czekać bo terminy są śmieszne a ze szpitala skierowali mnie do poradni diabetologicznej wszystko od reki ale i taksię wyczekałam 3 godz.ale nie 3 miesiące.

Nef moja ginka robi od 25-30 tyg ciąży,ale powiedziała mi, że później też można - tyle, że wtedy jest więcej wód płodowych dookoła. Ja miałam robione w 28 tyg i 2 dniu ciąży - mamy świetny film i malutki fajnie z nami współpracował:tak:

Hej dziewczyny :)

Byłam u innego gina, dużo mi wyjaśnił i przede wszystkim uspokoił, że póki co nie mam się co martwić. Jeśli chodzi o główkę, to fakt jest trochę za mała, ale trzeba patrzeć czy rośnie, ja jakieś wielkiej głowy nie mam więc może to taka uroda. Po za tym jestem po antybiotykach, a to też mogło mieć wpływ...

Co do tych komór, jest poszerzenie, choć gin mówił, że on by tego tak nie nazwał i tym by się nie przejmował, bo zależy jak się mierzy, jak się przyłoży głowicę- jak on mierzył to wyszło w granicach normy, ale też kazał to obserwować. Powiedział, że żądne inne cechy nie przemawiają za wodogłowiem, bo najczeście główka jest za duża, mózg jest uszkodzony i są inne wady serca itp. A u nas póki co wszystko jest ok. Troszkę się uspokoiłam, ale i tak ciągle się modlę, żeby mała zdrowa była.

reklama
Do góry