reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Uff – udało się i mam lekarza prowadzącego, nie odmówił, a wręcz podziękował:-). Jest przesympatyczny, wszystko dokładnie wyjaśnia i prosi żeby zadawać pytania na które wyczerpująco odpowiada. Od razu powiedział, że podaje swój telefon i żeby dzwonić jak coś się dzieje – to mnie bardzo uspokoiło. Powiedział też żebym przyjeżdżała do innego centrum medycznego w którym przyjmuje i w którym na wizycie ginekologicznej ma możliwość od razu zrobić USG. Skierowanie na genetyczne dał bez proszenia, aczkolwiek muszę się upewnić czy jest na właściwym formularzu, tak więc jeszcze raz dzisiaj jadę, bo z wrażenia nie dopytałam w sekretariacie:baffled: No i powiedział, że jak będę chciała odpocząć od pracy to nie ma problemu, wystawi zwolnienie. Jestem spokojniejsza. To teraz byle do genetycznego które mam 10 października:happy2:

Dotkass ja nie pytałam bo ogólnie badanie tyle trwało, że nawet nie pomyślałam, że to może być koniec. Nawet monitorek nie był przekręcony tak, żebym mogła widzieć i trwało to może 4 minut albo i nie, no i usłyszałam, że koniec i że wszystko w porządku.
aaaa19 tydzień 12 dziś się zaczął, ale według USG ciąża jest starsza, chyba termin wychodzi mi na marzec.

pscółka gratuluję udanej wizyty!! Dobry lekarz, do którego masz zaufanie i jasno odpowiada na twoje pytania to bardzo dużo.

Paulina w takim razie widocznie taki lekarz, który myk myk i po sprawie, każdy lekarz inny, jeden robi USG na szybko i jakby dla siebie a inny potrafi zrozumieć przyszłą mamę, współczuję wtakim razie, ja bym na USG teraz nie szła, ewentualnie zmieniłabym lekarza, który wykonuje USG :tak:

Hej dziewczynki i ja już jestem po genetycznym. Maluszek ma 5.13cm:-)Według pani doktor wszystko jest w normie, więc się cieszę. Nieźle musiałam sobą potrząsać, żeby obudzić śpiocha;-)Według USG termin może przypaść nawet na 30.03.2013...

Gratuluję pozostałym udanych (a przede wszystkim obfitych w dobre wieśći) wizyt!!!:-)

reklama
Anka4 chyba w tej chwili wszystkie Ci zazdrościmy w pewien sposób ;-) widziałaś maluszka i wszystko dobrze, super! ;-) mam nadzieję, że będę w takim samym nastroju w piątek po moim genetycznym ;-)

Do góry