reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Mnie np robia ktg bardzo czesto ze wzgledu na poprzedni przedwczesny porod i cholerny kaszel, ktory internista mi leczyl 2 miesiace no a i tak skonczylo sie na antybiotyku i herbatce majerankowej.
Ktg sprawdza obecnosc lub brak skurczy plus serduszko maluszka. Moj maly nie lubi ktg i ucieka spod, a za chwile slychac jak mikrofon trzeszczy, bo w niego kopie:-D za kazdym razem to samo;-)

reklama
witam ja dziś byłam na wizycie w szpitalu na patologi ciąży wysiedziałam się 3 godz żeby dostać skierowanie do poradni diabetologicznej w końcu się udało dostałam listę co mi wolno a co nie jeść a 30 stycznia mam kolejną wizytę na której będzie wykład i mam dostać glukometr, a cha robiono mi usg i z dzisiejszego wynika że mała waży 1 kg.:-)

dziewczyny jeśli chodzi o glukometry to jeśli będziecie miały wybór to bierzcie ten co polecała Phel jest to Accu-Chek. Fajne są też Optimum Xido, ale ostatnio jest problem z paskami w aptekach. Ostatnio koleżanka poszukiwała dla babci we wszystkich aptekach w Toruniu i był problem.

Ja miałam wczoraj wizytę u ginki.
Morfologia ok trzyma się jakoś, mocz tez dobry, cukrzycy brak :) Z usg wychodzi że malutki waży 972g a z innych parametrów wychodzi że jest malutki i odpowiada 26 tyg. Co mnie trochę martwi. Wizytę następną mam za miesiąc 13.02 :) i pewnie od niej będą wizyty częściej :)

Gratuluję udanych wizyt a cukrowym mamą wytrwałości w diecie i poprawy wyników:)

Czesc

Tak sie zastanawiam czy mogę jeszcze z wami pisać?
Jestem obecnie w 27 tc i będę miała córeczkę, synusia już mam :-)termin mam na 24 kwietnia.

tasia001- jesteś z Torunia?jak tak to witaj klubie.

hej dziewczyny, od razu przepraszam, ze tylko tak o sobie...
wczoraj bylam na wizycie i wlasnie pani doktor stwierdzila, ze Mala ma za mala glowke i dodatkowo ma poszerzony rog tylni komory mozgowej... od rana czytam w necie co to i rycze :(
Dostalam skierowanie do poradni prenatalnej, ale lekarz teraz wyjechal. Jutro ide na usg do jeszcze innego lekarza...
Czy ktoras z Was sie z tym spotkala? obawiam sie najgorszego :(

madan- spokojnie, stres nie jest dobry dla nas- sama wiesz, choć łatwo się tak mówi-wiem. ja nie spotkałam się z czymś takim, nie wiem nawet co to może oznaczac:no:. sprobuj myśleć pozytywnie, zobaczysz co jutro powie drugi lekarz. ja nie mam pojęcia co to m oże oznaczać:-(

MADAN weź nie panikuj! dziewczyny ostatnio też coś o tym pisały. Że w pierwszej ciąży ginka coś takiego mówiła a później się wyrównały. Przecież jeszcze nie rodzisz a mózg ma jeszcze czas się rozwinąć. Teraz wszystko rośnie. Miałaś badania połówkowe? to znaczy takie badanie w którym sprawdzają przepływy, narządy, itp.?
Skąd ty jesteś?
Wiem, że na ujastku(kraków) można coś takiego wykonać od razu.

reklama
Do góry