reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

ja na badaniu byłam tak zestresowana, że lekarz cały czas mi powtarzał: niech pani pamięta, to się odbija na dziecku.

A ja ostatnio stresów miałam chyba za dużo, no i faktycznie wszystko ma swoje odbicie na dziecku. Tylko jak tu się wyluzować? ;)

reklama
madan- ja wiem ze ciezko bo moje dzidzi w brzuszku tez czeka na konsultacje w 30.tc cos nie tak z prawa nerka ale próbuje o tym nie myslec nic nie czytam w googlach ,jakos ten czas sobie zajmuje ,oczywiscie sa momenty ze sobie przypomne allleeee tak jak mowie próbuje bo wiem ze to sie zle odbija i na Marcelku i na Alanie;P

Nef popros lekarza rodzinnego, żeby napisał Ci na skierowaniu "cito" i wtedy Cię przyjmą szybciej
mnie tak zrobił, i miałam termin za parę dni

my też czekamy na trzecie genetyczne w 30 tyg, bo na ostatnim małemu wyszło jelito echogenne- też nie czytam w necie, bo różne rzeczy tam piszą a ja się nie chcę stresować. nam też lekarz kazał wyluzować i sprawdzić w 30 tyg.;-) wszytsko będzie dobrze:tak:

madan dobrze, że poszłaś do innego gina, który rozwiał twoje wątpliwości
usg z jednej strony daje duże możliwości dla wczesnej diagnostyki, a z drugiej często niepotrzebnie straszy...
a kobiecie w ciązy niestety wiele nie trzeba, żeby się zamartwiac

A mi lekarka od USG powiedziała, ze na następne mam przyjśc dopiero w 35 tygodniu:szok:. ostatnie miałam w 25. strasznie długo mi się to wydaje, jak będę mocno schizowac to chyba poproszę gina o usg.

pscółka- my mieliśmy oststnie usg w 20 tyg, a kolejne mamy mieć w 30 tyg. dla mnie to też strasznie długo:-(. juz na ostatniej wizycie mówiłam ginowi żeby zrobił u siebie zwykłe usg, ale stwierdził że na poczatku ciąży mieliśmy usg co chwila, to teraz damy małemu odpocząć;-)

reklama
muro - ja też bym tak miała, planowo miało być w 21, a potem 32, ale że w 21 dzidzi nie pokazało serducha i miałam mało wód płodowych to miałam dodatkowe kontrolne w 25. A że i jedno i drugie teraz ok, to już nie mam wymówki i chyba będę musiała na litość wziąść:-D

Do góry