reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Najpierw się pochwalę co u nas a zaraz Was wszystkie nadrobię!
Miałam dzisiaj usg i widziałam siusiaka!! jak nic to był siusiak..no chyba kurde wyrósł tam nie dawno bo ja nosiłam Tośkę w brzuchu!! W każdym razie czekamy na Antosia ( Dotkas możesz zmienić ) , a dzisiaj ważył 560 gram. Mój najpiękniejszy skarb!!

reklama
dziewczyny ja tak czytam o tej szyjce i piszą że min, powinna mieć 3cm. kurczę ja taką właśnie mam cały czas( bez zmian) i moj gin nic nie mówił. zawsze mówi- szyjka ok.

Dziewczyny kochane jestescie;))))
Oszczedzam sie ale tez duzo siedze, mam nadzieje ze to nie szkodzi...hm...ale pzrerwy robie czeste, tak pollezac..
Dowiemy sie co z szyjka w sobote;)))

muro moze lekarz nic nie mowil bo szyjka sie nie skraca. W sumie nie wazne jak dluga, wazne by sienie skracala i nie miekla.

Hodowanie szyjki :-D brzmi niecodziennie, ale życzę wyleżenia jak najdłuższych! :-).
Ja wczoraj kontrolę miałam USG i po prawie 2 tygodniach komory w mózgu nie powiększyły się prawie (jakieś tam dziesiąte części milimetra), więc trochę mi ulżyło i wizja wodogłowia oddaliła się:rolleyes2:.
Za to krzywa cukrowa (75g - 2h) wyszła 160, czyli cukrzyca ciążowa się kłania :/. Dietka od dziś i pewnie dostanę skierowanie do poradni i znów łażenie po lekarzach :baffled:. Po wczorajszych 4h spędzonych w poczekalniach mam odleżyny na zadku od siedzenia i lekarze mi bokiem wychodzą :evil:.

reklama
Na poczatku bylam przerazona-myslalam ze w ciazy nie bada sie ginekologicznie? Mama mi mowila, ze ona byla tez badana ze wzgledu na szyjke, ale teraz czytam ze niektore z was maja usg dopochwowe zeby zmierzyc szyjke....MOj sie upiera by sprawdzac recznie plus usg(ze wzgledu na lozysko przodujace...)...Jak jest u ciebie cytrusiku?Przepraszam, ze tyle pytam, ale to moja pierwsza ciaza i nie wiem co jest norma a co nie...Na dodatek moja pierwsza wizta w szpitalu za granica....Jak w ogole tutaj w szpitalu powiedzialam, ze bylam badana ginekologicznie to dziwili sie ze sobie na to pozwolilam...Dla nich to zbyt duza ingerencja, mozliwosc zakazen itp...Tutaj w ogole nie bada sie gienkologicznie W OGOLE, a usg robia zazwyczaj raz ok 20 tc......

po pierwsze pytaj o co tylko chcesz, pchelka od tego się mamy :)
po drugie świetnie że chodzisz do polskiego lekarza z troche innym podejściem niż reszta ginów z Twoich rejonów, bo to makabra przecież.. oczywiście moja gin bada mnie ginekologicznie i do tego robi usg - dowcipne robiła jak nie miałam jeszcze pessara żeby sprawdzać długość szyjki i ew. rozwarcie wewn. czy się nie robi, a teraz jak mam krążek to już tylko brzuszne, a pessar i szyjkę sprawdza w bad. na samolocie tak raz dwa i mówi że delikatnie żeby nic nie ruszyć

myślę że na fajnego porządnego gina trafiłaś i raczej Cię nie naciąga tylko robi tak jak porządni nasi i goood :tak: kiedy masz wizytę kolejną bo nie pamiętam? ja też dużo siedzę.. głupie te szyjki, jakby nie mogły mieć stałej wartości która dopiero zanika przed porodem. jak nie urok to sraczka, zawsze coś się przyplątać musi :p

ale to już niedługo :) teraz święta, styczeń zleci i zostanie luty marzec i już :-D czyli w sumie dziewczyny prawie jakbyśmy na końcówce już były :-D

Do góry