reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

ypra dużo zdrówka!!! ja też byłam okazem zdrowia do tamtego piątku, ale szybka reakcja i na drugi dzień zero objawów :biggrin2:

madan
trzymam kcuki, na pewno wszystko będzie dobrze no i podpisuje się pod postami dziewczyn, wizyta i drugiego lekarza czym prędzej, przytulam!!!

reklama
wynik po 75 po 2 h mam 146:szok: umówiłam sie do diabetologa, mam czarną wizję co to teraz będzie. Mozecie mi napisac
czy to jest bardzo zły wynik?
Po obciążeniu 75 w 2h wynik ma być nie większy niż 140. Masz małe przekroczenie, lekarz powinien zalecić drugą próbę żeby wyeliminować błąd pomiaru :). Jak znów będzie wyżej to czeka Cię dietka.
Mnie wyszło 160 i obecnie dieta i zabawa glukometrem :].

Korba ja miałam 173 po 2h 75g glukozy.
I mam zabawę glukometrem.
Wkurzająca ta cukrzyca no ale co zrobić.
Na wszelki wypadek wywal z menu wszystkie słodkości.

zonqa gratuluję udanej wizyty,

korba witaj, gratuluję córeczki. Cieszę się że dobrze się rozwija.

madan tak jak dziewczyny pisały, nie martw się na zapas. Trzeba koniecznie potwierdzić u innego lekarza.

iza gratuluję udanej wizyty,

margot wymiarami się nie przejmuj, u mojego synka też były sporo rozbieżności a wszystko ok. Waga rzeczywiście imponująca.

Margot- moja dzidzia dokładnie tydzień temu ważyła ok 1200g więc też niby za dużo porównując z normami. Dziś pewnie też waży ok 1400. Lekarz nie robił z tego szczególnej tragedii- zapytał o cukier właśnie, bo przy cukrzycy rosną większe maluchy:eek:
Szukałam info w necie troche o większych dzieciach niż normy, ale powiem szczerze nigdzie nie pisało że to problem. Problemy były tylko jak dziecko za małe, więc myślę, że nie mamy się czym przejmować;-):-) ...no może poza porodem, ale to nie w moim przypadku:-p

reklama
zobaczymy jakie wymiary będzie miał mały koło 36 tygodnia, bo lekarz kazał sprawdzić ile waży. No i przestałam brać witaminki ;-)
ja właśnie zaczęłam "dietę" bez cukru ;-) zresztą mam straszne problemy ze zgagą w nocy, w sumie nawet jak obiad zjem o 15, to budze się w nocy o 2 z meeega zgagą. Wczoraj wypiłam wodę z cytryna i o dziwo pomogło, spróbuję jeszcze imbiru i migdałów, bo codziennie umierać przez przełyk to nic miłego ;-)
Ela, dzięki za pocieszenie ;-)

Do góry