reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Izunia cieszę się, że nic poważnego się nie stało. Trzymam kciuki by nic się z opóźnieniem nie odezwało.
Dotkass dobrze, że nic się nie dzieje. Mała super i jaka już duża.
White_orchid gratuluję udanej wizyty :-)
Ja też dziś po wizycie. Wszystko z Małą dobrze. Przez to moje nadciśnienie miałam teraz wizytę a poprzednią 1,5 tyg temu i wtedy Mała ważyła 670 g a dziś prawie 800 g. Ale szybko rośnie! I całe szczęście, dopegyt pomaga i na razie zostaje obecna dawka. Trochę mnie ginka wystraszyła, że wczoraj trafiła dziewczyna na IP z ciśnieniem 200/100, musieli ciąć, była w 24 tyg. i dziecka nie udało się uratować :-(

reklama
Witajcie :-) Gratuluje udanych wizyt:) Kobitki uważajcie na siebie!!! Ja byłam na glukozie uroczej w poniedziałek i myślałam ze jej nie wypije ale jakoś poszło :eek: Dobrze ze R ze mną był bo musiałam do kogoś pomarudzic:eek: hihi:) no także muszę zadzwonić jeszcze po wyniki i sie okaże .

Ja również dzisiaj po wizycie...wszystko w jak najlepszym porządku, szyjka bo w końcu się dopytałam o nią zwarta i zamknięta no i mocna, choć nie za długa bo ok 3cm, serduszko jak lokomotywa bucha, no i pozostajemy przy wątku dwujajecznym :-)
Moje jajeczko waży 500g więc mały klocek już z niego, dupką się obracał więc niewiele udało się pooglądać, mamlał tylko buzią, albo śpiewał, albo głodny bo dzisiaj było postne śniadanko więc pewnie dojadał :D Badań całe szczęście nie muszę robić bo wsio ok, także pozytywnie :-)
Iza
dobrze że wszytko ok, twarde lądowanie miała Twoja dzidzia ;)
Dorotko super że już najgorsze minęło, a niunia ślicznie nam macha rączką :D
White super że podwozie ok, gratulacje i trzymam kciuki za słodziutką środę :p bleee
Ypra super że dzidzia zdrowo rośnie, po świętach podwójna dawka gramów :D nie zamartwiaj się i nie stresuj, musi być dobrze!!!
Iza super że przeżyłaś :)

Izunia ale miałaś jazdę, dobrze że tylko ma obiciu się skończyło

Dotka Ty też uważaj na siebie:tak:

ja wczoraj też byłam na wizycie, mały już waży 700g, taaka klucha, szyjka ok, 4 cm, ale odetchnęłam bo przed świętami mnie strasznie kłuła, i dostałam skieroanie na glikozę, ale mam zjeść śniadanie , wypić glukozę i po 2 h jechać na pobranie , dziwne to trochę , ale 3 razy mi powtarzał że tak ma być

dla reszty dziewczyn gratki z udanych wizyt:-D

gratuluję udanych wizyt :-)

lenka, no dziwne, a miałaś już robioną glukozę w tej ciąży? może chodziło mu o to, żebyś wypiła w domu i po dwóch godzinach przyjechała, bo po jedzeniu? chyba wynik będzie zakłamany :confused:

Gratuluję udanych wizyt!!:-)
My wczoraj też byliśmy na szybkim USG, klusek waży 813g , zdrowy jak rybka, szaleje na całego, antenka sterczy także chłopak kolejny raz potwierdzony;-)

Kobitki, Wy tu widze niemal wszystkie po glukozie... a mi powiedzieli ze dopiero w 28 tygodniu mam robic i teraz dostalam tylko skierowanie na glukoze na czczo :confused:. Ma tak ktoras podobnie?

Ja w wigilie czulam uklucia w szyjce- pamietam takie w 3 trymestrze jak mi sie szyjka skracala- przystopowalam wtedy, odpoczelam i minelo.

Tak w ogole to zeby ocenic szyjke lekarz musi zrobic usg dowcipne?
Moj lekarz caly czas twierdzi ze wszystko z szyjka ok ale troche sie boje bo w drugiej ciazy wczesnie mi sie skrocila i nawet dlugo chodzilam z rozwarciem, bylo podejrzenie porodu przedwczesnego ( i tak urodzilam 10 dni po terminie ;-)).
Jednak roznie to bywa i mnie to niepokoi... Myslicie ze powinnam powiedziec o tym lekarzowi zeby dokladniej sie przyjzal szyjce? Czy on wie co robi i lepiej sie nie wtracac.

eevciaa, nie musi być "dowcipne", mi robił zwykłe przez powłoki brzuszne i wyszło mu 5 cm, badał mnie też na samolociku, a co do glukozy to 28 tc to ostatni dzwonek na to badanie, każdy lekarz uważa inaczej, jedni uważają, że lepiejn wcześnie, inni, że w połowie czyli gdzieś w 25-26 tc, a inni czekają do końca, ważne, by był zachowany przedział 24-28 tc :tak:

reklama
Do góry