reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

myszka piękne zdjęcia :-)

Ja już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty (w poniedziałek za tydzień) już pewnie wszystko będzie ślicznie widać :)

Ostatnia edycja:
reklama
myszko jaki słodziaczek :-) u mnie jak byłam w 5 tyg to lekarz napisał, pusty pęcherzyk płodowy bez echa zarodka, myślałam że oszaleje do następnej wizyty za 4 tyg a tu w 9 tyg śliczny bąbel... także różnie bywa, macie racje każda ciąża inna...

aisak teraz, po poscie Oliwki tak sobie pomyslałam, że może trafiłaś na gina-wyjatkowego gbura

może to standardowy sposób zapisu wyniku USG na tym etapie ciazy i zamiast powiedzieć, że prawdopodobnie miała Pani opóźniona owulację, ale proszę przyjść za tydz. do kontroli - to ci wypalił takim tekstem, że tylko zdenerwował

Mi kiedyś jakaś głupia baba w przychodni (lekarz medycyny pracy), do której poszłam po zwolnienie z pracy, oswiadczyła, że będe jeździła na wózku inwalidzkim!!!! Po zerknięciu na mój kręgosłup! No to k... po co są specjalisci ortopedzi, rtg, rehabilitanci, jak wystarczy sprawne oko pani dr, która specjalizuje się w wystawianiu świstków do pracy. No żesz, zebys jeszcze widziała jej pełną przekonania minę... alez się z nią scięłam... a później zaczęła mi coś pieprzyc o znaczeniu mojego horoskopu i robić analizę znaczenia mojego imienia:-D

Ja coś czuję, że po prostu trafiłaś na konowała i tyle.

No i czasami mam wrażenie, że jak pacjentka nie przychodzi prywatnie, to wrazliwość lekarza i jego maniery maleją....:no:

aisak ja Ci powiem tak, zrobiłam test w 35dc, dwa dni później byłam u gina /wychodziło 5 tygodni równe/ i - jak z resztą już lamentowałam w tamtym czasie na forum a dziewczyny mnie też podbudowywały na duchu, że to może przesunięcie - gin nie widział dosłownie nic. zero pęcherzyka, zero powiększonej macicy, zero czegokolwiek. powiedział żeby raczej się nie nastawiała na ciążę chyba że opóźniona owulka była.. 6t1d a ja serducho już widziałam jak pyka :happy2: także nigdy nic nie wiadomo, głowa do góry dopóki pewna nie będziesz. ja nie umiałam się doczekać usg i nie chciałam tej niepewności więc zrobiłam sobie w międzyczasie badanie beta hcg stąd wiedziałam że będzie raczej good i Tobie też to polecam - rozwieje wszelkie wątpliwości. jak nie masz pieniążków to może pożycz te 50zł na dwa badania bo warto. nie mówię że będzie dobrze, bo moja pierwsza ciąża zakończyła się diagnozą pusty pęcherzyk i zabiegiem więc wiem z doświadczenia, że bywa dupiato, ale może jest wsio ok i tylko maluch nie chciał tak za młodu występować jeszcze na ekranie, czego Ci z całego serca życzę :tak:

dziewczyny, pisze jeszcze raz - nie pisałam swojego posta po to, by zdenerwować aisak! Odpowiedziałam na post myszki, która twierdziła, że wcześniej niż w 6 tc NIC NIE WIDAC! Napisałam, że u mnie było widać! Czy coś w tym złego!? Nie rozumiem! Robicie z igły widły - szczególnie myszka, która poczuwa się do krytykowania - niepotrzebnego zresztą. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, a moje nie było ani obraźliwe, ani przykre dla aisak. Może niech aisak sama się wypowie - bo jak na razie, to wszyscy krzyczą za nią. Robicie na forum kwietniówek niemiłą atmosferą - a takie forum powinno być przyjazne gdzie miło spędza się czas oczekując na bobaska...

dziewczynki, Julianka ma racje...wyluzujmy trochę, w każdej z nas buzują hormony, ale to nie powód byśmy na siebie naskakiwały, jesteśmy tu dla siebie, by było nam raźniej :tak:

dziewczyny, pisze jeszcze raz - nie pisałam swojego posta po to, by zdenerwować aisak! Odpowiedziałam na post myszki, która twierdziła, że wcześniej niż w 6 tc NIC NIE WIDAC! Napisałam, że u mnie było widać! Czy coś w tym złego!? Nie rozumiem! Robicie z igły widły - szczególnie myszka, która poczuwa się do krytykowania - niepotrzebnego zresztą. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, a moje nie było ani obraźliwe, ani przykre dla aisak. Może niech aisak sama się wypowie - bo jak na razie, to wszyscy krzyczą za nią. Robicie na forum kwietniówek niemiłą atmosferą - a takie forum powinno być przyjazne gdzie miło spędza się czas oczekując na bobaska...

wszyscy którzy wyrazili swoje zdanie na temat mojej wizyty i usg bardzo dziekuje ...pisalam wczesniej ze raczej wole dobre pocieszanie..
- wyjasnilam se jak to któras powiedziala przesunela sie owulacja...
Jakie beda tego ostateczne wyniki poinformuje was jak zrobie usg..

a teraz powtarzam dziekuje i nie boczcie sie jedna na druga bo ktoś cos zle odebral, dziekuje za obrone :)

POzdrawiam was i wasze bobaski w brzuszkach :)

Julianka :* dziubek na zgode, a gdybys mnie kiedys jeszcze zle zrozumiala nie krepuj sie i wal na priv, po co wprowadzac chora atmosfere ;-)

tak tylko spokój nas uratuje :-) w gabinetach nfz jest pewnie sprzęt starszego typu, więc i dokładność wymaga czasu...
TRZYMAM KCIUKI za wszystkie, fasolki, bąbelki i kropki i jak moje koleżanka mówi teletubisie haha :-)
Ja na wizytę ide w czwartek, już na przezierność karkową...a jutro morfologia i cukier na czczo ble... jak ja tyle wytrzymam bez śniadania :-(

reklama
Do góry