reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Dotka no własnie on mi tłumaczył że najpierw sniadanie, glukoza 2 h i badanie:sorry2:, jeszcze się dopytywałam że powinno być na czczo a on ze tak jak powiedział, on wtedy będzie wiedział co i jak:confused:, to jeden z lepszych z okolicy, zrobię tak jak mówił ale dla mnie to dziwne

reklama
Dotka no własnie on mi tłumaczył że najpierw sniadanie, glukoza 2 h i badanie:sorry2:, jeszcze się dopytywałam że powinno być na czczo a on ze tak jak powiedział, on wtedy będzie wiedział co i jak:confused:, to jeden z lepszych z okolicy, zrobię tak jak mówił ale dla mnie to dziwne
nie no pewnie rób jak Ci kazał...ja poprostu pierwszy raz się z czymś takim spotkałam :dry:

eevcia- tj napisąła Dotka mi też róznie lekarze badali- jedni przez usg inni "na czuja" rękami i wszyscy mówią że długa i zamknięta. Co nie zmienia faktu że lakarzowi ZAWSZE należy przypomniec jeśli wydaje Ci się ze o czymś zapomina! Ja sama dopytuję o badania żeby niczego nie przeoczyła, bo to tylko cżłowiek i jak ma w ciągu dnia 20 bab lub więcej w kolejce to może zapomniec po prostu o czymś. Ja w każdym razie pilnuję zawsze wszystkiego sama.
Co do glukozy to trochę dziwne, że każe czekać do ostatniego dzwonka, ale cóż- ważne żeby nie później.

Udanych wizyt serdecznie gratuluje oczywiście:-)

Alez ja jestem ciekawa ile waży to moje "cudo" teraz, ale nawet u gina 8.01 sie pewnie nie dowiem, bo ona nic takiego mi nie podaje :/ Pewnie dopiero jak pójdę prywatnie pod koniec ciąży do lekarza którego będe prosić o cc to mi powie na usg co jak i ile. Wcześniej tylko wizyty "samolotowe" badania krwi i sprawdzanie szyjki:sorry2:

Ella mi też nie powiedział ile Mała waży, ale po tej nie planowanej wizycie na której byłam, co w prezencie świątecznym dostałam zdjęcia jest napisana waga :tak: następną wizytę mam 17 stycznia, równo m-c przed moimi urodzinami, wtedy też mam mieć planowe USG

W Wigilię trafiłam do szpitala po tym jak zemdlałam i uderzyłam głową w podłogę, miałam wstrząśnienie mózgu... przy przyjęciu stan dziecka dobry ale szyjka skróciła się z 4 cm do 2,8 cm, i zostałam na obserwacji... ze względu na upadek... wyszłam dzisiaj i mam się oszczędzać szyjka po parodniowym pobycie jest teraz 3,4cm także się poprawiło

Dzidzia to 100% dziewczynka :-D i waży 880g

Iśku lekarz mówił że w sam raz na ten tydzień ciąży :-)
eevciaa ja obciążenie robię za tydzień :tak:
Oliwka współczuję :-( wiadomo chociaż od czego zemdlałaś? odpoczywaj teraz kochana i dbaj o siebie :* na szczęście z maluszkiem wszystko ok! gratuluje córci ;)

oliwka a gdzie lezałaś ...??
dobrze, że nic więcej, ale dlaczego zemdlałas wyjaśnili ???

LENKA masz pewnie przepisane obciązenie glukoza 50 g; wtedy nie musisz mieć na czczo ale to i tak powinny być dwa pobrania...No ale moze jemu wystarczy, że po dwóch godzinach powinien być wynik w jakichś tam granicach. Przynajmniej Cie nie meczy głodem :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry