reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

katarinna dbaj o siebie i odpoczywaj, a na pewno nie zwariujesz :-)

majra
strasznie mi przykro, dużo zdrówka, trzymaj się dzielnie, trzymam kciuki za dzidzię :*:tak:

reklama
majra kochana jestem w bardzo podobnej sytuacji..tez problem z szyjka i nachodzace lozysko. Ja biore nospe i magnez, nospa jest ziolowa i raczej nie obciazy watroby(tak mi sie wydaje) a dziala przeciwskurczowo...Moze to jest rozwiazanie..?Odpoczywaj duo, nie dotykaj brzuszka za czesto a jak ci smutno to pisz...sciskam cie cieplo

Gratuluję udanych wizyt i zarazem współczuję tych mniej udanych.
Katarina, leż i odpoczywaj, musi byc dobrze.
Majra, bardzo współczuję ale dziwi mnie ten zakaz fenoterolu, masz problemy z wątrobą ?? Wiesz, jesli to miałoby pomóc, to wolałabym wziąć. Przy rozwierającej się szyjce każą unikac prowadzenia auta i chodzenia po schodach, bo choć nam się nie wydaję, to wtedy nastepuje duży nacisk mięsni. Leż kochana jak najwięcej.
Za wszystkie leżące trzymam kciuki &&&&&&&

Dziewczynki trzymam kciuki! Powiem Wam ze jak lezalam na patologii to sporo bylo osob z podobnymi problemami z szyjka. Lekarze dawali nospe, magnez, nie pozwalili wogole brzusia dotykac (nawet klasc reki), lezec, lezec -tylko do kibelka mogly wychodzic. Ciezkie chwile ale to dzialalo... Pociesze Was ze juz polowa za nami i to grubo ja poleguje od 1 mies ciazy i troche przywyklam ;-)

hej, ja po wizycie, na szczęście dzidziolki zdrowe, rosną i dały sobie wszystko pomierzyć :-) szyjka zamknięta, twarda i długa, bez zastrzeżeń..uff..co do wyników moczu (bakterie) to mam wziąć
coś ziołowego i tyle bo leukocytów dużo więc nic złego się nie dzieje :tak:

A co do płci to na 99% dziewczynki :-D fajnie cieszę się, choć gin mówi żeby się nie przyzwyczajać..pewnie się musi jakoś asekurować w razie co..niech będzie Kalina i Milena, może się coś zmieni, zobaczymy :)

tryzmajcie się ciepło bo noc ma być mroźna, i dużo odpoczywać :*

majra będzie dobrze! Odpoczywaj ile tylko możesz, moja siostra była w identycznej sytuacji, od 23 tyg musiała leżeć i było ciężko bo ma 4letniego synka, który wszystko chciał żeby mamusia robiła. Ale wszystko dobrze się skończyło, dzidzia urodziła się w 37 tyg, a cały czas straszyli, że na pewno urodzi wcześniej, więc tylko się nie stresuj i wypoczywaj!

Agus gratuluję udanej wizyty! :)

hej dziewczynki, ja się nie odzywam bo właśnie mam problem z szyjką i straciłam wenę do wszystkiego. w sensie że przestałam z Wami pisać i tylko podczytuję, bo taka zdołowana byłam, z resztą nadal jestem.. chciałam się cieszyć i niczym nie martwić w miarę możliwości a tu psińco..

odzywam się w każdym razie bo czytam o tym że szwów nie możecie - rozumiem, bo łożysko, ale powiedzcie mi co Wasi gin na pessar?? ja mam krążek założony od 19tyg, sama poprosiłam o to panią dr, żeby czuć się pewniej /w tamtej ciąży go miałam i wspominam ok/ a to jednak duże odciążenie dla szyjki. no i nie ma nic wspólnego z wewn. stroną, czyli łożysko mu chyba w niczym nie przeszkadza na mój chłopski rozum. może warto byłoby napomknąć?

a co do polegiwania to ja w miarę możliwości to robię, ale przyznam że więcej siedzę a to też ucisk niezły na szyjkę :/ no ale jak przy Małym.. ale z drugiej strony dziewczyny wyobraźcie sobie że macie leżeć w szpitalu a tym bardziej te z dziećmi w domu, umiałybyście tak bez nich ? na samą myśl mnie łzy zalewają że miałabym bez mojego Fipa choć z 2 dni być, jestem silnie uzależniona :p

pozdrawiam dziewczynki, mam nadzieję że nastrój mi wróci do udzielania się na forum, bo tęsknie za Wami, ale jakoś tak.. przytłacza mnie to że nie mogę normalnie funkcjonować i ciągle uważać uważać uważać... taka odpowiedzialność za drugiego człowieczka jest strasznie trudna.

a jeszcze to poczucie że wsio zależy od Twojego organizmu i można z czymś zawalić co może mieć tragiczny efekt to brrr psychicznie dołuje strasznie :baffled:

reklama
white- no może to nie rogi, ale mocno wystającegałki oczne (mam fotę z 21 tygodnia). no mnie to nie porywa. wolę poczekać nanoworodka:-D
Anka4- co dowzględów zdrowotnych nie zgodzę się, usg 3, czy 4d to jest bardziej bajer dla rodziców.;-) Wszystkiebadania i pomiary robi się na bazie usg 2d
majra - trzymajsię kochana &&&
Agus - fajnie, żedziewczynki i fajne imiona. :-Dmy z męzem jeszcze debatujemy nad naszymchłopięcym imieniem, chyba będzie tak, że wybierzemy dwa i zadecydujemy po porodzie, jakzobaczymy dzidzi:-D
cytrusik -trzymam kciuki, pamiętaj z każdym tygodniem nasze dzidzi ma większe szanse.będzie dobrze;-)

Do góry