reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Bishopka chlupnę tak poprostu tą glukozę, ja uwielbiam słodkie 50 tka mnie nie powaliła i dziwiłam się o co tyle krzyku to mam nadzieję, że i teraz dam radę ;-):-D

krolewna, glukozę powinno robić się między 24 a 28 tc, w tej chwili jesteśmy w 24 tygodniu, w środę wejdę już w 25 tc więc prawidłowo :tak:

reklama
cytrusik - bo kochana na usg podają nam długość od główki do pupy malucha :-) a tu pewnie w suwaczku doliczają nóżki stąd te 10 cm rozbieżności, co do teori ruchów nie słyszałam

myszka2829 - najważniejsze, że jest wszystko pod stałą kontrolą...

alex2 - hmmm a ja to nawet nie wiem... czy mialam badaną szyjkę, może raz na fotelu :confused: ale jakoś nie utkwił mi ten fakt

margot87 - najważniejsze, że wszystko ok

muro -jeszcze raz gratulacje

agusiaks -gratuluję udanej wizyty

cytrusik - niestrasz, bo ja mega wcześnie zaczęłam czuć ruchy,:baffled: ale jak dla mnie to kwestiaułożenia dzidzi;-)
asiak_85 - jamiałam dwa razy usg dowcipne przy mężu. Ostatnio na połówkowym, bo Pani liczyła na że może od dołu uda się serducho zobaczyć, aleteż nie wyszło. Ubierz sobie tunikę i nie będzie nic widać;-)

Witaj agusiaks i szczęśliwej resztki ciąży jak i samego rozwiązania. Może to dziewczynka, skoro taka wstydliwa ?:-)
bishopka - nie obraziłabym się za dziewczynkę ;-),
no ale cóż muszę ćwiczyć cierpliwość (a nie jest to moja mocna strona) :-)
Dzięki Wam dziewuszki za miłe przywitanie! :-D

aisak trzymam kciuki za badanie, będzie dobrze..:-)
mój K był tak zaaferowany tym co widzi na monitorze, że nawet na mnie nie zwracał uwagi, a monitor był tak ustawiony że był odwrócony do mnie plecami
agusiak super że wszystko oki :):tak:

No i nie pamietam ktora sie dopytywala o badanie szyjki :-D
normalnie w pierwszej ciazy mialam za kazdym razem badanie ginekologiczne, teraz rowniez plus usg dowcipne.

info dla lezacych, lezcie bo to dziala u mnie w 3 tyg polegiwania, bo i wychodze na dwor i po domu pochodze, posiedze tez, wiec to nie jest az tak rygorystyczne lezenie... szyjka wydluzyla sie z 4,4cm do 5cm
wiec jeszcze raz krotkie szyjki lezec uczciwie prosze :*

witam Was :-)
ja jutro mam wizytę i może wkońcu sie dowiem, ŻE TO DZIEWCZYNKA :-D:-D wczoraj śniło mi sie, że na usg widziałam siusiaka więc mam cichą nadzieje, że ten sen to na odwrót był ^^

co do szyjki .. ja mam zapisane szyjka 43/3 cm ;oo ciekawe aż chyba jutro zapytam ginki o co chodzi :rofl2:

reklama
Do góry